Podržavate li da voz juri kroz naseljena mesta?

Podržavate li da voz juri kroz naseljena mesta sa neobezbeđenim pružnim prelazima?

• Da

glasova: 4 20,0%
  • Ne

glasova: 11 55,0%
  • Ako svira

glasova: 5 25,0%

• Ukupno glasova
    20
Ziveo sam bukvalno na takvom mestu.
Pruzni prelaz otprilike na svakih semafor rastojanja.
Bez rampe.
Nije bilo sudara , ali je bilo svakih 3h po neki teretnjak.
Isto u bg , beton hala i dunav stanica.
Svakih 2h I cesce voz , a usred grada I nema sudara , jer svako zna da je sudar sa vo,om cao bejbi.
Ali verujem da su sada ljudi debili , oterali smo one alergicne na debile.
Sad radimo sa seljacima. Inace bas su opisana mesta bila u selima , ali tada su I seljaci bili gospoda.
Sad sve znaju I nepobedivi su , kao I vucic.

Imam iskustvo I u voznji kad voz mili na svakom pruznom prelazu.
Linija bg pancevo je npr takva.
Nema puno prelaza ali na svakom voz ide milimetarski.

Nije srbija za tgv.

Podržavate li da voz juri 100-150 kmh kroz naseljeno mesto prepuno neobezbeđenih pružnih prelaza, pored škola, firmi, zgrada?
Ovako kako si postavio temu, sasvim sigurno - ne! Da je nesto drugacije, onda da.
Premda, i tu bih razmislio, jer zavisi od kategorije vozova...Onim bucnima u gradu nije mesto.
....
Kad smo kod toga vec, mala digresija sa teme...Buka u saobracaju danas se pokazuje kao najocitiji problem...
Zivim na desetak metara od prometne dzade... Po tom putu samo jos tenkovi i avioni nisu prosli, eto !...:evil::roll:
No, hajde... Nije ovo najgore nesto, vrv ima i mnogo bucnijih prometnica gde tandrcu, npr. tramvaji i trole, pa se nazalost ljudi nekako i naviknu...
Al pazi ovo - sta da radimo sa izolovanim primerima krajnje neodgovornih pojedinaca, da ne kazem - golih primitivaca....!? Recimo, ovde u komsiluku,
neka drska i bandoglava protuva dosetila se da kupi katastrofalno bucan motocikl, za sta je pare nasao verovatno prodajom njime.....
Danju ne mogu da se setim da ga cujem, ali predvece i nocu, cak i nakon ponoci, ume da prozunzari sa tim krshem... sve mu zivo @##$ !!
To, ljudi moji, tako prdi, tako se derendza, da ga cuju na kilometar odavde!... :( Krajnja drskost i bezobrazluk okolinu tretirati na takav nacin, makar i u prolazu.. Bacio sam pogled skoro, da ga nadjem da ga gadjam tandzarom kad sam ga cuo vise i po 100.put... i spazio dva degenerika-klipana kako jasu to cudo.... Greota da to pomislim, ali stvarno sam pozeleo da zavrsi u nekom jarku, ali uz zelju da se samo ugruvaju, tj. da im ne bude nista na travi... Toliko je to nepodnosljivo, kao da te biju mocugom po potiljku od buke, da ti mozak stane od takvog dripackog vozackog cinizma...Imam ovde par pitanja:....

1.Ko pravi takve motore, ili sta je u vec pitanju? Drecavi auspuh, nesto drugo...?

2.Kakav tip budale se odlucuje da pazari tako nesto i ko ima prava da uopste prodaje ili budzi tako nesto u Srbiji?...

3.Kakav je nas saobracajni zakon po pitanju buke i dozvoljenih decibela na ulici?...Da li saob.policija ima prava da to sankcionise i moze li se utuziti to ???

Podržavate li da voz juri 100-150 kmh kroz naseljeno mesto prepuno neobezbeđenih pružnih prelaza, pored škola, firmi, zgrada?
voz ne juri kroz naseljeno mesto tom brzinom.
ti imas samo taj osecaj.
vec sam ti objasnio da teretni vozovi ni ne mogu da postignu vecu brzinu od 80km/h i to na brzim prugama
na ostalim prugama i kroz naseljeno mesto idu 30 do 40km/h

e sad..ti imas problem osecaja brzine.

evo ti primer.. vozi auto po autoputu 40km/h i delovace ti da milis
vozi 40km/h kroz usku jednosmernu ulicu i imaces osecaj da letis 200 na sat jer sve oko tebe brzo promice.

jbg... vrati se u skolu, sta da ti kazem.,.. imas zastoj u znanju :mrgreen:

Nema mnogo buke , nije to drumski put.
Srbija je daleko od preko 90kmph.
Zato je daleko od tgv.
Za pucanje kuca , toga nema jer nisu ni gradjene blizu pruga.
U sloveniji , kad se pravila kuca blizu pruge , npr za zeleznicara , pravilo se na gumenim temeljima.
E I tu imam iskustva jer sam stanovao u jednoj takvoj kuci.
Verovali vi ili ne , niti cujete lokomotive niti se oseca prolaz voza.
A kuca je bila usred zeleznickog cvora kad izadjem na vrata , mora da gledam I levo I desno , po par vozova stalno prolazi.
San za decu koja vole zeleznicu , a ja sam tamo bio na spavanju.
Sve se moze.....

Istina je da ni reke ne treba da idu kroz naseljena mesta, ocas posla neko upadne u nju ili sagradi kucu na recnom putu....ili kada pametan covek napravi kucu u kanalu uvesti ponornice o trosku komsija....jos je gore sa putevima, umesto da se kroz grad ide peske, ko sav normalan svet, putevi se grade maltene od kuce do kuce i jos gore pored skola....umesto da deca lepo idu poljanama sa slamkom u ustima....

Naravno da vozovi ne treba da idu kroz naseljena mesta vec od rudnika do rudnika i od fabrike do fabrike, za to i sluze da se izvoze sirovine. Narod treba da ide kroz sume i polja i uziva u prirodi. Par sat na livadi posle kopanja u rudnicima je blagodet koju nemaju u "civilizovanom svetu" doduse to je paradoks, kako su oni civilizovani, ako nemaju polja i livade nego se muce preskacuci sine....

Ovako kako si postavio temu, sasvim sigurno - ne! Da je nesto drugacije, onda da.
Premda, i tu bih razmislio, jer zavisi od kategorije vozova...Onim bucnima u gradu nije mesto.
....
Kad smo kod toga vec, mala digresija sa teme...Buka u saobracaju danas se pokazuje kao najocitiji problem...
Zivim na desetak metara od prometne dzade... Po tom putu samo jos tenkovi i avioni nisu prosli, eto !...:evil::roll:
No, hajde... Nije ovo najgore nesto, vrv ima i mnogo bucnijih prometnica gde tandrcu, npr. tramvaji i trole, pa se nazalost ljudi nekako i naviknu...
Al pazi ovo - sta da radimo sa izolovanim primerima krajnje neodgovornih pojedinaca, da ne kazem - golih primitivaca....!? Recimo, ovde u komsiluku,
neka drska i bandoglava protuva dosetila se da kupi katastrofalno bucan motocikl, za sta je pare nasao verovatno prodajom njime.....
Danju ne mogu da se setim da ga cujem, ali predvece i nocu, cak i nakon ponoci, ume da prozunzari sa tim krshem... sve mu zivo @##$ !!
To, ljudi moji, tako prdi, tako se derendza, da ga cuju na kilometar odavde!... :( Krajnja drskost i bezobrazluk okolinu tretirati na takav nacin, makar i u prolazu.. Bacio sam pogled skoro, da ga nadjem da ga gadjam tandzarom kad sam ga cuo vise i po 100.put... i spazio dva degenerika-klipana kako jasu to cudo.... Greota da to pomislim, ali stvarno sam pozeleo da zavrsi u nekom jarku, ali uz zelju da se samo ugruvaju, tj. da im ne bude nista na travi... Toliko je to nepodnosljivo, kao da te biju mocugom po potiljku od buke, da ti mozak stane od takvog dripackog vozackog cinizma...Imam ovde par pitanja:....

1.Ko pravi takve motore, ili sta je u vec pitanju? Drecavi auspuh, nesto drugo...?

2.Kakav tip budale se odlucuje da pazari tako nesto i ko ima prava da uopste prodaje ili budzi tako nesto u Srbiji?...

3.Kakav je nas saobracajni zakon po pitanju buke i dozvoljenih decibela na ulici?...Da li saob.policija ima prava da to sankcionise i moze li se utuziti to ???
to su takvi auspusi, cuje se kao neka eksplozija...ima i kod mene takvih budala...to im valjda kul...

Одакле школе фирме и зграде ОКО ПРУГЕ ?!

Одакле школе фирме и зграде ОКО АУТОПУТА ?!

Докле ће у грађевинарство и архектура прво ПРАВИТИ и ГРАДИТИ проблеме а онда се питати КАКО ДА СЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ РЕШИ

Градови и насљена места у СРБИЈИ се намерно праве тако да представљају хазард и опасност

Ршење.... Иуемститити пругу и аутопут ВАН ГРАДОВА И НАСЕЉЕНИХ МЕСТА

и забранити градњу стамбених и било којих других објеката на 1 КМ од љих

осим ако није подигнута око пута/пруге баријера висока четири метра уз шуму у ширини од 100 метара

varaju jer nemas pojma koliko vozi, samo pretpostavljas..
ali ajde da uradimo stop kadar

Untitled-1.jpg

da je ovde stala kako bi trebala da se uveri da li je bezbedno preci prugu, videla bi voz i bila bi ziva.
ljudi vecito negde jure i zure a samo zato sto kasno krecu i kilave se kod kuce.

bahata voznja nekad dodje glave.
koliko puta gledam one koji tako jure kroz iskljucen semafor, preticu preko pune ispred krivine, kad bi neko naisao iz suprotnog smera bio bi direktan sudar... ljudi igraju lutriju po putevima i zato misle da su odlicni vozaci jer seku, prave makazice, ulecu, siluju... strasno je sta sve rade. to nisu dobri vozaci, to su opasni vozaci i treba ih skloniti sa puta.
to sto nema svetlosne signalizacije ne znaci da treba samo da das gas..otkud znas da li je signalizacija pokvarena, da li je nestalo struje..milion faktora postoji..
znas kako kazu..ko se cuva i Bog ga cuva.

Poslednja izmena:
varaju jer nemas pojma koliko vozi, samo pretpostavljas..
ali ajde da uradimo stop kadar

Pogledajte prilog 1401014

da je ovde stala kako bi trebala da se uveri da li je bezbedno preci prugu, videla bi voz i bila bi ziva.
ljudi vecito negde jure i zure a samo zato sto kasno krecu i kilave se kod kuce.

bahata voznja nekad dodje glave.
koliko puta gledam one koji tako jure kroz iskljucen semafor, preticu preko pune ispred krivine, kad bi neko naisao iz suprotnog smera bio bi direktan sudar... ljudi igraju lutriju po putevima i zato misle da su odlicni vozaci jer seku, prave makazice, ulecu, siluju... strasno je sta sve rade. to nisu dobri vozaci, to su opasni vozaci i treba ih skloniti sa puta.
to sto nema svetlosne signalizacije ne znaci da treba samo da das gas..otkud znas da li je signalizacija pokvarena, da li je nestalo struje..milion faktora postoji..
znas kako kazu..ko se cuva i Bog ga cuva.
Nekada. Bahatost je uzrok što direktni, što indirektni jedno 90% udesa.

Back