Pocetak kraja jedne zlatne generacije svetskog tenisa

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Ovogodisnji Wimbldon je pokazao da bioloski sat polako kuca jednoj od najzlatnijih generacija svetskog tenisa...

Vise nema sigurnih pobednika.

Finale Djokovic-Federer je poslednji trzaj koji se vise nikada nece ponoviti na najvecim takmicenjima.

Na vrata svom snagom kuca jedna nova generacija: Dimitrov, Raonic, Dolgoipolov i onaj Ausralijanac grckog prezimena koga stalno zaboravim. Pojavice se jos po neki.

U zadnjem mecu Noleta i Dimitrova sam PRVI PUT osetio da se Noile uplasio protivnika i da je ulozio sav moguci napor i koncentraciju....Uspeo je iskustvom i taktikom da dotera meceve do taibreka u kome je nekako pobedio...A to je vec bila sreca i kocka: moglo se lako zavrsiti i obrnuto....

Nadal je bio nadigran od Australijanca u svim elementima tenisa, i to bas tamo gde je on najjaci.

Marej ima cudnovate uspone i padove u igri i njemu u ekipi, pored trenera svakako treba i psiholog.

Federer je samo zahvaljujuci svojoj teniskoj genijalnosti stigao do finala jednog gran slama. Ovo mu je zadnji put.
U finalu ne bi trebalo da predstavlja veci problem Noletu.

U zenskom tenisu smena generacija crnih zvezda Wilijams je pocela nesto ranije. Sada se nikada nigde ne zna ko ce koga pobediti.

Uskoro ce ista situacija biti i u muskom tenisu.

Dok se novi kraljevi belog sporta ponovo ne iskristalisu.

Nadal i No2ak ce jos koju godinu igrati na najvisem nivou,Federer vec nekoliko sezona nije na svom vrhuncu,sto je i logicno kada pogledamo koliko godina ima :D

Problem kod Nadala (pa i No2aka) ce biti taj da kada oni napune 30 i ne budu vise tako brzi i explozivni nece moci da se odrzavaju u vrhu posto im se igra svodi najvise na defanzivu.Sto nije slucaj kod Federera :D

Federer je stariji, ali Djokovic je jos daleko od kraja :)

Ne radi se samo o godinama starosti...

Radi se o nekoj vrsti PREZASICENJA TENISOM.

Vrhunskim igracima polako PONESTAJE MOTIVACIJE i za uspesima i za parama....

PREVISE IGRAJU, a to je po meni - stetno!

Federer je Svajcarac i on ODRADJUJE meceve, kao svaki drugi radnik na svom poslu, a ne igra.

Iako sam siguran da i njemu nekada bude dosta putovanja, hotela, obozavaoca.....

I pozeli par meseci tisinu i porodicni mir...Zazeli GODISNJI ODMOR, bez treniranja, meceva i graje navijaca...

O drugima ni da ne pricam!

Nadal i No2ak ce jos koju godinu igrati na najvisem nivou,Federer vec nekoliko sezona nije na svom vrhuncu,sto je i logicno kada pogledamo koliko godina ima :D

Problem kod Nadala (pa i No2aka) ce biti taj da kada oni napune 30 i ne budu vise tako brzi i explozivni nece moci da se odrzavaju u vrhu posto im se igra svodi najvise na defanzivu.Sto nije slucaj kod Federera :D
Koliko ima? 50? :sad2: Kod njega nisu u pitanju godine jer teniser može da igra na vrhunskom nivou i do 35, pogotovu teniser takvok kova i potencijala kakav je Federer. Federer daje slabije rezultate jer su ovi sustigli njegov kvalitet i prestigli. Nole, Nadal, Marej (sada se pati)... Nemoj Fedjici da opravdavaš treniske neuspehe i padove godinama. :EVIL:

Ne radi se samo o godinama starosti...

Radi se o nekoj vrsti PREZASICENJA TENISOM.

Vrhunskim igracima polako PONESTAJE MOTIVACIJE i za uspesima i za parama....

PREVISE IGRAJU, a to je po meni - stetno!

Federer je Svajcarac i on ODRADJUJE meceve, kao svaki drugi radnik na svom poslu, a ne igra.

Iako sam siguran da i njemu nekada bude dosta putovanja, hotela, obozavaoca.....

I pozeli par meseci tisinu i porodicni mir...Zazeli GODISNJI ODMOR, bez treniranja, meceva i graje navijaca...

O drugima ni da ne pricam!
Ovo je ispravno vidjenje stvari a ne godine i trućanje u prazno ne bili se opravdala smena generacija i potiskivanje teniskih giganata :ok:

Nece jos doci do smene generacije, jer se i vek sportista dosta produzio. Pre 15tak godina niste mogli u nekoj reprezentaciji da nadjete igraca preko 30, a pogledajte danas i fudbal, basket, odbojka, i u mnogim drugim sportovima, igrace od 35 koji bez problela izdrazavaju velike napore. Evo prosek Argetinaca na ovom svetskom prvenstvu je mislim 30 godina.

Sišli sa neba Bog i Sveti Ilija da popričaju malo sa narodom kako im je i ima li nešto na čega se žale. Naidju na siromaha, leži pod drvetom u hladu i peva. Pita ga Sv. Ilija kako mu je i da mli ima nekih teškoća u životu. Siromah odgopvori.
- Lepo mi je da lepše ne može biti. Slobodan sam, idem gde hoću. Jedem voće sa drveća a Bog me čuva odozgo.
Tada Bog reče Svrtom Iliji. Pogledaj kako ću od ovog srećnika napraviti paćenika. I dade siromahu kesicu do pola ispunjenu dukatima.

Posle godinu dana dodjoše Bog i Sveti Ilija da obidju siromaha a on sav izbledeo, ostario, paćenički izgled...
- Kako si stareče? Upita ga Sv. Ilija.
-Nikako. Prošle godine mi u ovo vreme dade neki bradonja ovu kesicu do pola ispunjenu dukatima a ja se ubih razmišljajući kako da je napunim. :(

Sišli sa neba Bog i Sveti Ilija da popričaju malo sa narodom kako im je i ima li nešto na čega se žale. Naidju na siromaha, leži pod drvetom u hladu i peva. Pita ga Sv. Ilija kako mu je i da mli ima nekih teškoća u životu. Siromah odgopvori.
- Lepo mi je da lepše ne može biti. Slobodan sam, idem gde hoću. Jedem voće sa drveća a Bog me čuva odozgo.
Tada Bog reče Svrtom Iliji. Pogledaj kako ću od ovog srećnika napraviti paćenika. I dade siromahu kesicu do pola ispunjenu dukatima.

Posle godinu dana dodjoše Bog i Sveti Ilija da obidju siromaha a on sav izbledeo, ostario, paćenički izgled...
- Kako si stareče? Upita ga Sv. Ilija.
-Nikako. Prošle godine mi u ovo vreme dade neki bradonja ovu kesicu do pola ispunjenu dukatima a ja se ubih razmišljajući kako da je napunim. :(

Pre petnaestak godina lutam po jednom trgu u Karakasu i vidim da na jednom mestu, pod krosnjama velikog drveca, izdaju stolove sa sahovima da igra ko zeli.

Hteo i ja da igram (igram odlicno sah!), ali nema protivnika...

Onaj sto izdaje sahove me pita: "Hoces li da igras sa onim!?" i pokaza mi na nekog prljavog, cupavog, krmeljivog....

Sa njim niko nece da igra...

"Pa hocu ako boljeg nema" odgovorim ja...

I pocnemo da igramo...

Bije mene musavi ko Tajson devojcicu od 5 godina....Nikad me niko nije tako nalupao i podcenio...

Igra bolje nego neki velemajstor...A onajk sto izdaje sah samo se smejulji...

Zbunio se ja razvojem dogadjaja, pa pitam musavka: "Hoces li da popijes sok?"

"Necu!" kaze on...

"Hoces li nesto da pojedes?" pitam jer sam siguran da je gladan...

"Necu" opet ce on...

"Hoce li da ti dam nesto para"?

"Ne treba mi.." kaze on...

Sad me je jos vise zbunio....Ustanem i odem sa nekom gorcinom u ustima....

A onaj tip sto izdaje sahove se cereka....

Pre petnaestak godina lutam po jednom trgu u Karakasu i vidim da na jednom mestu, pod krosnjama velikog drveca, izdaju stolove sa sahovima da igra ko zeli.

Hteo i ja da igram (igram odlicno sah!), ali nema protivnika...

Onaj sto izdaje sahove me pita: "Hoces li da igras sa onim!?" i pokaza mi na nekog prljavog, cupavog, krmeljivog....

Sa njim niko nece da igra...

"Pa hocu ako boljeg nema" odgovorim ja...

I pocnemo da igramo...

Bije mene musavi ko Tajson devojcicu od 5 godina....Nikad me niko nije tako nalupao i podcenio...

Igra bolje nego neki velemajstor...A onajk sto izdaje sah samo se smejulji...

Zbunio se ja razvojem dogadjaja, pa pitam musavka: "Hoces li da popijes sok?"

"Necu!" kaze on...

"Hoces li nesto da pojedes?" pitam jer sam siguran da je gladan...

"Necu" opet ce on...

"Hoce li da ti dam nesto para"?

"Ne treba mi.." kaze on...

Sad me je jos vise zbunio....Ustanem i odem sa nekom gorcinom u ustima....

A onaj tip sto izdaje sahove se cereka....
Meni se sličan dogadjaj desio u stonom tenisu. U vojsci. Dodje jedan "gušter" i da podeli megdan sa mnom. Ja najbolji u garnizonu. Ko velim, aj kad si navalio. Povdem ja 6:0 ili 7:0 ne se´=cam se i sam sebi u bradu kažem: Ma ti si totalni dunster.
Od tog momenta, kao da me je čuo, nisam poen uzeo sve do 21.
Prolazi loptica ispod reketa, iznad reketa, kroz reket....ja nikako da uhvatim jednu.

Kad se završio meč, naravno 3:0 za njega, ja ispumpan, iscedjen, uvredjen. Pita Krstić tenisera gde igra? On kaže za zemnusku Mladost. Bili tada šampioni države. :sad2:

Meni se sličan dogadjaj desio u stonom tenisu. U vojsci. Dodje jedan "gušter" i da podeli megdan sa mnom. Ja najbolji u garnizonu. Ko velim, aj kad si navalio. Povdem ja 6:0 ili 7:0 ne se´=cam se i sam sebi u bradu kažem: Ma ti si totalni dunster.
Od tog momenta, kao da me je čuo, nisam poen uzeo sve do 21.
Prolazi loptica ispod reketa, iznad reketa, kroz reket....ja nikako da uhvatim jednu.

Kad se završio meč, naravno 3:0 za njega, ja ispumpan, iscedjen, uvredjen. Pita Krstić tenisera gde igra? On kaže za zemnusku Mladost. Bili tada šampioni države. :sad2:

Da, takve stvari se u zivotu dogadjaju.:aha2:

I nije poenta da me je nabio kako kakvog djacica, vec je poenta da NIJE HTEO NISTA DA PRIMI OD MENE, iako nema nista!

To je jos cudnije....:think:

Back