Pocetnik

Lieutenant

Početnik
Poruka
4
Pozdrav, kada sam bio 3 ili 4 razred osnovne sam sa par drugara sakupljao novcice i stare novcanice po komsiluku... davno sam sa tim prestao ali sam skoro nasao sve te novcice i novcanice kojima nisam prilazio jedno 7-8 godina. Zainteresovalo me je ponovo :) Zelim da pocnem da se bavim numizmatikom ali ne znam kako da pocnem :D ako moze neki savet. Ni jedan novcic koji imam ne bih prodao osim ako nemam duplikat i na njih gledam kao na deo istorije i svaki ima svoju pricu. Moja trenutna kolekcija je vise nego skromna imam oko 120 kovanica :D a najponosniji sam na 20, 10 para iz 1884. i 5 para iz 1912. iako verovatno nemaju neku vredost :D

e ovako nov sam u ovome :D pre jedno 6-7 godina sam sakupljao novcice po kuci, od komsija i razmenjivao sa nekoliko drugara, nisu to neki vredni novcici bili niti je to bila neka velika kolekcija :D i prestao sam sa prikupljanjem novcica zato sto sam iscrpeo ceo komsiluk i sve poznanike, ali sam sve novcice uredno sacuvao i sada zelim da pocnem malo ozbiljnije da se bavim numizmatikom, dakle potrebni su mi vasi saveti kako da dodjem do nekih novcica ne samo kupovinom i kako da steknem neko znanje o njima (to je jedan od razloga zasto i volim da ih skupljam).

Back