Podignite kredit pre nego krenete u ove restorane

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.769
Naleteh na članak koju je objavila Lia Sestric tamo negde na internetu gde pominje jako skupu hranu po restoranima širom sveta.

Kako je internet jedno beskrajno more informacija, nije teško pokupiti sledeće informacije o hrani u za koju morate pošteno "da se isprsite"...

00-MAIN-SubliMotion.jpg

Da krenemo onda...

Kjoto Kitčo Arašijama — Kjoto, Japan

Meni za fiksnu cenu: 599,49 dolara

U Kioto Kitcho Arashiiama u Kjotu, Japan, možete izabrati nekoliko menija sa fiksnim cenama, ali najskuplja opcija je 64.800 jena — ili 599,49 dolara po osobi. Doduše, nećete otići gladni, jer obrok ima najmanje 10 sledova i uključuje krugove sašimija, hranu na roštilju i paru, pirinač, kiselo povrće i desert, da spomenemo samo neke.

Šef kuhinje Kunio Tokuoka je na čelu restorana, prateći stope svog oca i dede koji su bili kuvari pre njega.

jh.jpg

Restoran Gui Savoi Monnaie — Pariz

Meni za fiksnu cenu: 536,63 dolara

Šef kuhinje Gui Savoi otvorio je restoran 2015. godine sa pogledom na Luvr i Pont Neuf. Trenutno pariski restoran nudi prix fixe meni od do 13 jela opisanih kao gozba „tekstura, boja i ukusa“. U cenu, međutim, nije uključeno piće. Za stotine dolara uživaćete u supi od patke, jastoga i artičoke sa crnim tartufima, pored drugih divnih jela.

Pariz je jedan od najromantičnijih gradova na svetu, a ako jedete u restoranu Gui Savoi Monnaie, sigurno će vam srce stati.

p[o.jpg

Restoran Gui Savoi Monnaie — Pariz

Meni za fiksnu cenu: 536,63 dolara

Šef kuhinje Gui Savoi otvorio je restoran 2015. godine sa pogledom na Luvr i Pont Neuf. Trenutno pariski restoran nudi prix fixe meni od do 13 jela opisanih kao gozba „tekstura, boja i ukusa“. U cenu, međutim, nije uključeno piće. Za stotine dolara uživaćete u supi od patke, jastoga i artičoke sa crnim tartufima, pored drugih divnih jela.

Pariz je jedan od najromantičnijih gradova na svetu, a ako jedete u restoranu Gui Savoi Monnaie, sigurno će vam srce stati.

Pogledajte prilog 1097902
Drzacu se ja mojih ovsenih pahuljica i jogurta.

Masa — Njujork

Meni za večeru: 595 dolara

Planirajte da odvojite dva sata za iskustvo jedenja sušija od skoro 600 dolara u Masi u Njujorku. U tu cenu nije uključena taksa i piće. Uštedećete na napojnici, međutim, pošto se napojnice ne prihvataju. Iako se meni redovno menja, očekujte da će vam se služiti samo najbolja japanska kuhinja, koju je pažljivo izradio kuvar Masaioshi Takaiama.

Obedovanje u Masi je malo drugačije od naručivanja sušija kao ponoćne užine, ali začinjena rolnica od tunjevine je jedna od najpopularnijih porudžbina za poneti u celoj zemlji, pokazala je studija GOBankingRates.

jg.jpg

Ultraviolet -Shanghai

Meni za fiksnu cenu: $ 872.89

Želite li više-senzorno iskustvo trpezarija? Šta kažete na večeru koja zaslepljuje više od vašeg ukusa? Francuski Chef Paul Pairet je dizajnirao koncept u 2012. godini. Ovaj obrok sa 20-tečajem dolazi sa muzikom tema za svaki kurs, kao i svetlosne emisije. Svi gosti za stolom se istovremeno poslužuju istom hranom.

rsdf.jpg

i da se više ne zamajavam sa sićom nego da predjem na glavnu stvar

Fortress Resort and Spa - Šri Lanka

The Fortress Stilt Fisherman Indulgence: 14,500 dolara

Ako više volite da pojedete skoro 15.000 dolara, a ne da stavite na štednju ili isplatite dug, onda je ovo ekstravagantan desert za vas.

Napravljen po porudžbini, sa najmanje 24 sata obaveštenja, desert sadrži italijansku kasatu aromatiziran irskom kremom i poslužuje se sa kompotom od nara i manga. Baza je šampanjac Sabaion, ukrašena je 80-karatnim kamenima Akuamarine, postavljene ispod ručno obrađenog čokoladnog ribara.

The-Fortress-Stilt-Fisherman-Indulgence.jpg

Norma's - Njujork

Fritata sa jastogom od Zillion Dollar: 2.000 dolara

Fritata sa jastogom od Zillion Dollar može izgledati neprikladno na meniju za Norma's u Njujorku, jer sam po sebi nije izuzetno skup restoran. Većina stavki menija je u rasponu od 30 dolara. Dakle, u čemu je štos? Omlet od 2.000 dolara uključuje 10 unci sevurga kavijara, što je veliki faktor u ceni. Za one koji ne mogu priuštiti da plate ekstravagantne troškove, postoji manja fritaja sa samo 1 uncu kavijara dostupna za samo 200 dolara.

Zillion-Dollar-Lobster-Frittata-cost.jpg

Back