Počeo štrajk na Medicinskom fakultetu u Beogradu

Medicinski fakultet u Beogradu je na mezoplenumu 30.4., sastanka nastavnika i studenata izglasao odluku o stupanju u štrajk. Štrajk će trajati do ispunjenja zahteva Štrajkačkog odbora fakulteta.
Link
To je sad plenum nastavnika je l. Dobro, bar ce apsolventi i svi ostali moci da polazu zaostale ispite.
do ispunjenja zahteva Štrajkačkog odbora fakulteta.
Moze li se znati koji su zahtevi?
Strajk je blaza forma obustave od blokade, dzabe se radujes. Ovim su se samo razotkrili odnosno prestali da koriste "studente" kao paravan. Tako ce i svi ostali da se autuju.

protest.gif

Moze li se znati koji su zahtevi?

-Da se objave dokumenta u vezi nadstrešnice!
Evo objavljujemo.
-Hoćemo sada prelaznu vladu!
To ne može, nudimo vam izbore.
-Nećemo izbore, hoćemo da nam ispunite zahteve!
Ispunili smo.
-Niste!
Ok, štrajkujte onda, mi ćemo da formiramo novu vladu.
-Hoćemo izbore!
Ne može.
-Onda prestajemo sa ovim štrajkom i idemo da blokiramo vatrogasnu stanicu, dok se ne raspiše novi konkurs za upravu vodovoda!

-Da se objave dokumenta u vezi nadstrešnice
Evo objavljujemo
-Hoćemo sada prelaznu vladu
To ne može, nudimo vam izbore
-Nećemo izbore, hoćemo da nam ispunite zahteve
Ispunili smo
-Niste
Ok, štrajkujte onda, mi ćemo da formiramo novu vladu
-Hoćemo izbore
Ne može.
-Onda prestajemo sa ovim štrajkom i idemo da blokiramo vatrogasnu stanicu dok se ne raspiše novi konkurs za upravu vodovoda
Nisu zahtevi strajkackog odbora studentski, a ne mogu biti ni prelazna vlada ili izbori, zabranjena je politika na fakultetu.

Pa gde je spisak, jesu objavili igde koji su?

Nisu zahtevi strajkackog odbora studentski, a ne mogu biti ni prelazna vlada ili izbori, zabranjena je politika na fakultetu.

Pa gde je spisak, jesu objavili igde koji su?

Ma zajebavam se.
Zahtevi su im valjda da država prestane da obmanjuje javnost kako fakultet želi da radi ali da ne može od plenuma i da prestanu da vrše pritisak na profesore, valjda tako neka ideja..

Bitna informacija jeste da li je štrajk zakonski? Da li imaju sindikat? Nešto je o ovome govorila prof Biljana sa Biološkog, da se organizuju kako bi stupili u štrajk. Ne znam da li postoji sindikat na Univerzitetu.

Iz obaveštenja se vidi da se formalno ne pozivaju odmah na stud zahteve, već 1. Ukidanje uredbe o odnosu sati zaposlenih za nauku i nastavu , 2. Da se ovakve uredbe ne mogu donositi bez konsultacija sa fakultetima, 3. Da se vlast uzdrži od bilo kakve represije prema studentima i zaposlenima. 4. Da se prekine sa vanrednim inspekcijskim nadzorom

Poslednja izmena:
Iz obaveštenja se vidi da se formalno ne pozivaju odmah na stud zahteve, već 1. Ukidanje uredbe o odnosu sati zaposlenih za nauku i nastavu , 2. Da se ovakve uredbe ne mogu donositi bez konsultacija sa fakultetima, 3. Da se vlast uzdrži od bilo kakve represije prema studentima i zaposlenima. 4. Da se prekine sa vanrednim inspekcijskim nadzorom
Znaci samo pare im bitne, i to ne velike. Sta bi tek bilo da su velike.
sad Medicinski ulazi u štrajk, mada sam ja mislila da su već u štrajku. Najava još nekih fakulteta da će biti štrajka.
Odavno prelaze iz strajka u blokadu i obrnuto. Novost ce biti kad se drugi pridruze tome.

Da li imaju sindikat?

Nije neophodno da se ima sindikat da bi se stupilo u štrajk.

Pa da, ne može nastrešnica da bude razlog štrajka već samo "...radi zaštite svojih profesionalnih i ekonomskih interesa po osnovu rada".

Tako da mogu da štrajkuju zbog otetih zarada na primer.

Nešto se i rešava .
Rem , ok.
Rts je i dalje glasilo eu a ne naše
Nadstrešnica , danas na vestima , ipak
nestručnost , čačkanje po krovu , a koren nestručnost dvojak .
Jedan što je skupština izglasala takav zakon koji to dozvoljava , drugi - opterećenost procentima .
I na primer , ovo je moglo biti konkretno i posle 10 dana od početka protesta .
Niko od studenata ne traži nikakvo "linčovanje"
tražili su priznanje istine , a ne kazne .
A pravila ih vlast budalama , i njihove roditelje budalama , i narod budalama , i profesore budalama, i stručnjake budalama , i gura inteligenciju koja nema zaštitu ovde , u strane ruke , što je van pameti .
Ja sam neutralan ali
ovo stanje "budale" neće oprostiti vlast i .

Back