Početak posla

srbijadamus

Primećen član
Poruka
661
Puno ljudi na ovom forumu traži varijante ulaza u privatni posao ,ali po sistemu hoću sve i hoću sad .
Kada je moj brat počinjao uložio je mnogooo novca u reklamu ,bilbord,televizija ,100 000 flajera ,5 devojaka koje su išle sa natpisima firme centrom N.S .U Pitanju je katering.Cene u promo periodu su bili ispod svih normi bukvalno bez zarade samo materijal (bez energije ,poreza,zakupa i svega ostalog).
Da pojasnim kilogram serviranog mesa na vašoj kućnoj adresi je bio jeftiniji nego isti kilogram svežeg!
Prvih 17 dana nije imao ni jedan poziv!!!!!
Prvi poziv je bio u vrednosti od 5 eura .
Tri dana pa drugi .
Ja sam mu predložio da zatvori jer je izgubio dosta ,srećom nije me poslušao .
Tek na kraju meseca su počeli pozivi .
Sada radi samo sa članovima svog kluba tj radi za zatvoreni krug ljudi .
Napomenuću da je pre ovoga godinama bio na brodovima , da nikog nije znao ,da nigde nije radio .
Kako je vama bilo na početku?

Svaki pocetak je, obicno, tezak i neizvjestan, pogotovo ako ulazis u nesto novo za sta ne mozes procijeniti da li ce biti interesovanja ili ne.Nas moto je bio : idemo da izgubimo par hiljada eur, ako posao ne krene; hocemo li - hocemo, dogovor je pao i uzeli smo kredit i kupili prvu vending masinu, postavili je na lokaciju i cekali...

Sve sto smo uradili prije toga jeste bio dug i pazljiv odabir lokacije, izgleda da smo pogodili jer se posao razvijao relativno brzo, kako se kasnije ispostavilo.Smatram da se uz veliki rad i trud, i uz pravilno i promisljeno ulaganje novca moze otpoceti dosta razlicitih poslova, naravno, i uz rizik koji uvijek postoji, ali koga se ne traba bojati.

Svaki pocetak je, obicno, tezak i neizvjestan, pogotovo ako ulazis u nesto novo za sta ne mozes procijeniti da li ce biti interesovanja ili ne.Nas moto je bio : idemo da izgubimo par hiljada eur, ako posao ne krene; hocemo li - hocemo, dogovor je pao i uzeli smo kredit i kupili prvu vending masinu, postavili je na lokaciju i cekali...

Sve sto smo uradili prije toga jeste bio dug i pazljiv odabir lokacije, izgleda da smo pogodili jer se posao razvijao relativno brzo, kako se kasnije ispostavilo.Smatram da se uz veliki rad i trud, i uz pravilno i promisljeno ulaganje novca moze otpoceti dosta razlicitih poslova, naravno, i uz rizik koji uvijek postoji, ali koga se ne traba bojati.

Uz rizik da ispadnem neznalica....šta je to vending mašina?

Ni slika na profilu NT-a ti nije bila dovoljna? :)

Elem. vend (eng.) - nuditi na prodaju; javno.Def sa wikipedie "A vending machine provides snacks, beverages, lottery tickets, and other products to consumers without a cashier" znaci masina iz koje nesto mozes da kupis a da nije prisutan prodavac (ono ubacis novcanicu, pritisnes taster, ispadne nesto). ;)

Niko se nije naucen rodio, ja sam stalno cekao da neko (ko pravi te kafe) izadje iz nje kad sam je prvi put vidio...

Prilozi

• lei400.jpg
    lei400.jpg
    30 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
nije bilo lako.. 2 godine slabo slabo jedva da se zivi, a posle sve krenulo na bolje..

jedna preporuka, druga, peta, i sad je super!!

Vec sam pisao o finansijskoj dubini.

Onaj ko pocinje novi posao treba da bude spreman da sa njim na nulu izadje cak mozda nakon godinu i po dana samo ulaganja.

Ako je lokacija dobra - moze ranije izaci na nulu, a ako je losa treba dugo cekati.

Takodje mnogo zavisi od reklame i propagande.

NIKO ne moze da aspirira da vec nakon mesec - dva pozitivno posluje.

Ako tako nesto zeli, treba da kupi vec razradjenu radnju.

Elem. vend (eng.) - nuditi na prodaju; javno.Def sa wikipedie "A vending machine provides snacks, beverages, lottery tickets, and other products to consumers without a cashier" znaci masina iz koje nesto mozes da kupis a da nije prisutan prodavac (ono ubacis novcanicu, pritisnes taster, ispadne nesto). ;)

Ja sam jednom ubacio pare i nije mi izaslo to sto sam trazio , i nije mi vratio pare! :(

E vidiš kako je to teško daš pare a ono ništa .Ali imaš tel.br na aparatu pozovoš i vrate ti lovu .Ima i drugih sistema u Srbiji npr učlanjavanje besplatno članova i onda na osnovu njih zavrtanje malih firmi koje se mogu prevariti .E vidiš tu ne možeš da nazoveš i da ti vrate pare jer para nema ,nestale .Evo ta firma radi gotovo godinu dana i ništa nema para niti će ih biti .
A hvala i što spamuješ temu

Da bre, ušla sam u profil i pomislila da je to.....ali sam htela da znam, jer mi nije logično da to bude avatar....i u RLu niko ne koristi taj izraz...drugo ti aparati gutaju pare i nisu pouzdani...obično su, u bilo kojoj instituciji (bolnice, opštine i mesne zajednice) uništeni i ne rade...i naš narod ima običaj da kaže nije žvaka za seljaka....mi nemamo kulturu za to...sve to zajedno nisam mogla da povežem sa izrazom vending...i bre Ladovina nisi fer ni lokal patriota da znaš;)

...i bre Ladovina nisi fer ni lokal patriota da znaš;)

Zar sam manji rodoljub ako kazem kompjuter a ne racunar?
Ne, mislim da nisam pametnjakovic koji uzima engleske reci i koristi ih svakodnevno da impresionira "ubogu raju" - ne zelim da delim recnik sa svim onim zenturacama sa TVa sto imaju duplo prezime jer je to "in & stajlish & onda nisi fejk". Fuj.

Moje objasnjenje me vise asocira na one likove sto pisu udzbenike za skole pa pored reci nesvakidasnjeg naziva, recimo iz biologije ili hemije, udare i iz kog je jezika i sta ta rec znaci.

Da, sve ovo je totalno off topic. :)

drugo ti aparati gutaju pare i nisu pouzdani...obično su, u bilo kojoj instituciji (bolnice, opštine i mesne zajednice) uništeni i ne rade...i naš narod ima običaj da kaže nije žvaka za seljaka....mi nemamo kulturu za to...sve to zajedno nisam mogla da povežem sa izrazom vending...i bre Ladovina nisi fer ni lokal patriota da znaš;)

Ovaj nas ne guta pare i vrlo je pristojan i vaspitan, ako pozelis neki topli napitak, ubacis mu kovanicu i lagano ga pritisnes na jedan od tastera isti ce ti izdati za par sekundi i bices vrlo zadovoljna.

Nije valjda da ti i ovaj nas izgleda prljavo, staro i zapusteno?Taj nam je najnoviji...

Ovaj nas ne guta pare i vrlo je pristojan i vaspitan, ako pozelis neki topli napitak, ubacis mu kovanicu i lagano ga pritisnes na jedan od tastera isti ce ti izdati za par sekundi i bices vrlo zadovoljna.

Nije valjda da ti i ovaj nas izgleda prljavo, staro i zapusteno?Taj nam je najnoviji...

Ne, nisam mislila na tvoj....već na ove koji postoje na nekim javnim mestima u gradu...postojao jedan u mojoj firmi...gutao pare...gazda nam vratio pare...a vending vlasniku.
Veruj mi da mi je drago da lepo posluješ i da su tvoji vendinzi (šala mala) pošteni

Vec sam pisao o finansijskoj dubini.

Onaj ko pocinje novi posao treba da bude spreman da sa njim na nulu izadje cak mozda nakon godinu i po dana samo ulaganja.

Ako je lokacija dobra - moze ranije izaci na nulu, a ako je losa treba dugo cekati.

Takodje mnogo zavisi od reklame i propagande.

NIKO ne moze da aspirira da vec nakon mesec - dva pozitivno posluje.

Ako tako nesto zeli, treba da kupi vec razradjenu radnju.

da da.. mi smo racunali na 3 godine bez zarade u dugovima.. ali brze smo se izvukli...

I sad kad smo hteli da otvaramo ugostiteljski objekat... mnogo je to para... bar godinu i po da se ima u dzepu za sve troskove sa rizikom da opet propadne posao.... tesko je...

da da.. mi smo racunali na 3 godine bez zarade u dugovima.. ali brze smo se izvukli...

I sad kad smo hteli da otvaramo ugostiteljski objekat... mnogo je to para... bar godinu i po da se ima u dzepu za sve troskove sa rizikom da opet propadne posao.... tesko je...

Pa vidi ovako: ugostiteljstvo je dobra delatnost.
Isplatna.

Ali, ti moras u njoj uvek biti sluga, a ne gospodar!

Sta to znaci?

Znaci da moras dati ljudima ono sto oni traze, a ne STO TI VOLIS i tebi se dopada...

Mnogi su u ugostiteljstvu propali jer su zeleli da nametnu nesto svoje u krivo vreme i na krivom mestu...

Nisu umeli da shvate i prihvate sta je ono sto ljudima tada i tamo treba dati.

I mora se biti vrlo uporan i istrajan.

Back