ПМФ Нови Сад, питања око школарине и пребацивања

Пеки

Početnik
Poruka
19
За почетак, поздрав свима, надам се да ће неко бити у могућности да одговори на пар питања која имам у вези студирања на ПМФ-у у Новом Саду. :)

Елем, ја сам тренутно студент прве године географије на ПМФ-у у Косовској Митровици (да, то је онај озлоглашени факс), са интересовањем да се на крају године пребацим у Нови Сад (иначе сам из Ниша). Оно што мене интересује су неке стварчице, и надам се да ће неко моћи да одговори на то. :) Наравно, редован сам студент и прилично сам уверем да ћу у јунском року дати све испите из другог семестра, као што сам у првом дао све испите на време. Опет, постоји и разлика и студијским програмима која је овде главни проблем...

1. Колика је цена школарине на одсеку за географију, и колика је цена обнове године? Ово друго ме интересује због:
2. Да ли се приликом пребацивања са другог факултета плаћа обнова године, или пуна школарина?
3. Да ли постоје икакве шансе и услови које би могао да испуним да приликом пребацивања постанем студент на буџету? Ако не, битан би ми био одговор на прво питање. :)
4. Уколико било ко одавде зна нешто што би ми користило када је у питању пребацивање и упис на ПМФ у Новом Саду, било би лепо да ми каже овде. :)

Немојте ми давати линкове ка сајту новосадског ПМФ-а, пошто сам га пречешљао уздуж и попреко, као и уосталом пола интернета. :))

Дакле, значиле би ми пре свега информације од садашњих студенета овог факултета, или боље обавештених будућих. :)

Хвала унапред свима

Lena mi,

Tek mi je skoro nalog aktiviran, pa nisam mogao ranije da učestvujem u forumu.

Ako ti sada išta pomaže, ja sam morao da prikupim informacije radi nešto udaljeno slične situacije. Kontaktirao sam prodekana za nastavu, gospođu Pajević, i rekla mi je da je najbolje da razgovaramo usmeno. Fino sam otišao kod nje, i saznao šta mi je trebalo. Jeste da se ostvario novi problem koji bi mogao da afektira moj slučaj, ali ništa u vezi prebacivanja, nastavljanja studija, itd. Iz onoga što mi je rekla u vezi mene, dobio sam impresiju da za bilo kakvo prebacivanje, jednostavno treba da napišeš molbu dekanu ili kome već, i da vidiš šta će ti reći.

Back