Počinje velika poterа za bahatim vozačima: Stotine radara širom Srbije

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.749
Od 4. do 10. avgusta sledi velika kontrola brzine širom Srbije – uključeni svi radari, kao i merenje prosečne brzine na auto-putu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 4. do 10. avgusta 2025. godine, sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Akcija će istovremeno biti sprovedena u 34 evropske države članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, prenosi Rina.
Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je neprilagođena brzina i dalje najveći problem bezbednosti saobraćaja u Srbiji, jer je gotovo polovina saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima posledica prebrze vožnje.

Kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja u nastavku letnje turističke sezone, nadležni apeluju na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i prilagode vožnju uslovima na putu, imajući u vidu očekivano pojačano kretanje vozila na svim važnijim putevima.

Podsećamo da su pripadnici saobraćajne policije tokom prve međunarodne akcije pojačane kontrole brzine u aprilu ove godine, za samo nedelju dana, otkrili gotovo 27.000 prekršaja prekoračenja brzine, od čega 5.500 u zonama pešačkih prelaza, gde je kontrola bila posebno usmerena na zaštitu pešaka. https://www.b92.net/automobili/aktu...tim-vozacima-stotine-radara-sirom-srbije/vest

А што не пишете казне онима што остављају аутомобиле на тротоару за пешаке њих не дирате

Nije to nikakva potera za bahatim vozačima jer su oni nedodirljivi. Ovo je organizovana pljačka za one kojima klizne +10 kmh na satu dok paze na saobraćaj, rupe, bicikliste itd. Ja lično nisam 20 god imao problema ali kada svaki qrats sa bandere meri nikada se ne zna.
Vidi ovako. Ograničenje 50. Tolerišu do 10 preko. Ako vozim 62 jbg kriv sam.

Kažnjavanje za neke stvari bi trebale biti konstanta. A nažalost nisu. Onog ko vozi 120 gde je ograničenje 60 mi sekunda nije žao.
Nije ni meni, ali se to ne dešava. Ne zaboravimo devojku Andreu, 17 godina, koju je ubio sin Ž.M. pobegao i ostao nekažnjen.
Takvih ima koliko hoćeš, lično znam slučaj deteta od 7 godina koje je uništio isto sin tajkuna, nikad se nije izvinio barem, posetio dete i roditelje i ostao je nekažnjen, oslobođen krivice u stvari. Do kada će status da odlučuje o pravdi? Zločin i kazna nije samo roman.

Back