Podnošenje velike količine alkohola kao izraz muškosti ?!?

cikcak

Primećen član
Poruka
698
Kao "Prava Muškarčina" ne bih trebao da ne znam odgovor na ovo pitanje, ali baš me briga ! (šaka o sto !!!)

Oduvek se nametala teza da je jedan od dokaza da je muškarac "Pravi Muškarac" to da može da podnese velike količine alkohola.
Da pije jaka pića, ili pivo kao vodu, a da se ne dovede u stanje nekontrolisanog pijanstva.

U čemu je poenta ? Alkohol se pije upravo zbog pijanstva, svih poželjnih efekata pijanstva: oslobađanje od osećaja stida ili tabua, inhibicija stručno rečeno.

Ako je pijenje tečnosti uglavnom vrlo neprijatnog ukusa, i 100% štetnog uticaja na zdravlje (ako onaj koji pije uopšte o tome brine) , poželjno upravo
iz razloga da se čovek opije, zašto je onda oličenje "Muškosti" to da neko može mnogo toga da popije a da se ne opije ?!?

Kao "Prava Muškarčina" ne bih trebao da ne znam odgovor na ovo pitanje, ali baš me briga ! (šaka o sto !!!)
Oduvek se nametala teza da je jedan od dokaza da je muškarac "Pravi Muškarac" to da može da podnese velike količine alkohola.
Da pije jaka pića, ili pivo kao vodu, a da se ne dovede u stanje nekontrolisanog pijanstva.
U čemu je poenta ? Alkohol se pije upravo zbog pijanstva, svih poželjnih efekata pijanstva: oslobađanje od osećaja stida ili tabua, inhibicija stručno rečeno.Ako je pijenje tečnosti uglavnom vrlo neprijatnog ukusa, i 100% štetnog uticaja na zdravlje (ako onaj koji pije uopšte o tome brine) , poželjno upravo
iz razloga da se čovek opije, zašto je onda oličenje "Muškosti" to da neko može mnogo toga da popije a da se ne opije ?!?

Ajmo od početka.
1.ti si žensko, džaba se kriješ,
2. alkohol uopšte nije štetan po zdravlje, čak naprotiv.
3.žene treba da podignu spomenik rakiji, jer da nije nje, 90% njih bi bilo neudato (slobodno mi ukažite na onih 10% brakova koji su sklopljeni bez pijanog mladoženje.) :rtfm:

Ajmo od početka.
1.ti si žensko, džaba se kriješ,
2. alkohol uopšte nije štetan po zdravlje, čak naprotiv.
3.žene treba da podignu spomenik rakiji, jer da nije nje, 90% njih bi bilo neudato (slobodno mi ukažite na onih 10% brakova koji su sklopljeni bez pijanog mladoženje.) :rtfm:

Bravo maheru razvalio si polovnjacu skrivenu.

U čemu je poenta ? Alkohol se pije upravo zbog pijanstva, svih poželjnih efekata pijanstva: oslobađanje od osećaja stida ili tabua, inhibicija stručno rečeno.

Ako je pijenje tečnosti uglavnom vrlo neprijatnog ukusa, i 100% štetnog uticaja na zdravlje (ako onaj koji pije uopšte o tome brine) , poželjno upravo

unošenje velike količine alkohola i dičenje količinom je karakteristično za mamlaze, kretene, ne znam koji adekvatniji izraz da nađem...taj je sve samo ne muškarčina...
da ne baratam procentima, al eto...dobar dobar deo muškaraca u sredini u kojoj ja živim ima merilo za muškost upravo to o čemu pišeš, tako da veoma dobro znam tematiku...odrastao sam u sredini gde dominiraju takvi...e sad...na koju foru ja nisam posto takav, neam pojma...
ono čega se pametan stidi budala se ponosi, reče nekad neko pametan...

to su neka mačo s r a nj a, takmičenja kao ono ko može duže da gnjuri, obaranje ruku itd....

naravno da što imaš manju toleranciju to bolje, jer ti za efekat treba manje pića a to je dobro i za tvoje telo i za novčanik...

problem je što sa stažom u pijenju raste i tolerancija i treba ti sve više i više da se uradiš a i sve manje i manje taj trip traje, pa mora da se doliva.... plus je sve gadnije psihičko stanje u kom si kad se alkohol povuče....
sve u svemu, ko može da funkcioniše bez alkohola u sistemu, bolje neka ne počinje....

to su neka mačo s r a nj a, takmičenja kao ono ko može duže da gnjuri, obaranje ruku itd....

naravno da što imaš manju toleranciju to bolje, jer ti za efekat treba manje pića a to je dobro i za tvoje telo i za novčanik...

problem je što sa stažom u pijenju raste i tolerancija i treba ti sve više i više da se uradiš a i sve manje i manje taj trip traje, pa mora da se doliva.... plus je sve gadnije psihičko stanje u kom si kad se alkohol povuče....
sve u svemu, ko može da funkcioniše bez alkohola u sistemu, bolje neka ne počinje....

Ne bih se slozio da sa stazom raste i tolerancija. Bar ne kod mene. Prije desetak godina mi je trebalo jedno 50% vise alkoholnih jedinica nego danas da dodjem do istog nivoa pijanstva. A moj bivsi kolega (sad ima oko 65 godina) koji je vec nekih 40 godina aktivni alkoholicar, se sada olesi od samo JEDNE casice rakije. Njegov prag tolerancije se spustio skoro na minimum. Ispod toga postoji jos samo opijanje od samog mirisa rakije.

pa zar nije ?! koje to alkoholno piće ima prijatan ukus ? (da ne računamo ova piva sa ukusom ovoga-onoga , i alkoholisane gazirane sokove što su se pojavili zadnjih par godina)

pa recimo domaća višnjevača, aromatičan aperitiv vrlo prijatnog ukusa, a u osnovi dobra lozovača ili prepečenica.
prvo mi to pade na pamet, ali ako sad počnem da nabrajam...:lol:

Back