mikilx
Početnik
- Poruka
- 10
Imam 17 godina, planiram u toku ove nedelje krenuti u teretanu i aktivno se baviti vežbanjem. Nemam nikoga u svojoj okolini ko je dovoljno stručan da me uputi na pravi put, čitao sam po internetu šta ljudi pričaju, stranci i naši, gledao video snimke na YouTube i slično, ali ništa to nije bilo od mnogo koristi i konkretno.
Visok sam 175cm i težak 60kg, znači neke normalne građe. U prošlosti sam trenirao borilačke veštine, tekvondo konkretno, i par godina se bavio gimnastikom, tako da ne mogu reći da nemam veze sa sportom, ali takođe se ne mogu pohvaliti nekim velikim znanjem i fizičkom spremnosti.
Imam mnogo pitanja u vezi početka treniranja u teretani kao što su na primer: šta jesti pre odlaska u teretanu, šta jesi posle, kakvu ishranu uopšteno treba imati da bi zadovoljio sve potrebe, šta je s proteinima, koliko često treba posećivati teretanu, na kakve vežbe treba da se fokusiram u početku, koje vežbe su najbolje za početnike i koje sprave, šta ne nikako, i tako dalje
Ako je neko dovoljno upućen i voljan da mi da smernice i odgovore na ova pitanja, i nova pitanja na koja smatra da je bitno dati odgovor, dati sugestije, savete, šta nikako ne raditi i slično, bio bih mu veoma zahvalan
Svaka informacija, iz dobrog izvora, je dobrodošla!
Hvala.

Imam mnogo pitanja u vezi početka treniranja u teretani kao što su na primer: šta jesti pre odlaska u teretanu, šta jesi posle, kakvu ishranu uopšteno treba imati da bi zadovoljio sve potrebe, šta je s proteinima, koliko često treba posećivati teretanu, na kakve vežbe treba da se fokusiram u početku, koje vežbe su najbolje za početnike i koje sprave, šta ne nikako, i tako dalje

Ako je neko dovoljno upućen i voljan da mi da smernice i odgovore na ova pitanja, i nova pitanja na koja smatra da je bitno dati odgovor, dati sugestije, savete, šta nikako ne raditi i slično, bio bih mu veoma zahvalan

Hvala.