Početak školske godine 2021/2022

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.421
Slušam danas emisiju o pocetku ove školske godine i vakcinaciji dece.

Pravu pometnju među đacima, roditeljima i nastavnicima izazvao je dopis Ministarstva prosvete osnovnim i srednjim školama
“Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti KOVID-19 u skladu s aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv KOVID-19 Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’.” – stoji u dopisu.
Nakon dopisa koji je u četvrrtak Ministarstvo poslalo školama a gde se “snažno preporučuje da se deca starija od 12 godina vakcinišu”, prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je namera dopisa bila isključivo u funkciji informisanja o značaju vakcinacije i preporukama struke, prenosi Tanjug.

O ovome je sagovornik pricao sa voditeljkom i naveo podatak da je svega 50% prosvetnih radnika vakcinisano.

Pa me zanima kako ce prosvetni radnik koji nije vakcinisan da snažno preporuci roditeljima da vakcinaciju dece.:lol:

danas iz medija :
Ministar prosvete Branko Ružić predstavnicima sindikata rekao je da je Ministarstvo spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije.
“Prosvetni sistem će biti decentralizovan, a model koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak.” – navodi se u saopštenju sindikata.
izvor:zelena učionica

Slušam danas emisiju o pocetku ove školske godine i vakcinaciji dece.

Pravu pometnju među đacima, roditeljima i nastavnicima izazvao je dopis Ministarstva prosvete osnovnim i srednjim školama
“Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti KOVID-19 u skladu s aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv KOVID-19 Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’.” – stoji u dopisu.
Nakon dopisa koji je u četvrrtak Ministarstvo poslalo školama a gde se “snažno preporučuje da se deca starija od 12 godina vakcinišu”, prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je namera dopisa bila isključivo u funkciji informisanja o značaju vakcinacije i preporukama struke, prenosi Tanjug.

O ovome je sagovornik pricao sa voditeljkom i naveo podatak da je svega 50% prosvetnih radnika vakcinisano.

Pa me zanima kako ce prosvetni radnik koji nije vakcinisan da snažno preporuci roditeljima da vakcinaciju dece.:lol:
Ministar Ružić nije svestan koliko je opasno to što je rekao.
Prisilna vakcinacija dece po školama miriše na vreo septembar u Srbiji

mene zanima onaj paradoks koji sma navela u uvodnom postu :
kako ce prosvetni radnik koji nije vakcinisan da snažno preporuci roditeljima da vakcinaciju dece.:lol:
da li je neko uopste o ovome razmisljao kada je slao dopis školama
po nekim pravilima i normama i "fer igri" da tako kazem, niko osim doktora,strucnjaka,naucnika iz te oblasti NE SME , ponavljam NE SME u najludjim snovima da forsira nesto za sta nisu strucni, bez obzira da li to bila bocka, nov auto ,lupam sad...

Znaci, on kao nastavnik ne moze i ne sme da utice na slobodan izbor svakog, a posebno kada se radi o necemu sto je nedovoljno ispitano, nesto zbog cega su ljudi i umirali ili imali komplikacije.. Tako da "prosvetni" radnici mogu samo da cute :)

mene zanima onaj paradoks koji sma navela u uvodnom postu :
kako ce prosvetni radnik koji nije vakcinisan da snažno preporuci roditeljima da vakcinaciju dece.:lol:
da li je neko uopste o ovome razmisljao kada je slao dopis školama
nije zaradio ocekivane poene, sada drkon mora da fingira brojeve kako bi imali opravdanje za ovu suludu izjavu
odjednom je broj naraso na hiljadu dnevno u praznom Beogradu

Citiracu nekog lika sa Facebook,nadam se da mi necete zameriti:

"Exit je održan, Festival u Guči takođe, Beer Fest će se sasvim sigurno održati, Ceca ugradila dupe zbog svog koncerta da lakše balansira na sceni, naš najveći književnik među šmrkavcima takođe drži koncert.....ali su zato deca problem!? Ne zna se kada i kako počinje škola. Deca su najveći zlotvori koje treba vakcinisati kako bi škola počela normalno ali i tada pod maskama.
Ako mi dozvolimo da 1. septembra škola počne pod bilo kakvim merama i ograničenjima, definitivno smo lud i bolestan narod! I ako se to desi, definitivno ne treba više da postojimo!!!!!"

Citiracu nekog lika sa Facebook,nadam se da mi necete zameriti:

"Exit je održan, Festival u Guči takođe, Beer Fest će se sasvim sigurno održati, Ceca ugradila dupe zbog svog koncerta da lakše balansira na sceni, naš najveći književnik među šmrkavcima takođe drži koncert.....ali su zato deca problem!? Ne zna se kada i kako počinje škola. Deca su najveći zlotvori koje treba vakcinisati kako bi škola počela normalno ali i tada pod maskama.
Ako mi dozvolimo da 1. septembra škola počne pod bilo kakvim merama i ograničenjima, definitivno smo lud i bolestan narod! I ako se to desi, definitivno ne treba više da postojimo!!!!!"
poenta je da se ne moze ocekivati da se deca vakcinisu kada 50% prosvetnih radnika nije vakcinisano

Uf...danas bio majstor iz Elektrovojvodine, lol, i kaze da svoje dete nece vakcinisati. A bas pripada toj grupi...

Ni sam se nije.

Pokusavaju da uslove, i na kraju primoraju. Ali mislim da im nece proci. Vakcine pokazuju svoje pravo lice polako. Da nisu bas sto se kaze.

Drugo deca nisu rizična grupa. Posebno potpuno zdrava.

Da li prenose virus? Neka se testiraju o trosku drzave jednom mesecno, bris ne bušenje nosa. Eto, Ružiću budi malo pametan. Ne budi one sorte, napredne.

Da moje dete ima 12 god vodila bih ga na vakcinaciju. Ovo što je rekao Ružić je preporuka. Međutim, stoji činjenica koja me čudi da je samo 50% prosvetnih radnika vakcinisan.. Ali vidite, niko ni njima ne može narediti da se vakcinišu pa ne može ni deci. Verujem da ljudi sad preteruju sa tumačenjem ove izjave. Da sam ministar i ja bih morala tako da kažem da se vakcina preporučuje

mislim da nece smeti da idu na prisilnu vakcinaciju dece jer znaju da bi roditelji napravili haos
Nadam se da neće
Ja sam (još uvek) nevakcinisani prosvetar
Za ovo godinu ipo dana samo jedan slučaj kovida je bio u mojoj klasi i to sestra deteta iz klase (moja bivša učenica) sve je prošlo normalno.
Inace vodimo računa o merama
Ni u školi gde moja ćerka ide nije bilo mnogo slučajeva
Još uvek mislim da škole nisu faktori rizika toliko koliko druge sredine
Dopisi mere i preporuke su....

Hvala sto nam ne isplaćuju regres i topli obrok

Eto

Nadam se da neće
Ja sam (još uvek) nevakcinisani prosvetar
Za ovo godinu ipo dana samo jedan slučaj kovida je bio u mojoj klasi i to sestra deteta iz klase (moja bivša učenica) sve je prošlo normalno.
Inace vodimo računa o merama
Ni u školi gde moja ćerka ide nije bilo mnogo slučajeva
Još uvek mislim da škole nisu faktori rizika toliko koliko druge sredine
Dopisi mere i preporuke su....

Hvala sto nam ne isplaćuju regres i topli obrok

Eto
Milanče, nisam znala da si u prosveti. :) taman da znam, ima nekih tema na kojima bi mogao da učestvuješ)), pa te možda cimnem ;)

Back