pocetniku potrebna POMOC

chika_doktor:
Ja ga prepoznam i sa udaljenosti..ali to je vec stvar prakse...

pa daj udeli neki savet. na sta da obratim paznju kada gledam da li je udaran.
cuo sam za foru sa kocnicama (da pogledam ako su diskovi mnogo istroseni znaci da su regulisali kilometrazu)
ustvari me najvise brine servis i nabavka rezervnih delova. nisam siguran da li uopste u okolini novog sada imam servis ili neku prodavnicu sa delovima za citroen.
ako neko nesto zna molim da kaze :?:

gruica:
pa daj udeli neki savet. na sta da obratim paznju kada gledam da li je udaran.
cuo sam za foru sa kocnicama (da pogledam ako su diskovi mnogo istroseni znaci da su regulisali kilometrazu)
ustvari me najvise brine servis i nabavka rezervnih delova. nisam siguran da li uopste u okolini novog sada imam servis ili neku prodavnicu sa delovima za citroen.
ako neko nesto zna molim da kaze :?:
Nema tu nekih konkretnih saveta vidis limaruju sa svih strana i iznutra podignes sve tapacirunge, vidis u kakvom je stanju motor, amortizeri i sl. To je cisto stvar prakse....;)
Servis za Citroen nije nesto posebno skuplji od VW, Opela itd. Jedno vreme 2004 sam imao Xantiu '98 koja je presla preko 250 000km... redovno servisirana i nista joj nije falilo... 'ladno sam pravio i kilometraze od 1000km u cugu i ponasala se extra.
Sto se tice diskova to mnogo zavisi i od nacina voznje... Ja sam gledao u jednoj firmi su kupili pre 4-5 godina dve 307-ce koje su presle pribliznu kilometrazu (u par hiljada razlike) ali su imale dva potpuno drugacija vozaca... jednog koji koci iskljucivo kocnicom, i drugi koji maksimalno koristi kocenje motorom i na ovoj prvoj su diskovi menjani posle 120 000km cini mi se a na ovoj drugoj jos nisu menjani pa ti vidi... ;)

gruica:
nije losa ideja :-)

proverio sam malo i pre ce biti 7000

ali stvarno citao sam neke komentare da je los (malo predje - mnogo se rasklima)

jos sam cuo i da lose prijanja na put

pa ako ovde ima nekog ko bi me prosvetlio

......
Svakako će da te izrade - pogotovo taj što kaže moraš da se odlučiš odma :lol:
Imaš one klasične fore, pogledaš plastično- gumenu oblogu na kvačilu da li je istošena, kao i dio9 tapacirunga gdje se drži lijeva noga, trap i ostalo oko motora najbolje kod majstora. provozaš auto - naglo zakočiš da vidiš da li zanosi, izvadiš šipku od ulja kad upališ motor da vidiš da nema slučajno dimčeta, kako vuče uzbrdo (al moraš da natrpaš komplet familiju) pa po džombama..... Fora je što i šverceri znaju za te fazone :) Možda da razmisliš da auto kupiš u firmi koja se bavi tim stvarima, obično oni pregledaju auta kad ih dotjeraju i srede osnovni servis - ulje, kaiševi,filteri i sića.

Gruice kod tebe sve nešto na brzaka. Šta reći stariji je to autić - dijelovi su nešto skuplji, ali može to da se navoza pristojno. koji je motor? Ranije si spominjao veće cifre - moj savjet je da radije pogledaš starije modele klia.

ljudi zeleo bih da se zahvalim svima na pomoci i udeljenim savetima.
danas sam i ja (ma koliko to neverovatno zvucalo) kupio svoj prvi auto
Reno 5.
ima 1400 ccm, 50 ks, '88 godiste, 1800 evra, presao priblizno 200000, ozvucenje, alu felne, nema korozije, sportska sedista
sve u svemu ja sam zadovoljan
a sada ce verovatno naici pitanja "A kako ovo da sredim?", "Zasto nece ovo?" i sl
dotle pozdrav od gruice>>> :-D :grin: :-D :grin: :razz: :lol:

Back