Karen_Souza
Veoma poznat
- Poruka
- 11.584
Da, i ako možemo sledeći put da vodimo raspravu bez nazivanja sagovornika fašistima, komunistima i crvenom bandom?
Hvala unapred.
Hvala unapred.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па шта ако су добили награду 7. Секретара СКОЈа? Мени као младом комунисти је било веома драго када су је добили.
А како је било теби када је ваш националиста и и четнички син Матија Бећковић прихватио Седмојулску Награду?
Ја лично Сорош Фондацију и Соњу Лихт поштујем јер су финансирали талентовану децу, научнике, уметнике, ето видимо и признат бенд, а као опозицију Милошевићевом национал-социјалистичком режиму. Ништа ми то не квари "доживљај", као теби када ти се спомене да је твој Шешељко за време првог Заливског рата водио своје ново-четнике добровољце пред америчку амбасаду да се боре раме уз раме са Американцима, а против Ирачана.
pa malo je ružno i deluje kao loš primer omladini kad neko za koga je od starta bila javna tajna o konstantnom korišćenju veno narkotika..... (...)
Па да. Стварно је смешно то "музичари као узор омалидини".(...)
Muzičari kao uzor omladini. Bojim se ako počnem da pišem na tu temu, zaći ćemo dublju u neku tematiku koja će otići u kompletni off.
(...)
pjesmu "Ti si sav moj bol" je mogao solidno da odpjeva i Petar Grašo, to je pop, a "Krug" je nešto sa 2 takta što nikako neću uzeti za ozbiljno kao rock.
Dugme su teske seljacine. To sto je nesto popularno ima veze sa muzickom industrijom i medijskom propagandom. To sto takvo smece prolazi govori da je vecina ljudi seljaci. Jer da su svi pametni svak drugi bi bio tesla, einstein itd... po zakonima prirode vecina je prosjek ili ispod toga po inteligenciji, a inteligencija je vezana za ukus.ja sam ludak od marcipana?
Kad je EKV imao tako mocan stih? Pa ovi (Bijelo Dugme) bi bili kultni cak i da su bili samo pjesnici.
Rekao sam da je muzika prilagodjena sirim masama, ne tekst, pogotovo ne njihov svjetonazor. Ti komentari su i kratki, prekratki sto bi se sve moglo reci ali ljudi kao ti su ljubomorni na tudje znanje i inteligenciju umjesto da sute i uce. Da, to je POP band, ne samo da sam to ja rekao nego i moj prijatelj KOJA. A ti decko ne znas sta znaci POP (osim onaj u crkvi hehehe koji vjeruje u nepostojeca nadnaravna bica bogove, kao africko pleme koje je prekjucer otkrilo vatru). Gle, staviti narodnjake na distorziji, kao sto su corba seljaci i azra gluposti je uvreda cak i za ekv. To su dva razlicita svemira. Corba cetnik, a Milan "dete planete i gradjannin sveta" kako je govorio. Ti burazeru nemas pojma o muzici niti sto bi muzika trebala kao umjetnost predstavljati. I kad mi takvi ostanu "nemi" na tudje komentare koje ne razumiju je ono sto sam pisao. Previse vas je primitivnih na balkanu..ekv po nivou muzike i tekstova se moze jedino porediti sa haustorom, blok autom, i prvim albumima van goga. neko je rekao i da su tekstovi ekv prilagodjeni sirim masama. E tu sam ostao nem. a najjace sto lik ima kilometarske komentare da bi u startu svi znali da se lik dobro razume u muziku. pa jos i da je to POP bend. mislim koj k****??????
a epitet "kultnog" benda je izgubio smisao jer se sad svaki bend naziva kultnim. po meni kultni bendovi mogu biti oni koj uz sebe nose i neku filozofiju, nacin razmisljanja, zivljenja. dakle nikako neki bend zabavnog karaktera.
po tome EKV sigurno jeste "kultni" bend a uz nji mogu biti jos: azra, corba, smak, haustor, blok aut, darkvud i kkn
Vcina jazz, rock, blues muzicara su bili narkomani.ahahahaha lepo si to napisao "dok se narod nije posajkacio" kratko i jasno![]()
meni samo nisu jasni ovi ljudi sto imaju nesto protiv EKV, koji su njihovi argument? narkomanski bend? kakav je to argument???
To su nezreli mozgovi. To mogu NJIMA biti najbollji ikada. Nema sanse da se muzika sa ove planete koliko je ima svede na jedan bend i da se kaze: e ovo je najbolje. Previse je toga dobrog da bi se tako stvari postavljale, bitno je iz onog dobrog izvuci svog favorita, a ignorirati smece od muzike ala narodnjaci corba, kazaliste, valjak, azra, dugme itd..... Ta ekipa koja to slusa slusa i narodnjake, zabavnjake itd.... Ekipa koja je sva u recimo Obojenom programu, Disciplini Kicme ali ekipa koja to zaista razumje a takvih je malo, takvi nikada pa ni na svojoj svadbi nece slusati narodnjake ili ista slicno. No passaran. Na mojoj svadbi je prasio rnr od pocetka do kraja, niti jedna pjesma nije pustena sumnjivog karaktera, ljudi su uziivali. Za starije smo pustili recimo The Shadows koliko se sjecam i jos ponesto slicno...To su ta dva svemira, onaj intelektualaca i onaj odvratni od seljaka.nemam nista protiv ekv, cak su mi simpaticni, ali kad se nadjem medju ljudima koji ih nazivaju najboljim bendom ikada sticem utisak kao da se nalazim u alternativnom jeb enom univerzumu.
bote, pa to je bre najobicnija pop rok muzika, kakav najbolji bend ikada
al dobro, nemojte vi mene da slusate, samo vi nastavite.
Jel Brena bolja od Stefanovskog? Ako nije, pa kako je onda popularnija? Ljudi opet puno toga ne raazumju. Prvo treba znati kako funkcionira 'iza kamera' muzicki biznis koji su prioriteti muzicke industrije. Njima je prioritet novac, a ne kvalitet ili da oni odgajaju i osvjestavaju kroz umjetnost mase ljudi. Oni gledaju sto tim masama u najkracem roku mogu prodati. Ne mogu oni zaraditi na nepoznatom bendu, znaci nekog kroz propagandu moraju proglasiti bogovima da bi ih ljudi masovn slusali pa da bi zaradili masu novaca. Da nisu gurnuli Beatlese, Stonese, Hendrixa..... vjeruj mi, od nekih drugih bi napravili Stonese, Hendrixa, Beatlese kad govorimo o popularnosti, jer ne moze se okretati milioni dolara i veliki tirazi na nepoznatom bendu, industrija od nekog mora stvoriti nedodirljive muzicke bogove. Pa isto kao i zanrove, vecina je muzicka industrija gurala bendove u zanrove bez da ikog pitaju, pa tako ih predstavljala javnosti, glupa javnost guta propagandu kao ovce, odrastaju na toj propagandi i onda kad se suoce sa drugim informacijama i samim tvrdnjama bendova onda su u soku. Tako su acdc, motorhead, zeppelin i jos neke gurali u metal a ovi svi tvrde sto je i istina to nema veze s metalom. Industrija je rekla koliko sta smije biti glasno, zestoko, duge koe su metalci maznuli hippy ekipi, kozne jakne je imao jos james dean u 50tim, ali ako netko prodje sa koznom jaknom danas i dugom kosom svi ce reci 'gle metalac'. Ljudima su isprani mozgovi od strane medija i muzicke industrije, oni placaju i tzv kriticaare, casopise, tv muzicke emisije iitd..... Niti jedna znanstvenoumjetnicka institucija nije odredila sta je rock n roll, sve je to slobodno tumacenje ekipe saa kravatom i sakoom iz diskografskih kuca. A najgore je to sto klinci ne vjeruju ono sto kazu muzicari koji su tu muziku stvorili, nego vjeruju mediima i toj industriji, odrastajuci u krivom uvjerenju. NE znaju niti kad je koji zanr poceo, neko ce reci nebuloze da cuje u mozartu metal dokle ce ici. To su sve seljacine, nemaju pojma kako to u svijetu indusstrije funkcionira.precijenjeni
sta precijenjeni??? jesu li imali svjetsku turneju? jesu li imali koncert na Vembliju? Jesu svirali sa floydom il nekim takvim bendom..je li cuo neko za njih van balkana i ako je cuo je li zna 2 pjesme...
EKV je najznacajniji bend ovih prostora ikad.. ako svako normalan ko slusa rok (sa ovog govornog podrucja) prica o EKV-u, prica jer takve muzike je malo bilo, malo je bilo takvih bendova.
cemo da pricamo o knjigama, o kome cemo nego o Andricu, Selimovicu i Crnjanskom. Jesu oni precijenjeni? o filmu-- nek bude Kusturica, Nikolic, Petrovic--precijenjeni...
Ovde je generalno (ne na forumu, vec globalno) problem ta radikalna podela na hipstere i one svastojede, sto gutaju komercijalu.
Ovi hipsteri sebe smatraju uzvisenim bicima, slusaju "muziku za odabrane", pronalaze se u kakofonicnim aranzmanima, tekstovima koji ni sami ne razumeju, ali svejedno su kul dok glume intelektualce i naglabaju o tim stihovima. Naravno, hejtuju sve sto je culo bar deset ljudi iz ulice i to proglasavaju komercijalom.
E sad, imamo i opozitnu grupaciju, a to su ovi sto gutaju komercijalu. Oni se deklarisu kao rokeri, slusaju Corbu, Dugmice ("Ko kaze da je Bijelo dugme pastirski rok, pljunem mu u usta. To je rekao Cobi), Plavi orkestar, Valjak, Kazaliste, Jabuku itd. uz po 2-3 pesme EKV-a, Azre ili Atomskog sklonista.
I sad, obe strane su radikalne u svojim stavovima, a rasprava se vodi oko muzike. Ej, ******...Postavljaju se neke skale, odradjuje kvalitet na osnovu ne znam ni sam kojih pravila od strane ne znam kog muda, kao da je matematika u pitanju, a ne umetnost. Utuvite gospodo jednom sebi u glavu: umetnost se ne moze ograniciti, svrstati u neke teoreme, uputstva za upotrebu. Umetnost je sloboda, kreacija, inspiracija. U umetnosti ne postoji objektivni sud. Sve je stvar licne percepcije.
I zato batalite ove nebulozne rasprave. Slusajte EKV, slusajte Cou Lukasa, slusajte sta god zelite, jer muzika je jedan izraz slobode, jedan izraz ispunjenosti. Nikad nisam razumeo one retarde koji slusaju jedan bend ili iskljucivo samo jedan muzicki pravac, a sve ostalo smatraju za sranje, iako nisu ni pokusali da to cuju ili ukapiraju. To je kao da ceo zivot gledas jedan isti film, kao da ceo zivot provedes u jednoj sobi, zato sto je tu lepo, ususkan si, fino ti je, jer napolju navodno ceka neki bauk. I na kraju, sta si video - nista, sta si cuo - nista. E poserem se na takav zivot i tako ogranicene likove.
Post punk? New wave? Kakve oni veze imaju sa punkom? A bome dosli iza new wave ao cemo iskreno. I Gile kaze, new wave je umro 1982, 1983 vec nije postojao. A Katarina II je snimila album u decembru 1983, znaci u prodaji je bio 1984, to je izza new wave burazeru. A sa punkom su imali najmanje veze, prije bi imali veze prvi album Discipline Kicme 'svidja mi se da ti nebude prijatno'. Koji je imao par stvari gore koje su trebale biti na drugom albumu Sarla koji se nije nikaada desio.ЕКВ је била најбољи домаћи post punk / new wave бенд (премда Милан није волео категоризацију али категоризацију нису ни измислили музичари већ публика) и ту нема шта да се прича.
Molim ne postavljati wikipediju kao relevantan izvor informacija, tamo svakojake neznalice to uredjuju.Doslovno svako moze to uredjivati. Tamo se govori o stavu kakvog je muzicka indusstrija nametnula, govorim o stranoj sceni. Niko nikada nije posumnjao u to na osnovu cega i zasto je industrija to postavila. Znaci sutra industrija kaze nesto drugo drage ovce (vecina ljudi na planeti) ce odmah poslusati. Koristi se manipulacija masama kakvu koriste politicari. A ovčice kad to shvate onda su šokirane. Ako sam ja lud i muzicari, a menadjeri diskografskih kuca koji nisu nikada imali gitaru u rukama pametni, onda sa ljudima opako nesto nije u reduЗашто се, из политикантских разлога, петљаш у ствари о којима појма немаш? Ено ти пдф политика за такве приче.
Post punk је посебан жанр, а не моје "лукавство". Свашта!
http://sr.wikipedia.org/sr/Post-pank
Aко су за тебе ЕКВ лош поп рок, одлично - слободно настави да слушаш твоје идоле Бају Малог Книнџу и (или) Томпсона.