Под мојим кровом....

Да ли бисте допустили да ваше дете доводи момке или девојке на сескање у своју собу д

• да

• не

• зависи од пола детета

• не знам још

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja sam konzervativna po tom pitanju i ma koliko se trudila da budem savremenijih shvatanja,nije mi prijatno da u jednoj sobi budem ja i moj decko a u drugoj tata i mama,jos ako su zidovi tanki i sve se cuje..ma milina za usi.. :( (Jednom sam se i ja kao i Helen nasla u situaciji da sam cula drugaricu sa deckom i bilo je sve samo ne prijatno)

Pa sta znam...siguran sam da cu sa svojim detetom(posebno muskim) graditi normalan, prijateljski odnos od onog trenutka kad progovori, tako da i kad dodje do punoletstva, bice sasvim opusten...i nece morati da brine...a i trudicu se da smestaj bude takav da se ne sudaramo :)
ja isto nisam imao problema, osim sto je ponekad moralo da bude...cuuutiii :rumenko:

Boze, kad se setim...bese to pre dve godine...Stariji sin, tada 14.god. stoji iza neke bus stanice a ja prolazim i slucajno ga vidim kako se ljubaka sa nekom starijom devojcicom i zamalo ne padoh s bicikla u tom trenutku. Zakocih ja tako naglo i prvo sto mi je u afektu doslo ja da mu kazem (doviknem) "sta radis to kad ne znas ni kako se to radi" (!!?) i u zadnjem trenutku se zaustavim (srecom!!) U toj jednoj sekundi mi postalo jasno: on nije dete, ja sam na najboljem putu da se izblamiram, stoijim i blejim u njih, sta ja to radim uopste, smesta moram da se okrenem i da molim Boga da me nisu videli, sto sam bas morala ovuda da prodjem, sta radi ta tamo sa mojim "detetom", oni izgledaju smesno ...i u tom trenutku se stvarno nasmesim i brzom brzinom se udaljim od tog mesta. To mi je bilo tako neobicno da se stvarno svega dobro secam a najvise svog soka.
Sa svojih 15- 16. god.je 2 puta iz "milosrdja" dozvolio nekim devojcicama da prespavaju kod njega u sobi, jer nisu imale prevoz do kuce u sitne nocne sate, sto sam mu ja rado poverovala..:-)))

Mislim da je to relativna stvar. Sve zavisi da li su u vezi, koliko su u vezi, da li mi se ta osoba dopada, u smislu da nemam ništa protiv itd. Naravno i koliko godina imaju... Ja imam još vremena do tada i sada mi nekako to sve izgleda OK iz ove perspektive, ali šta će biti kada dođu te godine...Ne mogu da garantujem da ću biti moderna mama!

Dozvolila bih.Bolje da znam gde je ,sa kim nego samo da preptostavljam iskljucivo zbog svog hira da ''to nije u redu'' ili da meni smeta.
Ali naravno,niko od nas ne bi voleo da mu razni ljudi defiluju kroz kucu.
Ako je ozbiljna veza u pitanju,zasto da ne?Ja recimo,nikad nisam svoje momke dovodila nekako mi je bilo glupo,ne znam ni sama zasto....uglavnom su bili stariji od mene pa verovatno zbog toga.
Ali je moj brat dovodio devojke,i to je nekako bilo sasvim normalno.
U danasnjem vremenu,kako se deca i mladi sve vise otudjuju od roditelja,jako je pohvalno ako dete bude toliko otvoreno prema roditeljima pa ih pita da dovode decka ili devojku u kucu,da prenoce.
meni bi to bilo drago.

Back