ПОДРШКА СВЕТОМ РАШИ

mare_car:
interesantno mi je sto ove "patriote" uvek kada se obracaju svojim neistomisljenicima govore u mnozini. npr, "MI smo pravi srbi", "kao svi VI demo(no)krate", "VI ste izdajnici" itd. Gde je tu pojedinac? ej, govotite kao ovcice.

Eve zasto mi govorimo u mnozini. Patriotizam se ne moze razvijati uz uvazavanje stavova i svatanja pojedinca, jer se time nemoze postici organsko jedinstvo i celina koju zahteva nasa ideologija. Nacionalno iznad individualnog.
Zbog toga ce nas svet za vas koji nevolite Srbiju uvek biti robija. Jer necete vise moci da samo mislite na svoju guzzzicu. U nasem nacionalistickom svetu za vs nema slobode.

Patriotizam se ne moze razvijati uz uvazavanje stavova i svatanja pojedinca, jer se time nemoze postici organsko jedinstvo i celina koju zahteva nasa ideologija

covece!

ja sam patriota 101%, i to ne mozes ti meni da odredjujes jesam li ili nisam patriota. al za mene patriotizam nije ono sto je za tebe - slepo pokoravanje ekstremistickim stavovima. ti SOVINISTA, ja to nisam. Za mene patriotizam nije prazno slovo - to je osim uzvisenih stavova (ljubavi prema Srbiji), i vrlo "prizemno" i "prakticno" - uvek strancima predocavam lepote nase zemlje, nikada ne prljam svoj grad, uvek se trudim da postignem vise, i svoju decu cu uciti istome. Negujem svoj srpski jezik. Citam nasu prelepu knjizevnost. Putujem po Srbiji jako puno. Ali pre svega cenim gradjansku kulturu, a ne ruralni sovinizam. To ostavljam tebi.

Ti se krijes iza velikih ideja, pa i "kolektiva", jer si (mozda) slab da se uhvatis u kostac sa problemima. Ja cenim pojedinca iznad kolektiva, pojedinca koji gaji svest o pripadnosti odredjenoj grupi - naciji, veri ili vec cemu, ali koji pre svega ceni svoju samobitnost. Nezavisnost.

sarajevo_girl:
zox:
Ma gde bio da dozivis sudbinu svojih zrtava bitango fasisticka!

Ti stvarno nisi normalan..........takvog covjeka nemozes nazivati bitangom.........nego da budes sretan sto je jedan takav covjek vodio i danas vodi,hvala bogu,nas narod.Dok je njega bice i RS......

Јел СРБСКО САРАЈЕВО
http://www.srb-obraz.org/
Никоме не дајте да лије нашу крв зато што је српска.
Миром на рат идите и ратом мир чините.
Љубављу на љубав идите, али крвљу крв српску браните.
----
Стеван Немања (1114 - 1200)

Back