Počinje put za Katar! "Orlovi" danas saznaju rivale!

Najbolji iz svake grupe ide na Mundijal, deset drugoplasiranih igraće baraž zajedno sa dva tima iz Lige nacija koja su najbolje plasirana, a da nisu u top dve reprezentacije iz kvalifikacija za Mundijal. Tih 12 timova će biti podeljeni u tri grupe sa po četiri tima, igraće se polufinala i finale, a samo pobednici finala igraće na Mundijalu.

Grupa A: Portugal, Srbija, Republika Irska, Luksemburg, Azerbejdžan.

Grupa B: Španija, Švedska, Grčka, Gruzija, Kosovo

Grupa C: Italija, Švajcarska, Severna Irska, Bugarska, Litvanija

Grupa D: Francuska, Ukrajina, Finska, BiH, Kazahstan

Grupa E: Belgija, Vels, Češka, Belorusija, Estonija

Grupa F:
Danska, Austrija, Škotska, Izrael, Moldavija

Grupa G: Holandija, Turska, Norveška, Crna Gora, Letonija, Gibraltar

Grupa H: Hrvatska, Slovačka, Rusija, Slovenija, Kipar, Malta

Grupa I: Engleska, Poljska, Mađarska, Albanija, Andora, San Marino

Grupa J: Nemačka, Rumunija, Island, Severna Makedonija, Jermenija

Ovo je prejako sad kad krene velicanje Iraca...prosto je neverovatno koliko ti ljudi vole fudbal a koliko su netalentovani....
Ocigledno savez ne moze da padne....
Ali ima toliko pameti jer im je frka da sebi produze zivot pa vjerujem da ko god dodje pustice ga da radi na miru titrace mu....
Odmah bih sutra Miloja doveo plati arape ma sta god bre....
Ocu da idemo na svetko ****** zivot...

Pantelić: Želimo direktan plasman na SP

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić nada se direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Naša zemlja je danas dobila protivnike u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine i igraće sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

– Zadovoljni smo sa žrebom, želimo direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Portugal nam je stari poznanik, već smo imali prilike da se sastajemo u kvalifikacijama. Sigurno da nas očekuju ponovo dve jake i veoma neizvesne, interesantne utakmice. Irce takođe dobro poznajemo, imaju svoj prepoznatljiv stil koji forsiraju decenijama. Luksemburg nam je bio rival u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, selekcija koju dobro poznajemo. Sa Azerbejdžanom dugo nismo igrali, ali to je svakako jedan od rivala sa kojim želimo da ostvarimo maksimalan rezultat. Objektivno za prvo mesto vodiće se borba između selekcije Portugala i Srbije – rekao je Marko Pantelić.

https://www.sportskacentrala.com/2020/12/07/pantelic-zelimo-direktan-plasman-na-sp/

Ja mislim da itekako imamo sansu da prodjemo i odemo na to SP
E sad .. da li kao prvi ili drugi, to je vec pitanje
Postoji razlog zasto smo u drugom sesiru i to treba opravdati
Nego ; pazi kad je FIFA stala u nasu stranu i nisu dali da igramo protiv Kosova
Respekt :klap:
Nema to nikakve veze sa zanimanjem strana. Jednostavno zbog političke situacije neke države u kvalifikacijama ne mogu igrati jedni protiv drugih:

The following teams cannot be paired together:

Armenia & Azerbaijan
Gibraltar & Spain
Kosovo & Bosnia & Herzegovina
Kosovo & Serbia
Kosovo & Russia
Ukraine & Russia

Nema to nikakve veze sa zanimanjem strana. Jednostavno zbog političke situacije neke države u kvalifikacijama ne mogu igrati jedni protiv drugih:

The following teams cannot be paired together:

Armenia & Azerbaijan
Gibraltar & Spain
Kosovo & Bosnia & Herzegovina
Kosovo & Serbia
Kosovo & Russia
Ukraine & Russia

To znam ali isto tako znam da FIFA moze da ima svoja pravila

Ovo je raspored Srbije u kvalifikacijama, paklen ritam na startu, spektakularan kraj!

Dan posle obavljenog žreba kvalifikacionih grupa za plasman na Mundijal, poznat je i raspored utakmica reprezentacije Srbije u Grupi A.

Tu će se naš nacionalni tim takmičiti sa selekcijama Portugala, Republike Irske, Luksemburga i Ažerbejdžana, a danas se pojavila i informaija da će toj grupi najverovatnije biti priključen i domaćin Svetskog prvenstva, reprezentacija Katara koja će igrati prijateljske utakmice sa pmenutim selekcijama.

Dok ne stigne potvrda u vezi priključivenja Katara, objavljen je ovaj takmičarski deo rasporeda utakmica koje će reprezentacija Srbije igrati u Grupi A.

Početak će biti veoma naporan, jer će ''Orlovi'' u razmaku od šest dana odigrati tri teške utakmice - protiv Republike Irske 24. marta 2021. i Portugala (27. marta) na domaćem terenu, pa sa Azerbejdžanom u gostima 30. marta.

Kroz istoriju smo već iskusili koliko gostovanje Azerbejdžanu može da bude neugodno, a pogotovo bi to mogao da bude slučaj posle dva teška meča u kratkom vremenskom razmaku.

Potom sledi pet meseci pauze u kvalifikacijama, a onda 4. septembra Srbija dočekuje Luksemburg, pa gostuje Irskoj tri dana kasnije.

U oktobarskom ciklusu sledi gostovanje Luksemburgu 9. oktobra, pa meč sa Azerbejdžanom na domaćem terenu 12. oktobra.

Kvalifikacije završavamo 14. novembra naredne godine, utakmicom u Portugalu protiv prvog favorita. Valjda nećemo tada odlučivati o plasmanu...

Mislim da i nismo tako lose prosli, generalno Portugal nam nekako lezi kao protivnik, dosta puta smo igrali sa njima ali retko smo gubili, ono uglavnom je bio slucaj posed lopte bude 75 - 25 % na njihovoj strani , sut u okvir gola bude 15 : 3 za njih a utakmica se zavrsi 1:1 , takodje i protiv Iraca iako su neugodan protivnik, uvek smo dobro prolazili , nismo nikad gubili od njih, generalno Azerbejdzan moze da bude nezgodan pogotovo kuci (secamo se svi one nase reprezentacije SCG predvodjene cuvenom selektrskom komisijom i Gurbana Gurbanova) a i Luksemburg je poprilicno napredovao u poslednjih par godina, prosle kvalifikacije su odigrali relativno pristojno, takodje i u Ligi nacija su odigrali veoma dobro , prosle godine su imali predstavnika i u grupnoj fazi Lige Evrope , recimo odigrali su sa Francuzima u gostima 0:0 u kvalifikacijama za SP 2018 u Rusiji, pa bese i u kvalifikacijama za EP 2020 mi smo ih kuci jedva dobili 3:2, znaci nije to vise onaj Luksemburg i onaj fenjeras od pre 10 ili 20 godina , tako da ako bude kiksnuli mi verujem da ce kiksati i drugi i u ovoj grupi realno trebalo bi da mozemo makar do drugog mesta a ko zna mozda i do prvog ako se sloze neke kockice, mada mislim da je ipak borba sa Ircima za to drugo mesto ipak realnija, a sa Ircima smo uglavnom uvek rezultatski dobro prolazili.

Back