Podsvjest

Imate li hrabrosti da istrazite svoju podsvjest
Sci to rade u odredjenoj meri, ceprkaju i traze uzroke problema ili zeli da se unapredi, da raste…

S moje tacke gledista, psihoanaliza S. Freuda iz koje potice originalni termin je vise nego zastarela.

Ovde se radi o procesima koji su van nase direktne kontrole, odnosno na emotivne procese i programiranju,
Tj umesto “istrazivanja podsvesti” treba posmatrari svoje reakcije, ponasanje i onda istraziti odakle to dolazi- i tu treba hrabrost,
jer ne nadje svako ko trazi,
narocito ako ne zeli da nadje.

Imate li hrabrosti da istrazite svoju podsvjest
msm da si zagrizao u nešto što ne znaš i da pod "podsvest" misliš na nešto drugo.

Inače, malo je stvari za koje nemam hrabrosti.
Znači, odgovor je da - imam hrabrosti , ali na koji način se to ovde predviđa ?

Podsvest nije svesna, a tumačenja postupaka su različita, ma koliko eminentni stručnjaci bili.
Neistraženo (ne dovoljno) i neispitano.

Podsvest nije svesna
Vrlo dobar zakljucak.
tumačenja postupaka su različita,
Sluzim se modelom Dr Steve Peters-a, koji je vrlo praktican, on je vrhunski strucnjak, neuronaucnik i psihijatar koji je napisao knjige-“ Paradox cimpanze” koja je prevedena na hrvatski, ako se ne varam.
i drugu knjigu koja je najkorisnija knjiga koju sam ikad procitao “Path through the jungle” i koju redovno prelistavam.
Vrlo jednostavna, prakticna- objasnjava razne probleme, kako nastaju- ali i kako ih razresiti ili ublaziti.
A principi iz knjige su prakticno dokazani.
Uz kombinaciju podkasta Dr David Eagleman-a, s radom Dr Steve Peters-a- covek moze stvarati cuda.

Vrlo dobar zakljucak.

Sluzim se modelom Dr Steve Peters-a, koji je vrlo praktican, on je vrhunski strucnjak, neuronaucnik i psihijatar koji je napisao knjige-“ Paradox cimpanze” koja je prevedena na hrvatski, ako se ne varam.
i drugu knjigu koja je najkorisnija knjiga koju sam ikad procitao “Path through the jungle” i koju redovno prelistavam.
Vrlo jednostavna, prakticna- objasnjava razne probleme, kako nastaju- ali i kako ih razresiti ili ublaziti.
A principi iz knjige su prakticno dokazani.
Uz kombinaciju podkasta Dr David Eagleman-a, s radom Dr Steve Peters-a- covek moze stvarati cuda.
Nije svjesna tacno, ali koristis svijest da je osvjestis,zato treba hrabrosti za to, mnogi ljudi nikada pomocu svjesti ne osvjeste svoju podsvjest,i cijeli zivot zive po istim obrascima,jer neistrazena podsvjest covjek tjera da zivi automatizovano po obrascu,kako kada svaki dan ides na posao u isto vrijeme u isto vrijeme se vracas sa posla,jedes itd

5 posto ljudskog uma cini svijest a 95 posto podsvjest

Svjest cine- Analiziranja,kratkotrajna memorija,logicka misljenja ali ne i vjerovanja,odluke,snaga volje odnosno volja

Podsvjest cine - Vjerovanja, navike, vrijednosti,identitet, intucija, kreativnost, emocije,strahovi,imaginacija,sampouzdanje,dugotrajna memorija,refleksi,odbrambeni mehanizam i samovrednovanje

Ti koristis ovih 5 posto uma da istrazis sto vise ovih neistrazenih 95 posto

Poslednja izmena:
msm da si zagrizao u nešto što ne znaš i da pod "podsvest" misliš na nešto drugo.

Inače, malo je stvari za koje nemam hrabrosti.
Znači, odgovor je da - imam hrabrosti , ali na koji način se to ovde predviđa ?

Podsvest nije svesna, a tumačenja postupaka su različita, ma koliko eminentni stručnjaci bili.
Neistraženo (ne dovoljno) i neispitano.
Nije svjesna ali koristis svijest da je osvjestis i istrazis,podsvejsni um cini 95 posto tvog uma a svijest samo 5 posto

Svjest cine- Analiziranja,kratkotrajna memorija,logicka misljenja ali ne i vjerovanja,odluke,snaga volje odnosno volja

Podsvjest cine - Vjerovanja, navike, vrijednosti,identitet, intucija, kreativnost, emocije,strahovi,imaginacija,sampouzdanje,dugotrajna memorija,refleksi,odbrambeni mehanizam i samovrednovanje

mnogi ljudi nikada pomocu svjesti ne osvjeste svoju podsvjest,i cijeli zivot zive po istim obrascima,jer neistrazena podsvjest covjek tjera da zivi automatizovano
Sama “svest” je neka vrsta iluzije, Dr Dan Dennett je objasnio kao “user interface” odnosno interfejs kompjutera, sve se zapravo zbiva u pozadini, razni cipovi i poluprovodnici rade svoj posao, a na ekranu vidimo neke simbole koji nam lakse objasnjavaju sta se desava u pozadini i to je otprilike svest odnosno ono sto osecamo kao “ja”

Dr David Eagleman je napravio analogiju s mravima- gde hiljade razlicitih mrava radi svoj posao, niko ne zna sta radi celina, ali zajednickom koordinacijom stvara osecaj svesti.

Moje trenutno (mozda ce se promeniti) misljenje je da ljudi nemaju sposobnost direktnog odlucivanje, tj to je iluzija-
ljudi su poput robota usisivaca koji sami usisavaju i “donose odluke” gde ce sledece usisavati na osnovu parametara koji su programirani, razlika je sto ljudi imaju osecaj ja i sto imaju sposobnost da i sami menjaju podesavanja i sami unose podatke i mogu se sami u odredjenoj meri programirati/reprogramirati.
Ali generalno po autizmu funkcionisemo, negde oprilike blizu 100%.

Sama “svest” je neka vrsta iluzije, Dr Dan Dennett je objasnio kao “user interface” odnosno interfejs kompjutera, sve se zapravo zbiva u pozadini, razni cipovi i poluprovodnici rade svoj posao, a na ekranu vidimo neke simbole koji nam lakse objasnjavaju sta se desava u pozadini i to je otprilike svest odnosno ono sto osecamo kao “ja”

Dr David Eagleman je napravio analogiju s mravima- gde hiljade razlicitih mrava radi svoj posao, niko ne zna sta radi celina, ali zajednickom koordinacijom stvara osecaj svesti.

Moje trenutno (mozda ce se promeniti) misljenje je da ljudi nemaju sposobnost direktnog odlucivanje, tj to je iluzija-
ljudi su poput robota usisivaca koji sami usisavaju i “donose odluke” gde ce sledece usisavati na osnovu parametara koji su programirani, razlika je sto ljudi imaju osecaj ja i sto imaju sposobnost da i sami menjaju podesavanja i sami unose podatke i mogu se sami u odredjenoj meri programirati/reprogramirati.
Ali generalno po autizmu funkcionisemo, negde oprilike blizu 100%.
Ako imas neku sliku pred sobom kao kada gledas neki film na Tv ili kada gledas mrave na zemlji kako nesto rade,ono sto ti vidis je slika o kojoj imas svijest i misljenje,ali da li pravilno tumacis tu sliku i da je vidis na pravi nacin upravo je to pitanje

Svijest je ono cega si svijestan i sto ti je na radaru ali da li je sama svijest istinita to je drugo pitanje

Koliko puta covjek gleda film ima jasnu sliku pred sobom i svjestan je svega sto se desava i filmu na osnovu onoga sto vidi,ali takav neko cesto pogresno razumije film sustinu a onaj pored njega shvati mnogo bolje film dok zajedno gledaju,jer film koji vidis,ili ga vidis pogresno ili ima i nesto van tv ekrana sto ti ne vidis a sto itekako odredjuje sve ono sto vidis na slici.Kao kada gledas predstavu na bini,ti ne vidis sta je iza zavjese,ali kada gledas film na Tv ti nisi u tom trenutku svjestan te zavjese jer u tom momentu je ne vidis,jer nije vizuelno sastavni dio filma ali jeste viuzelno sastavni dio pozorisne predatave a i pozornisna predstava o film se upravo prave iza te zavjese

Svijest je ono sto ja vidim,pamtim i ono sto mislim na osnovu onoga sto vidim sada,a to ne znaci da moja svijest nije iluzija ali ja nesto vidim

Poslednja izmena:

Back