Подунавске земље осудиле агресију Руске Федерације, декларацију подржала и Србијa

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1666410159050.png

Podunavske zemlje osudile agresiju Rusije, deklaraciju podržala i Srbija

1649005310-000_324M4EL-750x563.jpg

21. okt 2022. 22:55

Srbija se pridružila ostalim podunavskim zemljama u zajedničkoj osudi "neopravdane vojne invazije na Ukrajinu”, na godišnjem forumu 14 zemalja kroz koje prolazi Dunav, ili se nalaze pored Dunava, koji je održan u slovačkom gradu Košicama.

Predstavnici Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Nemačke, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Moldavije i Ukrajine usvojili su zajedničku deklaraciju u kojoj se navodi da je “početkom 2022. godine svet bio potresen ilegalnom, neisprovociranom vojnom invazijom na suverenu i miroljubivu Ukrajinu”, prenosi danas Hina.

“Ta agresija mora da stane i ruske snage moraju da se povuku sa međunarodno priznate teritorije Ukrajine. Mi najsnažnije osuđujemo neisprovociranu i neopravdanu vojnu invaziju Rusije na Ukrajinu“, piše u deklaraciji

Srbija je i u maju, u sklopu Jadransko-jonskog foruma deset zemalja, takođe usvojila deklaraciju sličnog sadržaja, gde je spomenuta “neopravdana agresija Rusije” započeta 24. februara.

Predstavnici podunavskih zemalja okupili su se u sredu i četvrtak u okviru strategije Evropske unije za dunavski region, okvira za razgovor i saradnju. Skupu je predsedavala Ukrajina, a razgovaralo se, između ostalog, o pitanjima sigurnosti snabdevanja energentima i hranom, posebno žitom iz Ukrajine.

link

Па зар то није фантастично?! Русофили на апаратима! Браво за Србију!

Ja kao stanovnik jedne podunavske zemlje ne osudjujem "agresiju'' Rusije.Ona ima pravo da pripoji Istocna Ukrajina jer tamo zive Rusi.Rusija takodje ima moralna obaveza da srusi ovaj pro americki rezim u Kijevu,jer Amerika nema pravo da se mesa u Evropi.

Ja kao stanovnik jedne podunavske zemlje ne osudjujem "agresiju'' Rusije.
Па добро то је нормално јер вама Бугарима је "Мајчица" хтела да Сан Стефанским миром поклони наше Србијанске градове Ниш, Лесковац, Врање и Пирот и да вам направи Велику Бугарску односно Балканску федерацију у којој бисте ви били главни. А за разлику од вас Бугара, наших архетипских непријатеља, који сте одувек били руски фаворити на Балкану, нама Србијанцима су браћа Украјинци, а не руси, Чечени, Иранци ... Од тога да су Банаћани основали Славјаносербију преко чињенице да су Украјинци заједно са Народно Ослободилачком војском Југославије и партизанским одредима ослободили Београд па до тога да нас је Украјина највише помагала у време санкција према СРЈ. Ово "јавно мијење" овде које подржава злу "Мајчицу", то се вештачки креира агресивном пропагандом преко лажовизија и блатоида, јер их за то плаћа руска агентура која је заклети непријатељ свега Србијанског. Ко је организовао убиство кнеза Михаила? Ко је организовао убиство Александра и Драге Обреновић? Ко нам је натоварио на врат Николу Пашића, његове радикале и Карађорђевиће који су уништили ону праву Србију зарад уједињења са Хрватима? Наравно, била је то "Мајчица". А да су остали Обреновићи, били бисмо мала Швајцарска на Балкану!

Ne razumem sta te buni komsija. Lepo ti rekao istinu. U istocnoj ukrajni zive u ogromnom broju rusi i odradili referendum i sada su deo rusije. Cak nismo pomenuli ugnjetavanje i torturu rusa od 2014-te tamo. Doslo na naplatu.

Па добро то је нормално јер вама Бугарима је "Мајчица" хтела да Сан Стефанским миром поклони наше Србијанске градове Ниш, Лесковац, Врање и Пирот и да вам направи Велику Бугарску односно Балканску федерацију у којој бисте ви били главни. А за разлику од вас Бугара, наших архетипских непријатеља, који сте одувек били руски фаворити на Балкану, нама Србијанцима су браћа Украјинци, а не руси, Чечени, Иранци ... Од тога да су Банаћани основали Славјаносербију преко чињенице да су Украјинци заједно са Народно Ослободилачком војском Југославије и партизанским одредима ослободили Београд па до тога да нас је Украјина највише помагала у време санкција према СРЈ. Ово "јавно мијење" овде које подржава злу "Мајчицу", то се вештачки креира агресивном пропагандом преко лажовизија и блатоида, јер их за то плаћа руска агентура која је заклети непријатељ свега Србијанског. Ко је организовао убиство кнеза Михаила? Ко је организовао убиство Александра и Драге Обреновић? Ко нам је натоварио на врат Николу Пашића, његове радикале и Карађорђевиће који су уништили ону праву Србију зарад уједињења са Хрватима? Наравно, била је то "Мајчица". А да су остали Обреновићи, били бисмо мала Швајцарска на Балкану!
Nije Rusija nasa Majcica,nego Bugarska je Majcica Rusiji,zato sto mi smo dali Rusima jezik (starobugarski),pismenost (cirilica) i religija (pravoslavlje).Zato u znak zahvalnosti Rusija je oslobodila Bugarsku,u njene prave etnicke granice (Sanstefanska Bugarska).

Nije Rusija nasa Majcica,nego Bugarska je Majcica Rusiji,zato sto mi smo dali Rusima jezik (starobugarski),pismenost (cirilica) i religija (pravoslavlje).
То су ваше интерне ствари, не занима ме.

Nije Rusija nasa Majcica,nego Bugarska je Majcica Rusiji,zato sto mi smo dali Rusima jezik (starobugarski),pismenost (cirilica) i religija (pravoslavlje).Zato u znak zahvalnosti Rusija je oslobodila Bugarsku,u njene prave etnicke granice (Sanstefanska Bugarska).
АлексаНДРЕ, не пиши свашта.:lol:

Ti od ranog jutra imaš pražnjenje stolice.

Ustvari ja se zovem Ivan;)

Ono kao što Ameri Ruse zovu Ivani

Kako tuta Bugarče od proto Europljanina postaje proto Rus prosvetitelj

Gori si od Hrvata, oni se bar još "drže" gofana koje su jeli

Ono kao što Ameri Ruse zovu Ivani

Kako tuta Bugarče od proto Europljanina postaje proto Rus prosvetitelj

Gori si od Hrvata, oni se bar još "drže" gofana koje su jeli
To sto su Amerikanci nepismeni i smatraju da je cirilica ruska,i da je Ivan rusko ime nije bugarski problem.Prvi poznat Sloven u Istoriji ko nosi ime Ivan je Bugarin-Sveti Ivan Rilski.

To sto su Amerikanci nepismeni i smatraju da je cirilica ruska,i da je Ivan rusko ime nije bugarski problem.Prvi poznat Sloven u Istoriji ko nosi ime Ivan je Bugarin-Sveti Ivan Rilski.

Pa nije moguće da niste uspeli da za ovo godina da opismenite i prosvetilte Amerikance

Znači Rusi su bili bolji učenici kada ste ih učili, dočim Amerikanci tropa i zato ih puštaš niz vodu.. to je to je li?

Pa nije moguće da niste uspeli da za ovo godina da opismenite i prosvetilte Amerikance

Znači Rusi su bili bolji učenici kada ste ih učili, dočim Amerikanci tropa i zato ih puštaš niz vodu.. to je to je li?
Ma koga boli za Amerikance?Oni sa najglupi narod na svetu,niko ih ne moze prosvetiti

Ja se trudim da vas prosvetim ovde:p

Ma koga boli za Amerikance?Oni sa najglupi narod na svetu,niko ih ne moze prosvetiti

Ja se trudim da vas prosvetim ovde:p

Viidm niste ih uspeli opismeniti i prosvetliti kao Ruse

Back