Samsonight
Elita
- Poruka
- 16.125
Ma, da... bas, jeste, mada ko u to uopšte zalazi na ovakvim temama...Jesi slusala grupu Japan iz 80-ìh?Nestvaran, progresivan, mocan, a sanoviti pop zvuk...
Da li ti je poznat njihov pevac, Dejvid Silvijan? Fizicki jako slican D.Bouviju, ali i razlicit po mnogo cemu...
Jesi li cula za njihovog basistu, Mika Kerna..Prakticno, izmislio novi nacin basiranja u pop-roku na basu bez pragova...
Ovaj spot koga si izvukla iz naftalina bas tih 80-ih pokazuje svetsku, ali elitnu popularnost ovoga benda, jer ovde Oktobar zvuci totalno kao Japan.
BTW, Zeljkic inace svira bas-gitaru, ne gitaru, kako si napisala.
No, ipak, ovde tacno osecam i ono sto mi smeta u domacoj kopi-pejst muzici, ma koliko visoko da tipuje: primesu osmanlijskog, regionalnog, narodnjackog...Na slican nacin kako i mi iz Evrope - da, i one istocne - mozda osetimo bljuvotinu u zvuku recimo Bolivuda, koji je njima tamo ok i na sta oni otkidaju.
E, vidis, clanovi ovog benda su face...Zex je...talentovani...kopi-ket...kopi-macan.
![]()
Evo tog originalnog svetskog zvuka, za uporedbu.
Obrat` paznju na njihovog Zeksa basistu, Mika Kerna, crveni sako. Da ti bude jasno kog je originalni Zex skidao...Sad se zbunjujemo ko je orig.a ko kopija.
Fantastična muzika za jedan ovakav dan, kroz maglu mislim da ih jesam slušala davno, ali je dobro čuti ih opet. Hvala!
U svakom slučaju, Žeks je na svojoj BAS gitari odličan. Tih par albuma u Oktobru, pa do dana danas... dokazao je. Na muzičkom nebu je sasvim ok.