Nemas razloga da bilo koga branis, ta misao je nesto sto se naziva "mac sa dve ostrice", jer i napad nije ad hominem, vec apsurd neverovatnoga.I objasnicu:

Pre svega, valjalo bi naglasiti da je svestranost racionalni, a ne iracionalni koncept. Uporedi sve nespoznato, i-racionalno, slobodno sa okeanom.
Susret logosa s bilo kojim delom tog nepreglednog okeana donece logosu atribut svestranosti, ali to nije njegov cilj sam po sebi. Nomen est omen.
Samo ti ime govori: logos-logika, svest... Logos dobija uvid u odredjene raznolike cinjenice medju kojima ce vremenom doci do kohezije metodom verovatnoce.
To je delimicno intuitivan, ali postojeci, ostvariv metod i deluje na vise nivoa. Ipak, nije i jedini kognitivni, ali je postojec. Ako izbacimo sve to, i ostanemo na
fascinaciji svestranoscu, dolazimo do falsh-moderne ideje "samo nebo je granica". Pre ce biti: pakao irelevacije...Znamo da je Endi Vorhol rekao da ce svako imati 15 minuta slave, ali ovde nije rec o slavi, vec o necemu sasvim drugom. Rec je o spekulaciji, ili kako pravoslavni mistici kazu `sozercenju`, sazrevanju. Lako je pretpostaviti da do ovoga nece doci ukoliko osoba dozvoli da ga kojekakve `istine`, `zeljeni odgovori`, `fantasticna objasnjenja`, `davanje masti na volju`, odvedu daleko ne samo od njega samog, vec i od materije ciji su delovi do njega dospeli i s kojom je resio da se uhvati u kostac i najpre sebi proba da je obrazlozi, a tek potom drugome...Dakle, eto, nabrojao sam upravo ovde `cetiri konja` (nazovi ih i apokalipse slobodno

), sposobna da rascerece ljudski duh...

Rastuzuje me cinjenica da sam svestan da se upravo to dogadja sa vecinom postova koji se ovde ostavljaju kao svedocanstvo ovoga. Ovo nije apel za odgovornost spram izgovorenih reci i tvrdnji, ne...Samo je cudno kako je ovaj (pod) forum postao lakmus-papir za utvdjivanje ovakve neodgovorne, pogibeljne logike kod ljudi u stvarnosti. Ja ne znam sta svako od vas koji ovde pise radi u stvarnosti i cime se bavi, ne znam odakle konkretno imperativ da mi postovi na ovom delu foruma zvuce i deluju ozbiljno spram ponekad s uma sisavsih tema koje se iznose, ali je to tako uostalom kako je.

Cini mi se da ovde dolazi jedna individua koja cak nema vise smelosti da o sebi govori u 1.licu jednine, vec se izrazava u mnozini - sto je neverovatna ilustracija ovog personalnog raslojavanja i duho-cerecenja cetiri konja apokalipse,kako sam to metaforicki malopre opisao na krajnje opusten i razlozan nacin. Moderator si, i cenim te zbog toga, ali i da nisi, reci cu ti sta smatram poentom ovog (nekada uspesnog) podforuma.

Istinu ne mozemo znati niti ti niti ja.

Oduvek je bilo smesnih kategorickih tvrdnji, fantasticnih objasnjenja, pseudologie fantastice i sl. ali najblize, najBLAZE, i najugodnije sto bi ovaj forum imao i (nekad) mogao da ponudi su PRETPOSTAVKE, a ne APSOLUTNE TVRDNJE.

A ZABAVA, u cijem okviru se podforum nalazi, pocinje onog trenutka kad u igru, da igru, udje konferensje VEROVATNOCA.... Ona i samo ona dokaz je da osoba u sebi ima prostora i kapaciteta za razlozno razmisljanje i valjanu diskusiju. Vremenom, cak ce i ranija cvrsta verovanja i ubedjenja oksidirati i ispariti u alkoholnom vrenju, pitkom kao vino, pred onim prvim, pocetnim, vezanim za razlog zbog kog je bilo ko prvi put kliknuo na ovo mesto, a to uverenje prosto glasi: "Verujem da postoji nesto sto i pored svega sto covek zna, jos nije objasnjeno, sto je misterija, i domen natprirodnog." Eto, samo to toliko jednostavno je potrebno da to biva ono sto sustinski jeste.

Eto zadatka za buduce razmisljanje i mudro podizanje (kvaliteta) diskusija na forumu na bolji i veci nivo...Kazem da pamtim nekadasnji, pre nego sto sam te nalazio ovde uopste,kamoli kao moderatora. Cenim da ce ti to saznanje ubuduce pomoci. I ne brini: zabava tolerise i frivolnost i duhovitost vrcavog smisla. Uz ove direktive, i zahvalnost za komplimente (nikada do kraja opravdane).. Laku noc.