Pocetak kraja jedne zlatne generacije svetskog tenisa

Pre petnaestak godina lutam po jednom trgu u Karakasu i vidim da na jednom mestu, pod krosnjama velikog drveca, izdaju stolove sa sahovima da igra ko zeli.

Hteo i ja da igram (igram odlicno sah!), ali nema protivnika...

Onaj sto izdaje sahove me pita: "Hoces li da igras sa onim!?" i pokaza mi na nekog prljavog, cupavog, krmeljivog....

Sa njim niko nece da igra...

"Pa hocu ako boljeg nema" odgovorim ja...

I pocnemo da igramo...

Bije mene musavi ko Tajson devojcicu od 5 godina....Nikad me niko nije tako nalupao i podcenio...

Igra bolje nego neki velemajstor...A onajk sto izdaje sah samo se smejulji...

Zbunio se ja razvojem dogadjaja, pa pitam musavka: "Hoces li da popijes sok?"

"Necu!" kaze on...

"Hoces li nesto da pojedes?" pitam jer sam siguran da je gladan...

"Necu" opet ce on...

"Hoce li da ti dam nesto para"?

"Ne treba mi.." kaze on...

Sad me je jos vise zbunio....Ustanem i odem sa nekom gorcinom u ustima....

A onaj tip sto izdaje sahove se cereka....

najbogatiji je onaj sto zna sta zeli,koliko mu treba i sta ga usrecuje.

problem je sto svi zele vise i vece i oci su im gladne.

pravu srecu svako moze imati vrlo lako ali je retko ko nadje.

Nadal i No2ak ce jos koju godinu igrati na najvisem nivou,Federer vec nekoliko sezona nije na svom vrhuncu,sto je i logicno kada pogledamo koliko godina ima :D

Problem kod Nadala (pa i No2aka) ce biti taj da kada oni napune 30 i ne budu vise tako brzi i explozivni nece moci da se odrzavaju u vrhu posto im se igra svodi najvise na defanzivu.Sto nije slucaj kod Federera :D

Ђоковић оће, ако буде научио КАД да изађе на мрежу!...са годинама мора то савладати. Данас је био очајан на том пољу против Федерера. И само зато се отишло у 5. сет. Гледао сам поен, негде у 5. сету ваљда код 4Ч3 или тако нешто, где Ћоковић 5 пута за редом сабија лопту у ћошак, федерер 5 пута трчи за њом и успева да је врати, лоптица се лењо копрца и једва стигне у поље новака, а Но1е СЕДИ НА ОСНВНОЈ линији и чека ту полумртву лопту, те је опет млатне офрехандом према федереру!! И тек онда 6. пут када му поестаје снаге, те нема избора, мора завршити поен ма како било, излази на мрежи у с лакоћом убија то полумртву лоптицу!!

Па зар му је требало 6 пута да уради оно што је морао у првом налету да уради??

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ОПЕРИСАН ОД ИГРЕ НА МРЕЖИ....мислим а је за о највећи кривац Надал. Он га је натерао да размишља на тај начин, јер ако оћеш да победиш Надала, нема ти игра на мрежи. Батали то. Е, сад, шампион мора да има игру за свакога противника, и да разликује против кога се игра...али Но1е треба још да учи.

Poslednja izmena od moderatora:
Posle godinu dana dodjoše Bog i Sveti Ilija da obidju siromaha a on sav izbledeo, ostario, paćenički izgled...
- Kako si stareče? Upita ga Sv. Ilija.
-Nikako. Prošle godine mi u ovo vreme dade neki bradonja ovu kesicu do pola ispunjenu dukatima a ja se ubih razmišljajući kako da je napunim. :(

:hahaha:
ахаха...то је људска природа!

Ђоковић оће, ако буде научио КАД да изађе на мрежу! ... са годинама мора то савладати. Данас је био очајан на том пољу против Федерера. И само зато се отишло у 5. сет. Гледао сам поен, негде у 5. сету ваљда код 4:3 или тако нешто, где Ћоковић 5 пута за редом сабија лопту у ћошак, федерер 5 пута трчи за њом и успева да је врати, лоптица се лењо копрца и једва стигне у поље новака, а Но1е СЕДИ НА ОСНВНОЈ линији и чека ту полумртву лопту, те је опет млатне офрехандом према федереру!! И тек онда 6. пут када му поестаје снаге, те нема избора, мора завршити поен ма како било, излази на мрежи у с лакоћом убија то полумртву лоптицу!!

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ОПЕРИСАН ОД ИГРЕ НА МРЕЖИ. мислим а је за о највећи кривац Надал. Он га је натерао да размишља на тај начин, јер ако оћеш да победиш Надала, нема ти игра на мрежи. Батали то. Е, сад, шампион мора да има игру за свакога противника, и да разликује против кога се игра...али Но1е треба још да учи.

naprotiv, šampion treba da ima svoju igru, a ostali da gledaju kako da izvuku živu glavu iz toga...

:hahaha:
ахаха...то је људска природа!

Pored vile nekog bogatog coveka bio je kucerak nekih siromaha....

Siromasi su po ceo dan pevali, igrali, smejali se, ziveli jednom recju lepo i mirno..

U vili bogatog je uvek bila tisina koju bi po nekada presecale svadje.

Jednoga dana sin bogatog coveka upita oca: "Oce, kako to da se nase komsije stalno smeju i igraju, a nemajku ni blizu NOVCA kao sto imamo mi?"

A otac mu odgovori: "Vidi ovako sine: evo ti ovaj svezanj novca i idi pokloni ga nasim siromasnim komsijama".

DEcak tako i uradi.

Cim su siromasni dobili novac - smeh i pesma su prestali...Pocele su svadje pa i tuce...

Mir je nekuda nestao za uvek....

Narodna prica

Ђоковић оће, ако буде научио КАД да изађе на мрежу!...са годинама мора то савладати. Данас је био очајан на том пољу против Федерера. И само зато се отишло у 5. сет. Гледао сам поен, негде у 5. сету ваљда код 4Ч3 или тако нешто, где Ћоковић 5 пута за редом сабија лопту у ћошак, федерер 5 пута трчи за њом и успева да је врати, лоптица се лењо копрца и једва стигне у поље новака, а Но1е СЕДИ НА ОСНВНОЈ линији и чека ту полумртву лопту, те је опет млатне офрехандом према федереру!! И тек онда 6. пут када му поестаје снаге, те нема избора, мора завршити поен ма како било, излази на мрежи у с лакоћом убија то полумртву лоптицу!!

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ОПЕРИСАН ОД ИГРЕ НА МРЕЖИ....мислим а је за о највећи кривац Надал. Он га је натерао да размишља на тај начин, јер ако оћеш да победиш Надала, нема ти игра на мрежи. Батали то. Е, сад, шампион мора да има игру за свакога противника, и да разликује против кога се игра...али Но1е треба још да учи.
Apsolutno,Nadal bi unistio i Samprasa na mrezi kamoli da Novak pokusa takvu taktiku.Takodje je Nadal najveci "krivac" sto sve manje mladih igraca igra jednorucni backhand :D

Kada pogledas Rafu on je stvarno nesto jedinstveno u istoriji tenisa,zato ni ne saradjuje sa bivsim igracima.Msm,ko bi njemu mogao dati savet? :confused:

Poslednja izmena:
Apsolutno,Nadal bi unistio i Samprasa na mrezi kamoli da Novak pokusa takvu taktiku.Takodje je Nadal najveci "krivac" sto sve manje mladih igraca igra jednorucni backhand :D

Kada pogledas Rafu on je stvarno nesto jedinstveno u istoriji tenisa,zato ni ne saradjuje sa bivsim igracima.Msm,ko bi njemu mogao dati savet? :confused:
Treba samo da sledi No1eta i da poboljša svoju bednu jednoličnu igru.

ps: Kako ti se proveo juče Fedjica? Jel ga boli gůza? :sad2:

Idi čitaj Politikin zabavnik ili odigraj koju partiju klikera sa klincima iz komšiluka. Mani se Tenisa kad ga ne poznaješ. :manikir:

@BLAJBI

Jos ce proci vremena dok ovo tvoje zapazanje ne zazivi.
Cinjenica je da je mladost na strani ovih nekoliko momaka
ali se moze reci za Nolete,Nadala,Mareja....da su na vrhuncu
snage i da je sada iskustvo na njihovoj strani...progutace
ovi mladi sto nadiru jos puno teniskuh loptica dok ne zasednu na vrh
tabele.Ja samo zelim da ova sadasnja garnitura vodecih
tenisera ostane na vrhu sto duze i da ih zdravlje posluzi.
Tenis koji oni igraju je vrhunski,pozrtvovan,momci izgaraju
do poslednjeg daha.Nova generacija koja dolazi po meni
igra 'siledzijski' tenis...baci pa raspali sto mozes jace..j*ebiga
kad tenis spadne samo na silinu udarca onda to prerasta
u takmicenje za najveci broj asova a ne nadmudrivanje,nista
u takvoj udarackoj teniskoj igri nema lepo..
Nek ovi nadolazeci treniraju da udaraju sto jace a za sada samo
neka gledaj u ledja romanticarima tenisa..nema romantike bez love:D

P9m9yaW.jpg

@BLAJBI

Jos ce proci vremena dok ovo tvoje zapazanje ne zazivi.
Cinjenica je da je mladost na strani ovih nekoliko momaka
ali se moze reci za Nolete,Nadala,Mareja....da su na vrhuncu
snage i da je sada iskustvo na njihovoj strani...progutace
ovi mladi sto nadiru jos puno teniskuh loptica dok ne zasednu na vrh
tabele.Ja samo zelim da ova sadasnja garnitura vodecih
tenisera ostane na vrhu sto duze i da ih zdravlje posluzi.
Tenis koji oni igraju je vrhunski,pozrtvovan,momci izgaraju
do poslednjeg daha.Nova generacija koja dolazi po meni
igra 'siledzijski' tenis...baci pa raspali sto mozes jace..j*ebiga
kad tenis spadne samo na silinu udarca onda to prerasta
u takmicenje za najveci broj asova a ne nadmudrivanje,nista
u takvoj udarackoj teniskoj igri nema lepo..
Nek ovi nadolazeci treniraju da udaraju sto jace a za sada samo
neka gledaj u ledja romanticarima tenisa..nema romantike bez love:D

Postovani moj Sibirski, jos par godina ce se "cetvorica velkicanstvenih " motati oko vrha, znam ja to.

Nisu oni po godinama stari, a o iskustvu i da ne govorimo.

Ali, ima nesto sto njih koci, a mlade, nadolazece igrace gura napred: TO JE MOTIVACIJA!

Motivacija je veoma bitan deo svakog sporta.

Na nasem Noletu se to najbolje vidi: cim igra sa nekim slabijim igracem, ili cim startuje ubedljivo - istog momenta pocinje da se muci jer IZGUBI MOTIVACIJU, da ne kazem podceni protivnika....

To najcesce i nije svesno....

Ali juce recimo, kada je u malom mozgu ZNAO ko je sa druge strane i koliko je protivnik opasan, ni jednoig momenta nije dolazio u krizu ni gubio koncentraciju!

Isto je bilo i sa Dimitrovim.

Svi sportovi prolaze kroz svoj romanticarski period i kasnije ulaze u neke vise, ali manje atraktivne faze.

Tako je bilo i sa fudbalom: prvo je bio dribling, nadigravanje, baratanje loptom..

Ali, to danas vise ne daje tekmicarske rezultate: danas se igra na brzinu i snagu....

Dribling i lepota igre je ostala rezervisana samo za vrhunsje igrace: Mesia, Neymara, Robena....Ali koji takodje poseduju i brzinu i snagu...

Isto ce se desiti i u tenisu. DA BI SE POBEDJIVALO igraci ce biti sve BRZI I JACI, a oni koji igraju na lepotu, na zalost, nece moci da se nose sa njima.

Back