Pod sloganom "kupujmo domaće" Dis prodaje - strano

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.289
"domaći" čips proizveden u Austriji
ngnpu.jpg

I "domaći" flips proizveden u Makedoniji
2a5ay6v.jpg

Ali je vlasnik DISa Srbin... A to je vec veeelika stvar..- Dakle, nije ni hrvat ni siptar i ono sto zaradi ood Srba nece utrositi na municiju kojom ce Srbe ubijati, sasvim sigurno. A pare koje zaradi, trosi ce ovde u najvecem delu, sto sa ostalima nije slucaj.

Aha, trošiće ovde.. verovatno za Kragujevačka vozila, srpsko more, domaću brendiranu garderobu i obuću, sunčaće se ispod palme na Adi... :lol:

A to kupujmo domaće je tako glup reklamni spot... pa ne verujem da i porez plaća onoliko koliko bi trebalo, a kamoli da Srbija ima neke druge koristi od toga što je vlasnik Srbin.
I Mišković je, ako ja nisam pogrešno obaveštena, Srbin

Ali je vlasnik DISa Srbin... A to je vec veeelika stvar..- Dakle, nije ni hrvat ni siptar i ono sto zaradi ood Srba nece utrositi na municiju kojom ce Srbe ubijati, sasvim sigurno. A pare koje zaradi, trosi ce ovde u najvecem delu, sto sa ostalima nije slucaj.

Veliki je on Srbin to se vidi na reklamama. Sreca pa ne znas kakav je u stvarnom zivotu , plus za koju crkavicu rade kod njega oni jadnici, i to po kakvom rezimu.

Ne znam kakav je čovek i baš me i briga. Ali znam neke devojke što su radile u Dis-u. I po 12 sati, često druga smena ostaje i do ponoći, plaćeni su, i to bedno, za 8.

Pa nemoj tako jeste 8 hiljada ali bar radis u domacoj trgovini, to je cast. Samo bih voleo da ovi sto ga dizu u nebesa rade jedno mesec dana kod njega, dovoljno je. Nego pricaju napamet.

Ne smeta meni da se prodaje u našim prodavnicama i roba iz Zimbabvea, al, brate, nemoj mi prosipati slogane u kojima navijaš za "naše" i asociraš na pospešavanje razvoja naše privrede a ovamo uvoziš robu i plaćaš porez u Austriji, pa time pospešuješ njihovu privredu.

Pa Marge, to je samo marketing. Koliko ljudi zapravo gleda proizvodjača na tim proizvodima. Ljudi ni datum ne gledaju... Reklama za kojom se povedu i misle da čine važnu stvar.
Mada mislim da svako prvo gleda svoj džep i gde će jeftinije kupiti ono što mu treba.

Aha, trošiće ovde.. verovatno za Kragujevačka vozila, srpsko more, domaću brendiranu garderobu i obuću, sunčaće se ispod palme na Adi... :lol:

A to kupujmo domaće je tako glup reklamni spot... pa ne verujem da i porez plaća onoliko koliko bi trebalo, a kamoli da Srbija ima neke druge koristi od toga što je vlasnik Srbin.

miskovic nista ne proizvodi
kao ni vecina domacih tajkuna
akcija kupujmo domace se odnosi na proizvode proizvedene u ovo malo industrije u Srbiji koja nije ugasena
mada bi ja to preimenovao u kupujmo direktno od individualnih proizvodjaca,barem sto se tice poljoprivrede,jer bi tako se pospesio oporavak srpskog sela kao i srusio monopol nezdrave i bahate industrije mesa i agrara

Ali je vlasnik DISa Srbin... A to je vec veeelika stvar..- Dakle, nije ni hrvat ni siptar i ono sto zaradi ood Srba nece utrositi na municiju kojom ce Srbe ubijati, sasvim sigurno. A pare koje zaradi, trosi ce ovde u najvecem delu, sto sa ostalima nije slucaj.[/QUOTE
A ti kao veliki patriota vozis Jugo ?:think:

Pitanje je glupo... suvvisno i cinicno.... No ne cudfi me. Ja jesam rodoljub i nikave veze nema sta ja vozim, nego kako se ophodinm prema svojoj otadbini i svojim sunarodnicima.
U ostalom, jugoslavija nije moja otadzbina, nego Srbija. Tako da , hebes yugo.

Poslednja izmena:
Pa Marge, to je samo marketing. Koliko ljudi zapravo gleda proizvodjača na tim proizvodima. Ljudi ni datum ne gledaju... Reklama za kojom se povedu i misle da čine važnu stvar.
Mada mislim da svako prvo gleda svoj džep i gde će jeftinije kupiti ono što mu treba.

nazalost,ali zato posle plati na cupriji i to kroz lekove i lekare za oboljenja koja ti proizvodi izazovu dugotrajnom upotrebom

Miskovic je jugosloven. Stetocina. Unistio je stotrine srpkih preduzeca. Dal ste bre s kruske pali... mondijalisti, komunisti jugosloveni, malohrvati. Koj vam je moj. Poreze ovde placaju i hrvati koji imaju oko 200 firmi u Srbiji. I to nije merilo. Merilo je vlasnicka strutkura i upotreba zaradjenog novca.

Ne smeta meni da se prodaje u našim prodavnicama i roba iz Zimbabvea, al, brate, nemoj mi prosipati slogane u kojima navijaš za "naše" i asociraš na pospešavanje razvoja naše privrede a ovamo uvoziš robu i plaćaš porez u Austriji, pa time pospešuješ njihovu privredu.

Kad se roba iz Zimbabvea prodaje u sprspkim prodavnicama, to je jedna stvar, a kad se roba iz zimbabvea i hrv aske prodaje u hrv atskom prodavnicama koje operisu u Srbiji, to je sasvim druga stvar.

Miskovic je jugosloven. Stetocina. Unistio je stotrine srpkih preduzeca. Dal ste bre s kruske pali... mondijalisti, komunisti jugosloveni, malohrvati. Koj vam je moj. Poreze ovde placaju i hrvati koji imaju oko 200 firmi u Srbiji. I to nije merilo. Merilo je vlasnicka strutkura i upotreba zaradjenog novca.

kad bi se zaradjeni novac ulagao u ljudske resurse i proizvodnju gde bi nam bio kraj
ovako,taj novac se samo iznosi,ljudski resursi stagniraju a proizvodnja opada

Ipak je vazno da taj zaradjeni novac ne koristi protv Srbije i srppskog naroda..... u ovom slucaju , to je sasvim izvesno.

ima i toga,ali to je nas problem jer nemamo samosvest
umesto da se bojkotuju merkator,merkur,gorenje,ideja i dr. jer se nasim parama u tom slucaju finansira priznavanje nezavisnosti KiM od strane vlada hrvatkse i slovenije
naravno,oni se prave ludi ali zato narod je stvarno lud ocigledno

Ima tu mnogo stvari koje ja ne mogu da razumem.
Nqa primer, mali kucni aparati na srpskom trzistu marke Gorenje iz Slovenije, i isti takvi , od srpske firme WEg. Oni se3 pproizvode u potpuo istoj fabrici u Kini. Jednu trecinu fabrike koristi pod zakup Gorenje, Drgu trecinu koristi srpska firma WEG, trecu trecinu, cini mi se samsung... Aparati isti. Isti kvalitett. Ista tehnologija, Isti inzinjeri... Sve isto. WEG na srpskom trzistu jeftiniji za 30 % , a Gorenje se bolje prodaje... Mislim, da ce se taj srpsko WEG ugasiti.
No, imaju u vlasnistvu i Hotel balkan, pa ce valjda nekako da opstanu.

A ovaj me pita , dal vozim Juga....
Pa labude. .... da postoje na celom svetu samo Yugo,, i neki hrvatski auto, ja bi vozio jugo.
Nemci, Svedjani , i ostali nisu hrvatri ni šiptari, a ni Slovenci.. Akcija kupujmo domace, je i te kako pozitivna uvek i u svakom smislu, nezavisno dal je taj Srbin, koji je vlasnok DISa bas rodoljub ili nije.

Back