Počeo sneg u Beogradu!! 2

Šta ćeš da pospeš sa kesicom od 5 kg soli?!?? Koji trotoar?
Како си ти лоше обавештен, само што нисам пао са столице...

Обавезно да ми нађеш у ком правилнику стоји да ми као становници неке зграде треба да чистимо којекакве тротоаре који уопште нису уз зграду? И која је то површина, колико квадрата?
Или се можда гураш по Врачару и околини па само тротоар и имаш... То може да промени стање.

Колико знам, треба да обезбедимо да се из зграде може безбедно изаћи до улице, што и чинимо, најчешће мојом заслугом. Најчешће простим чишћењем снега, а не сољењем до бесмисла.
Просто чишћење не оставља последице, него чак мени и користи, а свако сољење прави штету... Када се све отопи а со доспе у земљу, то је загађење.
Колико сам само пута виђао дуж булевара по НБГ да трава више није никакава... Не може да опстане када на њу набацају посољен снег.

Колико знам, треба да обезбедимо да се из зграде може безбедно изаћи до улице, што и чинимо, најчешће мојом заслугом. Најчешће простим чишћењем снега, а не сољењем до бесмисла.
u stvari treba da ocistis trotoar oko zgrade i ispred ulaza..
jer nije poenta samo da ulazis i izlazis iz zgrade nego da mozes da hodas i do druge zgrade.

Како си ти лоше обавештен, само што нисам пао са столице...

Обавезно да ми нађеш у ком правилнику стоји да ми као становници неке зграде треба да чистимо којекакве тротоаре који уопште нису уз зграду? И која је то површина, колико квадрата?
Или се можда гураш по Врачару и околини па само тротоар и имаш... То може да промени стање.

Просто чишћење не оставља последице, него чак мени и користи, а свако сољење прави штету... Када се све отопи а со доспе у земљу, то је загађење.
Колико сам само пута виђао дуж булевара по НБГ да трава више није никакава... Не може да опстане када на њу набацају посољен снег.

Jedne godine sam slušala nekog komunalnog inspektora koji je rekao da stanari moraju da čiste ne samo prilaz i trotoar pored zgrade, već ako imaju, kao ja recimo i trotoar koji je pored ulice.
Recimo moja zgrada ima ima uzak trotoar duž nje, prilaz zgradi koji vodi na trotoar pored ulice,
jer ispred zgrade imamo zelenu površinu.
Elem, ako je trotoar manje širine od 5m stanari su dužni da ga čiste, tj, firme ako se tu nalaze.

u stvari treba da ocistis trotoar oko zgrade i ispred ulaza..
jer nije poenta samo da ulazis i izlazis iz zgrade nego da mozes da hodas i do druge zgrade.
Имамо локале у приземљу, нек' се они баве.

Од улаза заиста не морам да идем до тротоара, а није баш ни изводљиво када бих хтео.

Шлепа се цела зграда на моје чишћење у 99% прилика... Док имам времена, све ок. Када не будем, моћи ћу да им понудим лопату, власништво зграде.

Jedne godine sam slušala nekog komunalnog inspektora koji je rekao da stanari moraju da čiste ne samo prilaz i trotoar pored zgrade, već ako imaju, kao ja recimo i trotoar koji je pored ulice.
Recimo moja zgrada ima ima uzak trotoar duž nje, prilaz zgradi koji vodi na trotoar pored ulice,
jer ispred zgrade imamo zelenu površinu.
Elem, ako je trotoar manje širine od 5m stanari su dužni da ga čiste, tj, firme ako se tu nalaze.
Нешто слично и ми имамо - уско око зграде, па травњаке прошаране излазима на тротоаре који су до паркираних аутомобила.

Ја чистим степенице, мало пре и мало после њих.

Много људи користи тај очишћени пролаз чак и ако немају никакве везе са мојом зградом.

Čim krene da pada sneg putari idu i posipaju so da bi u toku dana odmah topio i isparavao, da bi uveče bio trotoar dobro usoljen i suv ili vlažan u toku noći. Godinama vozim bosnu i na -15 je put usoljen nigde leda.

Zgrade koje imaju lokale - lokali čiste. Ostali počiste i bace so, ugl upravnici ili zamenici.

Vrlo je diskutabilno u principu to bi sve trebao da radi grad beograd nikakva inspekcija i slično.

Sneg u Beogradu napravio haos: Ogromne gužve u ovim delovima grada FOTO​

U glavnom gradu je počeo da pada sneg, a gužve su počele i pre popodnevnog špica u pojedinim delovima grada

102750257965708e33672e8073058650_640.png

Prema kamarama postavljenim na ključnim saobraćajnicama u gradu, trenutno su, (oko 16 časova) najveće gužve mostu Gazela i to u oba pravca, s tim što je ipak frekventnije u pravcu iz Novog Beograda ka centru grada.

https://www.b92.net/news/pics/2023/12/06/53775283065708e339e2fa361492184_640.png

Gužve su na Brankovom mostu, kao i na Pančevačkom, a na oba mosta su najveće gužve u pravcu ka centru grada.

https://www.b92.net/news/pics/2023/12/06/156172214865708e33c7fd4026324813_640.png

Gužva je i na Autokomandi, na Bogosloviji, u Ulici Mije Kovačevića, Bulevaru despota Stefana i Bulevaru Vojvode Mišića, odnosno u pravcu ka Beogradskom sajmu i dalje ka Adi Ciganliji.

https://www.b92.net/news/pics/2023/12/06/148154343565708e340245a962869229_640.png

Što se tiče najužeg centra grada, velike gužve su na Trgu Nikole Pašića, i u ulicama - Nemanjinoj, Takovskoj, kao u Bulevaru kralja Aleksandra u delu kod Vukovog spomenika.

Takođe, i na Slaviji se stvara gužva.

https://www.b92.net/lokal/beograd/s...omne-guzve-u-ovim-delovima-grada-foto-2445854

Back