Početak teretane. Saveti za početnike.

mikilx

Početnik
Poruka
10
Imam 17 godina, planiram u toku ove nedelje krenuti u teretanu i aktivno se baviti vežbanjem. Nemam nikoga u svojoj okolini ko je dovoljno stručan da me uputi na pravi put, čitao sam po internetu šta ljudi pričaju, stranci i naši, gledao video snimke na YouTube i slično, ali ništa to nije bilo od mnogo koristi i konkretno. :( Visok sam 175cm i težak 60kg, znači neke normalne građe. U prošlosti sam trenirao borilačke veštine, tekvondo konkretno, i par godina se bavio gimnastikom, tako da ne mogu reći da nemam veze sa sportom, ali takođe se ne mogu pohvaliti nekim velikim znanjem i fizičkom spremnosti.

Imam mnogo pitanja u vezi početka treniranja u teretani kao što su na primer: šta jesti pre odlaska u teretanu, šta jesi posle, kakvu ishranu uopšteno treba imati da bi zadovoljio sve potrebe, šta je s proteinima, koliko često treba posećivati teretanu, na kakve vežbe treba da se fokusiram u početku, koje vežbe su najbolje za početnike i koje sprave, šta ne nikako, i tako dalje :huh:

Ako je neko dovoljno upućen i voljan da mi da smernice i odgovore na ova pitanja, i nova pitanja na koja smatra da je bitno dati odgovor, dati sugestije, savete, šta nikako ne raditi i slično, bio bih mu veoma zahvalan :D Svaka informacija, iz dobrog izvora, je dobrodošla!

Hvala.

Imas podforum bodibilding. Otvori temu tamo i pisi, zasto inace stoji podforum tamo.....

Tamo cu ti pisati, ne ovde na ostalim sportovima. Trazi da se ovde zakljuca.

Koliko sam shvatio, osoba koja ide u teretanu nije nuzno bodybuilder, zar ne? Iz tog razloga nisam svrstao temu tamo jer je ne smatram prikladnom. Na kraju krajeva, zasto je bitno gde ces mi pisati, ako zelis da mi odgovoris?

Back