Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Pozdrav, kada sam bio 3 ili 4 razred osnovne sam sa par drugara sakupljao novcice i stare novcanice po komsiluku... davno sam sa tim prestao ali sam skoro nasao sve te novcice i novcanice kojima nisam prilazio jedno 7-8 godina. Zainteresovalo me je ponovo Zelim da pocnem da se bavim numizmatikom ali ne znam kako da pocnem ako moze neki savet. Ni jedan novcic koji imam ne bih prodao osim ako nemam duplikat i na njih gledam kao na deo istorije i svaki ima svoju pricu. Moja trenutna kolekcija je vise nego skromna imam oko 120 kovanica a najponosniji sam na 20, 10 para iz 1884. i 5 para iz 1912. iako verovatno nemaju neku vredost
e ovako nov sam u ovome pre jedno 6-7 godina sam sakupljao novcice po kuci, od komsija i razmenjivao sa nekoliko drugara, nisu to neki vredni novcici bili niti je to bila neka velika kolekcija i prestao sam sa prikupljanjem novcica zato sto sam iscrpeo ceo komsiluk i sve poznanike, ali sam sve novcice uredno sacuvao i sada zelim da pocnem malo ozbiljnije da se bavim numizmatikom, dakle potrebni su mi vasi saveti kako da dodjem do nekih novcica ne samo kupovinom i kako da steknem neko znanje o njima (to je jedan od razloga zasto i volim da ih skupljam).