Pobrljavio mi sat na desktopu

Sajber MIleva

Početnik
Poruka
48
Недавно уградих Виндоус седмицу, све лепо и красно. Има да се на десктоп постави календар и зидни сат.
Међутим, сат побрљавио скроз. Тренутно је код њега 15,05 а ззправо је пола 7.
Подешавам сваки дан и он опет погреши.
Не, није грешка у временским зонама, подешен на средњеевропско, Београд, Будимпешта итд.
Онда ми неки мајстор каже да склоним са десктопа, и он мало смета (имам тему о прегревању лаптопа Еспримо Мобиле).
Склоним тај сат.
Међутим, погрешно време и доле на дну екрана, на "таск-бару". Некада касни, некада жури.
О чему се ради?

ПС
А и календар понекад греши, касни, мада ево 3 дана је ОК.

Zaboravio sam da dodam,da ce se i BIOS resetovati na fabricka podesavanj,pa kada stavis novu bateriju,sredi i BIOS.[/QUOTE

Па да. Сат ради добро док не гасим лаптоп, значи батерија у питању. Немам појма где се налази ни како се мења. А не бих да се играм са Биос-ом. Сећам се, одмах по куповини, није хтео да осветли екран после стављања на !стендбај" па морадох ности на "флешовање Биоса". А то је нешто што не знам,
Иначе, и сада, после уградње седмице, понекад, после "спавања" неће да осветли монитор, мада лампица-индикатор рада престане да трепће и стално гори, што значи да ради,а ли монитор таман и морам да га присилно гасим.

Zaboravio sam da dodam,da ce se i BIOS resetovati na fabricka podesavanj,pa kada stavis novu bateriju,sredi i BIOS.[/QUOTE

Па да. Сат ради добро док не гасим лаптоп, значи батерија у питању. Немам појма где се налази ни како се мења. А не бих да се играм са Биос-ом. Сећам се, одмах по куповини, није хтео да осветли екран после стављања на !стендбај" па морадох ности на "флешовање Биоса". А то је нешто што не знам,
Иначе, и сада, после уградње седмице, понекад, после "спавања" неће да осветли монитор, мада лампица-индикатор рада престане да трепће и стално гори, што значи да ради,а ли монитор таман и морам да га присилно гасим.
Idi na You Tube i uoisi u oretragu"promena baterije na lap topu" i napisi koja je marka tvog lapa.tamo ces naci yutorijal za zamenu baterije,ali ako nisi sigurna ili nemas neko koga poznajes,a da to zna da uradi,onda ocnesi u servis,ali ces platiti ko zna koliko za tako malo posla.Ima i postenih ljudi i gazda servisa,pa nece mnogo da uzmu,ali ima i onih koji hoce da oderu,bas zato sto je sitnica.

У сервису је 2.000 минимум. Нема испод. Значи, не дирам. Имам сат на зиду, мобилном телефону. А на лаптопу могу када га упалим да подесим, док се не угаси радиће добро.
Поз

У сервису је 2.000 минимум. Нема испод. Значи, не дирам. Имам сат на зиду, мобилном телефону. А на лаптопу могу када га упалим да подесим, док се не угаси радиће добро.
Поз
Nece ti biti kasnije jeftinija,a polako ce doci do toga da ne mozes upaliti komp.Nije tu problem zamo vreme,nego ce doci do problema sa BIOS-om.Pogledaj po radnjama na netu,mozda ces naci jeftiniju,ali opet moras platiti i prevoz za kurirsku sluzbu.

Back