Podocnjaci

Poruka
4.292
Gledam na tv a i kad sam bio u Bg jedno duze vreme Beogradjani u velikom procentu imaju prilicno izrazene podocnjake. U Nisu recimo vrlo malo ljudi ima podocnjake. Da li mozda razlog tome je mozda voda u Bg ili hemijsla industrija u blizini grada, vazduh, klima... ??

sve
ne pusim, ne jedem slano, a imam podocnjake
kad samo otisla u focu na vikend rafting, za dva dana mi se ocistilo telo..bila sam kao nova..
bg je jedno veliko sranjce..

Gledam na tv a i kad sam bio u Bg jedno duze vreme Beogradjani u velikom procentu imaju prilicno izrazene podocnjake. U Nisu recimo vrlo malo ljudi ima podocnjake. Da li mozda razlog tome je mozda voda u Bg ili hemijsla industrija u blizini grada, vazduh, klima... ??

:lol: Pa nije bas sve tako...

Podocnjaci nastaju usled promena (opustanja) vezivnog tkiva (Septum orbitale), na donjem ocnom kapku, usled cega mogu da nastanu, tkz. kesice ispod ociju. Tada dolazi do ispupcenja masnog tkiva ispod oka, preko donje ivice oka. Vrlo retko nastaje usled nakupljanja limfe u medjucelijskom prostoru (limfni edem).

Naravno, da mogu biti izazvani i oboljenjima nekih unutrasnjih organa, recimo kod nekih oboljenja bubrega, srca, neuhranjenosti, anemije, kod raznih alergija, oboljenja stitaste zlezde (Morbus Basedow), ali to je veoma retko i u vecini slucajeva nema veze sa podocnjacima o kojima ti govoris.

To o cemu ti govoris u vecini slucajeva je usled losih zivotnih navika (malo sna, prekomerno konzumiranje alkoholnih pica, droge, kafe, nikotina..) i nema nikakve veze sa tim gde ko zivi.

Sve tvoje Nislije sa podocnjacima dosli ovdje , o tome se radi .
Cujem ja ono GI GU na svakom koraku !:cool:

Baš tako. Došo Pančevac u Nišu i preporodio se, trudio se da osvoji bar jednu Nišlijku a nigde nije čuo Gi GU. :lol:

Svi tolikom pisu o zelenom caju i njegovim blagotvornom efektu na organizam,ali mi je bas odvratan. a ja,osim limuna nikad i nista ne dodajem u caj.
Ali pocecu da ga makar povremeno pijem. :)

Back