Tusenfryd
Poznat
- Poruka
- 7.674
A sva su mišljenja pa osnovana. Nije nego.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Školovati se u inostranstvu danas je dosta lako ako imaš odgovarajući uspeh jer je moguće doći do stipendija. Poznajem nekoliko ljudi koji studiraju napolju, neki od početka a neki su prešli na nekoj od godina. Samo jedna osoba plaća školarinu, ostali su na stipendijama koje uglavnom pokrivaju i stanovanje, i hranu, i izlaske i cigare ili šta ti već treba.
Nije bitno iz kakve sam ja familije - informacija o tome da je Beograd skuplji za život od Novog Sada mene NIJE DOTICALA zato što je moj fakultet u doba kad sam ga upisivala (a i sada) postojao samo u Beogradu tako da je meni bilo POTPUNO SVEJEDNO koliko šta košta, ja nisam mogla da biram!
A da, ti si lektor, lingvista, kako beseE, nisam rekla jako lako, rekla sam dosta lako, ipak postoji razlika :
govorim da sve zavisi samo od tebe - okej, možda može da se posmatra da to nije tako jer zavisi i od toga kako će drugi ljudi uraditi prijemni, mada se ne slažem s tim - ali posle zaista sve samo od tebe zavisi. (ko LDP sam) Programi se ne prave za natprosečne već prosečne ljude tako da svako - uz zalaganje i rad, naravno - može da očisti godinu u roku, a ne samo da ostvari uslov. Dobro, za par godina to će se izjednačiti, ali možda se tad i smanji broj blejača na fakultetima.
ne poznajemo se,pa si ti opet iz prve krenula da prozivas moju terminologiju.Ružno je da mi se obraćaš sa "devojče" kad niti se poznajemo, niti bih ja tebi mogla biti "devojče". Ružno je i da si bezobrazna.
Ako kažeš da znaš dosta primera za ljude koji hoće samo da uče, kako ne možeš da mi daš primer jednog?Pozorište, diskoteka, svejedno. Nekom više odgovara jedno, nekom drugo, teško da neko ne voli nijedno! Ja se ne bih smorila da sam svako veče u pozorištu, a to oduzima vreme. Odnosiš se vrlo "visinski" prema izlaženju na primer, što je bezveze. U životu jednog prosečnog studenta podjednako su zastupljeni učenje i društveni život, bez obzira na to na koji se način to druženje ispoljava. Normalan čovek (mada, šta je uopšte normalno) želi da izgrađuje sebe kroz mnogo štošta, a ne fakultet. Fakultet je tu da bismo ponešto iz najčešće vrlo uske branše naučili i usvojili i da bismo zaradili, ne zavaravajte se da on oplemenjuje duh i da je čovek s fakultetom po nečemu istinski vrednosno kvalitetniji od onoga bez.
Da, nekome ne odgovara da se sa celom generacijom preseli u drugi grad i ja i dalje ne kontam šta ti je tu skandalozno. Da li sam ja igde rekla da je to jedini kriterijum? Aj čitaj ponovo ako se ne sećašali kriterijum jeste. NEKIMA. NEKAD. Ništa ne generalizujem, obrađuj to što čitaš.
"studenti kojima finansijska situacija,kao i mogucnost upisa fakulteta(sto ce reci upad-duplo zvakanje)dozvoljava mogucnost izbora,a koji su dosta ozbiljni u vezi svog studiranja,i zele da mu se posvete,biraju ns." - ali, ovo je TAKO netačno!
Prvo, otkud ti znaš i kako procenjuješ ko je ozbiljan a ko neozbiljan u vezi sa studiranjem, i ko želi da mu se posveti a ko ne? Poznaješ sve ljude koji studiraju u Beogradu i sve koji studiraju u Novom Sadu?
Evo, vidi mene recimo. Ja studiram u Beogradu, studiram dva fakulteta, neću da se hvališem prosekom ali može mi se. Što sam ja neozbiljnija od nekog u Novom Sadu?
Lupetaš, bre.
Drugo, em je jeftinije studirati u Novom Sadu, em je lakše upisati fakultet u njemu, tako da tvoja rečenica apsolutno, ali apsolutno nema smisla.
Nemoj da se uvrediš, ali očigledno je da pojma nemaš o studiranju što je i logično ako se ima u vidu da ne studiraš. Ali to ti onda ne daje za pravo da pričaš o tome jer jednostavno grešiš.
Norveška nudi strava stipendije za master i phD, al s obavezom da posle toga deset godina boraviš u svojoj zemljiil' vratiš novce.
Pa nije baš apsurdno. Ne znamo tačnu, naravno, ali mislim da nije potrebno znati u prst tačne brojeve da bi mi poverovao![]()