Pocetak kraja 6

Ne znam kako da pocnem ovaj tekst, da li da se veselim ili placem,nekako sam radosno tuzna.Polako uspevamo da pokrenemo jedan deo vetrenjace...kao lagani povetarac. Vecerac u Beogradskoj hronici, napokon i Srpsko lekarsko drustvo /gde smo otisli kao porodice umrlih pacijenata/ napokon uvodi Protokole u bolnicama, i jos jedna vest koja me je radosno potresla je da su napokon osudili jednog lekara za nesavesno lecenje na 8 meseci zatvora i tu presudu je potvrdio Apelacioni sud. Sutra ponovo idemo kod Ministra Tomice Milosavljevica...polako vetrenjaca pocinje da se okrece. Cvrsto verujem da cemo bar nesto pokrenuti. Nesto razmisljam o recima jednog coveka koji je na zalost izgubio posao, u kreditima je, ne moze to vratiti i zeli da proda bubreg. Ljudi moji...pa to je strasno sta nam se desava, i dok on prica o tome, u jednom momentu je rekao "Svi smo se mi uspavali, ovaj narod se uspavao" i mislim da je potpuno u pravu...a ja cekam moje sudjenje.
Uh, zamorih vas, ali eto,lakse mi je sada, skupljam snagu i formulisem pitanja za sutra...sutra...sutra, da li cu imati snage, a i ako je imam...pa odakle mi vise!

Moram se malo opustiti uz reci Zeljka Krznarica...a evo i vama malo...

volim te tiara, nemoj me pogresno shvatiti ,one drage koje smo izgubili nista ne moze povratiti pa ipak pravda je satisfakcija. i zato te podrzavam iztamo iz neke daleke zemlje u kojoj ne postoji srce nego samo racun. racun i racun..

Nisam citala sve tvoje tekstove u delu Borba sa vetrenjacama jer nisam svaki dan na forumu, evo sad to cinim i stvarno mi je zao za sve sto se dogodilo i imas moju iskrenu podrsku na putu borbe za pravdu i istinu. Dete ti niko ne moze vratiti, ali tvoj glas nek se cuje, nek dotakne druge, ovakve stvari se moraju promeniti jednom za svagda, sramota je da ljudi u 21 veku, u civilizovanoj zemlji umiru od sepse, dobijaju bolnicke bakterije pri porodjajima i rutinskim operacijama, to je zaista katastrofa! Kao sto znas, i mom ocu se desilo isto, evo ima tome vec 2 pune godine, a nakon njega cula sam za jos XX slucajeva, jedan od skorijih je da je zena samoinicijativno otisla da joj uklone reproduktivne organe ( zena u godinama koja je radjala) i sa te operacije se nije vratila - dobila je sepsu........sramota!!!

Nek nam je svima Bog u pomoci i daj Boze da se trgnemo iz letargije koja nas je obuzela zarad onih koji tek dolaze, da ucinimo ovaj svet lepsim mestom, to mozemo samo zajednicikim snagama, glasno govoreci i puni ljubavi prema svetu koji ipak moze biti ponovo lep kao kada smo ga gledali ocima petogodisnjeg deteta koje smo svi jednom bili - i ti i ja i tvoj sin i moj otac.....Ljubim te........

Back