PMS

• Začetnik teme Začetnik teme comke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ha ha ha ha

ovo je super super super

sagitario:
Dva dana pre mece počinje blaga nervoza da bi kulminirala jedan dan pre mece. Tada mi bride obrazi od nervoze i ako me muž pita koji je datum ne bi li proverio da li je PMS ili sam stvarno ljuta onda potpuno pobenavim jer mi tad izgleda da sam ja u pravu i da nije u redu da se on "uvek" izvlači na taj PMS.

comke:
KAKAV VAM JE SVET KAD VAM NAIDJE PMS?MENI SE PLACE,JEDE,SPAVA,SVADJA....UZAS!
A VI,DAME MOJE?KAKO PODNOSITE TE DANE?NEGDE SAM PROCITALA DA ZENA U MESEC DANA IMA SAMO 7DANA KOJA SU JOJ PO VOLJI,JER PRED MENSTRUALNI SINDROM TRAJE 7-8 DANA,MECA ZAVISI....meni npr.8 dana....I POSLE MENSTRUALNI SINDROM KOJI TRAJE ISTO TOLIKO.....I STA NAM OSTAJE?
KAKAV MI ZIVOT VODIMO,******!SVAKA NAM CAST!!!!

A jaoooo ja kad dobijem sam jakooooo emotivna!! To nije normalno koliko sam emotivna,....uzasno mrzim samo sebe onda...a sto mi se jede SLATKOOOOO!!!
Mada mi sad kasni 3 dana.....:shock: :shock:

StoRmyGirl:
Mrzim taj period!!! Hormoni dobiju usta i
isprichaju sve ono shto nikada inache ne bih.
Pritom izgledam odvratno i za utehu,
osetjam se kao bundeva.
:(

Hahahahhahaahhaha jeste i ja tako...

Dobro si ovo rekla ja kad dobijem onda isto svasta pricam i ono sto ne treba i to uglavnom o emocijama....jaooooo i u stanju sam i da se zaljubim i u zid....Tada se u sve zaljubljujem kao klinka....A bolovi prva 2 dana obavezno i bez Brufena od 400mg nema sanse da funkcionisem...Nema sanse!!!

I to obavezno 3-6 tableta jer su mi bolovi neizdrzivi.

sagitario:
A što se lekova tiče. Brufen je OK za mecu ali nije dobar za želudac, no pošto ga pijem samo u PMS-u i to samo jednu tabletu onda to i nije tako strašno.
A što se Diklofena ( Diklofen Duo ) tiče, ja ga redovno pijem zbog kičme i dobila sam ga baš zato što je dobar za želudac.

Cure, kada smo već kod lekova, da li ste probale "Dolorexu", sjajan lek, BAŠ za smanjenje menstrualnih bolova. Sastoji se od 20-ak vrsta biljaka i ima miris nekog čaja. Malo je gadna kada se proguta,ali pomaže jako dobro. Malo više se poslednjih godina pridržavam lekova na biljnoj bazi (jer sam MORALA da se trujem određenim lekovima koji su mi uništili želudac) . Ovo je sjajan lek i koristi se još protiv glavobolja i migrenskih napada, tako da već ako morate da pijete lekove za smanjenje bolova, toplo vam preporučujem ovaj lek.

odmah na Lj&S da postavis temu: "da li sam trudna?"
Samantha Jouns:
A jaoooo ja kad dobijem sam jakooooo emotivna!! To nije normalno koliko sam emotivna,....uzasno mrzim samo sebe onda...a sto mi se jede SLATKOOOOO!!!
Mada mi sad kasni 3 dana.....:shock: :shock:

sagitario:
Dva dana pre mece počinje blaga nervoza da bi kulminirala jedan dan pre mece. Tada mi bride obrazi od nervoze i ako me muž pita koji je datum ne bi li proverio da li je PMS ili sam stvarno ljuta onda potpuno pobenavim jer mi tad izgleda da sam ja u pravu i da nije u redu da se on "uvek" izvlači na taj PMS. A sutradan, kad dobijem onda sam depresivna i strašno me je sramota zbog protekla dva dana, i izvinjavam se a u isto vreme mi je glupo jer to ponavljam svakog meseca i nikad da se na vreme iskontrolišem.Posle je sve OK ako isključim činjenicu da se dok imam mecu osećam kao da se nisam tuširala dva dana pa sam time opterećena i stalno se nešto pirkam. Inače pored svega toga čini mi se da mi se pojača njuh, jer kad god sam u tom periodu svaki miris jače osećam, i benzin sa parkinga ispred zgrade, i ako neko prođe ispod prozora sa cigaretom, i ljude na znoj pa mi to jako smeta jer sam inače gadljiva. Da i to sređivanje kuće i napadi preterane pedanterije i to mi se dešava.
Cek cek... Imam i ja taj sindrom dva dana pred mecu. To s cokoladom, prezderavanjem, razdrazljivoscu. Al kolko ja znam to nije pms :shock: PMS je period oko 14. dana ciklusa... negde oko ovulacije. Jel gresim?

Liv Tyler:
Al kolko ja znam to nije pms :shock: PMS je period oko 14. dana ciklusa... negde oko ovulacije. Jel gresim?
Ne gresis. PMS je period koji pocinje 14 dana pre menstruacije, traje do njenog pocetka i prestaje dve nedelje posle zavrsetka iste.

Liv Tyler:
Cek cek... Imam i ja taj sindrom dva dana pred mecu. To s cokoladom, prezderavanjem, razdrazljivoscu. Al kolko ja znam to nije pms :shock: PMS je period oko 14. dana ciklusa... negde oko ovulacije. Jel gresim?
P- pred
M- menstrualni
S- sindrom
Znači skup simptoma i znakova koji počnu nakon ovulacije i prestaju s dobijanjem menstruacije.
To je različito kod žena. Neke bole grudi, neke krsta, neke imaju glavobolje, neke su plačljive, sentimentalne....

Back