Podizanje metalne ograde?!

colorofthered

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
114
Evo o cemu se radi, problem je sledeci...

Komsija je usao sa svojom ogradom u nase dvoriste oko 70 cm i mi smo pre 20 godina to predali sudu i trazili da srusi ogradu i povuce se nazad u svoje. Zbog toga sto ima vezu u sudu slucaj se razvlacio 20 godina dok nije zastareo i bio odbacen!

Sada sa tim komsijom ne pricamo niti cemo ikada pricati ali zelimo sledece...

On sa te strane koja je do nase kuce ima na prvom spratu sa jedne strane otvorenu terasu koja direktno gleda na nase dvoriste i posto je na prvom spratu moze da vidi celo dvoriste i sta se desava kod nas uvek i to jako puno smeta kada se skupe i gledaju na nas...

Da li je zakonski dozvoljeno da izmedju nas i njega mi podignemo metalnu ogradu visine oko 4 metara tako da on vise ne bi mogao da nama gleda u dvoriste?
Ne bih prelazio u njihovo dvoriste, jedino sto bi na tom delu gde bi bilo 4 metara njima bilo zaklonjeno sunce potpuno.

Ја бих прво проверио да ли сада (након ове смене власти) постоји механизам да се удари по одговорнима за заташкавање претходног случаја. Изгледа ми да бисте могли макар да добијете чланке у новинама!

Ако имате неко мушко у кући,за почетак нека почне го да се шета по дворишту и да пиша на комшијину ограду.
Има онда он сам да дигне зид и шанац и бедем до вас...
А ако комшија има неко женско ,нека ваше мушко тражи од комшинице пи.... По закону за тражење пи... не можеш да одговараш,једино ако си нападан и ако сувише инсистираш...то је стара адвокатска доскочица...ја сам се тако решио комшије који је више од хлеба волео да гледа преко ограде...прво је поставио трску до мене,па тује и сада се више не видимо...
А што се тиче уласка у имовину,доста времена је прошло...на жалост у таквим случејевима КОЛАЦ је увек био најбоље решење...јер од гадова се брани само гадовским методама...
Зло радећи,од зла бранећи,туна нема никакога греха...Његош

Hvala na odgovoru. Strasno sta da kazem. Toliko godina odlagano a vise nam se para ne baca na to ...da li zna neko da li moze da se obnovi legalno slucaj nakon svih ovih godina?

Covek ne treba nikada sa komsijama da ulazi u neki dubok odnos... vec samo zdrvo zdravo a ni to..

Hvala na odgovoru. Strasno sta da kazem. Toliko godina odlagano a vise nam se para ne baca na to ...da li zna neko da li moze da se obnovi legalno slucaj nakon svih ovih godina?

Covek ne treba nikada sa komsijama da ulazi u neki dubok odnos... vec samo zdrvo zdravo a ni to..
u reputaciji ti poslah link gde jos da pokusas sa pitanjem.
ali definitivno nema pravde,i ne vredi biti fin ako je neko djubre.ja sam u stanu u prizemlju,i zena iz komsiluka sa dvorisne strane zgrade je toliko bila bezobrazna da se nije sklanjala sa mog prozora,cak se ukljucivala i u razgovor ako cuje nekog unutra.nasla sam majstora,koji mi je jedne nedelje sa jos par ljudi podigao celicnu ogradu udaljenu od prozora vise od metar.ja sam moje `uokvirila` i ne moze kvocka vise da prismrdi.posadila sam i neke biljke penjalice,pa sve to lepo izgleda i spolja i iznutra.
eto proslo vise od 2godine od tada,ali me niko iz opstine nije dirao,a znam da je ova isla u inspekciju da se zali,navodno tu ima prolaz.
dusa mi se odmorila od budale.

Ne razumem problem.
Imovina NE MOZE DA ZASTARI.
Privatna svojina je privatna svojina i ja mogu da cutim sto godina, a posle da mi se digne kur.ac i da tuzim.
Pa da povucem tuzbu jer mi se trepavica prevrnula, pa da opet tuzim jer me prodavacica mrko pogledala.

Kakva veze ima da li je tuzba zastarila?
Imovina sigurno nije i niko ne moze da je uzurpira bez dozvole vlasnika.

A ako uisitnu postoji bilo kakva glupava odbredba u nasim zakonima, koja omogucava da se na taj nacin otme privatna imovina, onda je jos lakse.
Tuzis drzavu u Strazbur i lako ces se naplatiti.

PS: Jos kad u tuzbvu ubacis odugovlacenje procesa, to dokazes time sto se rasprave razvlacile, ima da se i za tu dangubu posebno naplatis.

Poslednja izmena:
То рекох. Ако је неко у суду лоше радио, прво притиснути да се они испитају. Ако је могуће, о трошку државе.
Када се утврди да су лоше радили, по том основу тражити обнављање процеса.

Варијанта "на мишиће" је да им срушите ограду која је на вашем терену, па нека они вас туже.
Ако мислиш да они "држе" судство, онда то није пожељна опција.

Back