Подизање - мишићно / неуролошки поремећај?

RadeMKD

Početnik
Poruka
7
Здраво,

Имам проблем унутар моје тело након подизања нешто што и није много тешко као неколико кеса са пијаца, 5 литра боца воде, неки склек ... После ове акције и током њих нешто се зауставља у моје тело и не функционира баш као што треба. Имам унутрашњи тремор(руке и груди понекад/бутине), осећам штрекања и нека блага мука у области трбуха, моја лева страна лица и лева рука постају мало утрнути, мој доњи део леђа је као мало притезнут и бутине су као у неком безтежинском стању - некоординиране ( као да се моје мишићи на тренутак коче). Осећам се ужасно ... ово је више од 3 месеца. Ја сам био спортски активан пуно година (сада сам 32) и сада сам буквално приземљен. Ја могу да урадим телесну вежбу и спорт, али осећај за време вежбања и након што је завршим је као да ћу да умрем. Магнет мозга је у реду, ЕЕГ ОК, ОК је тест крви, мокраће ОК, Доплер на врату ОК, Срце је у реду ... Мишићи као да постају слабији током времена. Фрустрирајуће је и током секса када моје тело делује чудно и у време ејакулације моје тело баш се заледи за тренутак. Ни вамо ни тамо :) Знам да је ово глупо али фрустрира пуно јер то утиће и на психу и на социјален живот. Ако је неко имао сличне симптоме или има неку препоруку како да се реши проблем .. молим вас нека пише.
Такође, ја не пијем неку посебну терапију до сада, јер неуролог мисли да је све ОК и све ово приписије стресу који се акумулирао. Пијем доста течности, чај, витамине Б, Хиперицум перфоратум (кантарион) таблете и друге витамине из свакодневне употребе воћа и поврћа .

Искрено мислим да није стрес. (Надам се да је то)

Молим помоћ!

Магнет мозга је у реду, ЕЕГ ОК, ОК је тест крви, мокраће ОК, Доплер на врату ОК, Срце је у реду ... Мишићи као да постају слабији током времена.
Каско мислиш мишићи постају слабији током времена?
Хоћеш да кажеш да устанеш ујутру и све буде како треба али у току дана почињеш осећати слабост у мишићима или ...?

Да ли ти је неуролог предложио да урадиш анти-тела на ацетил-холинске рецепторе?

Здраво,

Имам проблем унутар моје тело након подизања нешто што и није много тешко као неколико кеса са пијаца, 5 литра боца воде, неки склек ... После ове акције и током њих нешто се зауставља у моје тело и не функционира баш као што треба. Имам унутрашњи тремор(руке и груди понекад/бутине), осећам штрекања и нека блага мука у области трбуха, моја лева страна лица и лева рука постају мало утрнути, мој доњи део леђа је као мало притезнут и бутине су као у неком безтежинском стању - некоординиране ( као да се моје мишићи на тренутак коче). Осећам се ужасно ... ово је више од 3 месеца. Ја сам био спортски активан пуно година (сада сам 32) и сада сам буквално приземљен. Ја могу да урадим телесну вежбу и спорт, али осећај за време вежбања и након што је завршим је као да ћу да умрем. Магнет мозга је у реду, ЕЕГ ОК, ОК је тест крви, мокраће ОК, Доплер на врату ОК, Срце је у реду ... Мишићи као да постају слабији током времена. Фрустрирајуће је и током секса када моје тело делује чудно и у време ејакулације моје тело баш се заледи за тренутак. Ни вамо ни тамо :) Знам да је ово глупо али фрустрира пуно јер то утиће и на психу и на социјален живот. Ако је неко имао сличне симптоме или има неку препоруку како да се реши проблем .. молим вас нека пише.
Такође, ја не пијем неку посебну терапију до сада, јер неуролог мисли да је све ОК и све ово приписије стресу који се акумулирао. Пијем доста течности, чај, витамине Б, Хиперицум перфоратум (кантарион) таблете и друге витамине из свакодневне употребе воћа и поврћа .

Искрено мислим да није стрес. (Надам се да је то)

Молим помоћ!

Zasto se iskreno nadas da nije stres? Mozda bas jeste....

Vidis, iz tvog nadanja da se primetiti da ti to odbacujes i da kao da zelis da nije to.....

Vrlo je moguce da je akumulirani hronicni stres.Kazes da si bio sportski aktivan puno godina....Isto kao i ja, ali kada se na to doda posao, obaveze, "menadzerski stres" sve to moze da totalno poremeti coveka u svakom smislu.Znas i sam da sportisti moraju drugacije malod a zive, tj da zive mnogo bolje nego svi ostali ljudi - trebaju vise da se odmaraju, duze da spavaju i da jedu mnogo zdraviju i nutritivno kvalitetniju ishranu. AKzu sport je zdrav, jeste to u teoriji, ali treniranje je i fizicki i psihicki stres za organizam i um. Ako na to jos dodamo i sijaset drugih stvari , moze se svasta desiti.

Ono sto ti mozes da uradis je da izbegavas razmisljanja tipa - "Фрустрирајуће је и током секса ,али фрустрира пуно јер то утиће и на психу и на социјален живо"
Time neces nista sebi pomoci, a mozes da razvijes gadne psihicke smetnje...I tek ces tada videti da to sada sto ti se desava je presmesno u odnosu sto moze da ti se desava usled tih tvojih razmisljanja.

Nemoj da te to frustrira, prihvati to kao deo sebe, kao tvoju trenutnu karakteristiku. Ne znam da li ti je partnerka relativno nova, ili stara, da li je devojka ili zena. Ne smes ocekivati da se pokazes savrseno ( to svi muskarci brinu i postaju anksiozni u vezi toga) , prihvati svoj problem i odradi "posao" najbolje sto mozes sa tom svojom trenutnom nezgodacijom , ali ne ocekuj da budes "kao pre" ili da budes, jos bolji, savrsen.....Jer ces napraviti da budes gori, a to ne zelis.

Znaci ono sto treba da shvatis i ono sto ja pisem je da naucis da budes tolerantan na odredjenu frustraciju. Ne zna se jos da li je tvoj problem psihicke ili fizicke prirode, ali ako je fizicke, onda bar mozes spreciti da ne izraste i psihicki problem, jer uvideo si i sam, kazes da utice na psihicki i socijalni zivot.

Ako ti lekar niej dao nista od lekova - daj sebi malo vremena, izmeni nesto u svom zivotu, smanji br obaveza, gledaj na svet malo drugacije, pogledaj oko sebe i zapazaj ljude i kako svako od njih "ima neku boljku" i svako misli da je njegova najgora i najteza u psihickom i socijalnom bitisanju, ti bar imas nezgodaciju kada imas sex, znaci vidi te 1 osoba, a zamisli kada se neko ukoci i stegne svaki put kada udje u prostoriju u kojoj ima puno ljudi. Zamisli tek njoj kako je !

Zdrava ishrana, vitamine iz grupe B, da, proteinska ishrana, voce , povrce.

Da li ti se to javlja samo usled fizickog napora (i sex je fizicki napor) ili si to primetio da ti se desava npr u odredjenim situacijama, i ako jesi pokusaj da zapamtis koje su to situacije.
Sta bi bilo kada ne bi dizao nista tesko sad npr 3 meseca, da li ti se ne bi javljale te smetnje, sta mislis?

Sta znaci to "osecam se uzasno" ? Sta ti se mota po glavi tacno tada?

Каско мислиш мишићи постају слабији током времена?
Хоћеш да кажеш да устанеш ујутру и све буде како треба али у току дана почињеш осећати слабост у мишићима или ...?

Да ли ти је неуролог предложио да урадиш анти-тела на ацетил-холинске рецепторе?

Mишићи постају слабији током времена. Ујутро после спавања је као пуно лакше. Као што дан тече тело се изложи свакодневном напору и имам те симптоме као да ми дрхте мишићи. Интензитет ја изразито јак када подигнем нешто тешко. Ово дрхтање је у пределу руке и бутине. Тада се појави и та тежина и некоординираност у ногама у пределу бутине. Иначе нисам радио анти-тела на ацетил-холинске рецепторе.

"Da li ti se to javlja samo usled fizickog napora (i sex je fizicki napor) ili si to primetio da ti se desava npr u odredjenim situacijama, i ako jesi pokusaj da zapamtis koje su to situacije.
Sta bi bilo kada ne bi dizao nista tesko sad npr 3 meseca, da li ti se ne bi javljale te smetnje, sta mislis?

Sta znaci to "osecam se uzasno" ? Sta ti se mota po glavi tacno tada?"

Znaci desava se kad podignem neshto teshko ili malo teze. Tada kao da mi se telo unutra koci na trenutak i kao da mu treba vremena da se otkoci. Pocinje ruke i butine da drhte (nevidljivo) i to traje neko vreme(5 -10 min). Ali posle toga osecam muku u predelu grudi i stomaku i ponekad utrnulost u levi deo lica i ruku. Vrlo je cudno. Inace ne frustrira me to sto se desava u toku sexa kad pocinjem da se "kocim" vec zasto se to uopste dogadza. Nisam ni fizicki aktivan skoro 2 meseca a nista se nije podobrilo.Imam kontrolu za 2 nedelje pa cu videti sta ce neurolog da predlozi. Nadam se na najbolje.
Ipak hvala na vase odgovore.

Mишићи постају слабији током времена. Ујутро после спавања је као пуно лакше. Као што дан тече тело се изложи свакодневном напору и имам те симптоме као да ми дрхте мишићи. Интензитет ја изразито јак када подигнем нешто тешко. Ово дрхтање је у пределу руке и бутине. Тада се појави и та тежина и некоординираност у ногама у пределу бутине. Иначе нисам радио анти-тела на ацетил-холинске рецепторе.
Требао би да урадиш те анализе.
Ово што си описао веома личи на мијастенију гравис.
И ако она обично почиње од мишића који покрећу очи и мишића ждрела, није немогуће да се почне развијати и на другим мишићним групама.
Значи, опет код неуролога и тражи да ти се ураде те анализе- анти-тела на ацетил-холинске рецепторе.

Требао би да урадиш те анализе.
Ово што си описао веома личи на мијастенију гравис.
И ако она обично почиње од мишића који покрећу очи и мишића ждрела, није немогуће да се почне развијати и на другим мишићним групама.
Значи, опет код неуролога и тражи да ти се ураде те анализе- анти-тела на ацетил-холинске рецепторе.

Nisam jos bio kod neurologa. Na godishnji je. Imam zakazano za Utorak. U medzuvremenu mi se kao stvari stali bolje. Idem na plivanje, na kinezi terapije .... ali jos imam onaj trenutak kada uradin neku aktivnost ( trcim, dignem neshto teshko) da mi kao malo noge zadrhte i treba im vremena da se stabiliziraju. A ta analiza anti tela na acetil holinske receptore je za ocenu slabost misica ? Drugo.... imam pitanje dali moze neki sakriven stres da mi radi sve ovo posto su sve druge analize bile u redu...tiroidna, Mozak, unutrrashnji organi, srce, hormoni tiroida, krvna slika, urina .... kiroterapista mi kaze da imam spondilozu i priklesteni nerv na kicmenom stubu i silaca ( posto mi je organizam naklonjen sozdavanja kalcium oksalata)... znam da sam sve ovo malo konfuzno napisao :) Hvala

Slozio bih se sa Sofijom da tvoji simptomi klinicki podsecaju na MG.

Nerazumem zasto nisi uradio MR kicme i EMNG.

Da li podrhtavanje misica imas posle nekog napora ili se podrhtavanje misica javlja i kad nisi aktivan,kad odmaras?

Podrhtavanje misica je u situacii posle nekog napora ( trcanje, brzo penjenje stepenicama....i slicno...neki teret). Posle toga noge su mi kao malo nekoordinirane ali je ok. Isto i kad odmaram ili sedim za sto zna da podrhti misici u delu grudi i stomaku kao kad ti je hladno. MR na kicmu nisam uradio jer neurolog tada nije to predlozio. Imam i drugi trenutak. Za vreme ejakulacije tokom sexa dobijem neku senzaciju u predelu glave kao neko peckanje i telo mi se ukoci. Kao da cu da padnem skoro u nesvest. Ne znam dali je i ovo povezano ali ovo jos nisam rekao neurologu. Isto imam i jake glavobolje ovih dana. Osecaj kao pritisak razlicitih delova skalpa i osecaj kao da przi ili malo gori taj deo glave. Iskreno trudim se maximalno da ne mislim na ovo ali su simptoni svaki dan tu i uzimaju mi energiju. Osim ovo imam i senzacije tipa mala dezorientiranost, kao da mi se "preseku" noge, cimanje u grudima, ne znam .... kako je pocelo polako od juna ove godine stvari nisi bas ok. Socijaliziram se, imam posao, devojku, idem na plivanje, setam u prirodu, jedem zdravo, ne pusim, popijem kad tad po neko pivo..... ali nije to to. Telo i mozak mi ne govore da je sve u redu. Nadam se da je neki ruzan period koji svako od nas zadesi pa prodze.

Hvala

Back