PMC - privatni faks, iskustva?

milance123kv

Početnik
Poruka
3
Pozdrav!
Ove godine treba da upisem fakultet i upisujem IT.
Moram da upisem privatni pa da se eventualno prebacim na drzavni sledece godine jer sam slab sa matematikom, nismo imali matematiku u srednjoj skoli (srednja muzicka je u pitanju) i prijemni bih slabo odradio...
Sledeci je izbor: Metropolitan (upisao bih u Nisu verovatno), Its, ili pmc na koji sam naleteo danas.Nema nikakvih iskustava o ovom fakultetu na internetu osim jedne objave na ovom sajtu a tema je bila da li moze da se prebaci sa privatnog na drzavni pa je neko pomenuo da se prebacio sa PMC-a na FON...Molim sve ljude koji imaju iskustva sa ovim fakultetom da mi odgovore da li je ovaj fakultet vredan upisivanja?Znam da je drzavni faks ipak drzavni ali ja u ovakvoj situaciji moram da upisem privatni pa da se prebacim od druge godine, a pitanje je koji privatni da upisem?Napisite ukoliko imate iskustva ili neko vas blizak ima iskustva sa ,,Its" , ,,Metropolitan" ili ,,Pmc" fakultetima.Zahvaljujem.
P.S. ne upisujem ove godine nego za mesec dana:dash:

Zbog matematike mislis da ne mozes da upises prvu godinu na drzavnom,a mislis da bi upisao drugu i jos polozio ispite kasnije (a vjerovatno ima i koja matematika tu) lakse?
Davno sam upisivala faks,ali i da sada ponovo upisujem,ne bih te privatne ni u ludilu.Prvo sto mislim da nisu nikakvi fakulteti,a drugo sto ne bih da se neko bogati na meni.Radije cu ja osnovati privatni faks i uzimati lovu od takvih kojima ne ide matematika,a ni bilo sta drugo. :)

Zbog matematike mislis da ne mozes da upises prvu godinu na drzavnom,a mislis da bi upisao drugu i jos polozio ispite kasnije (a vjerovatno ima i koja matematika tu) lakse?
Davno sam upisivala faks,ali i da sada ponovo upisujem,ne bih te privatne ni u ludilu.Prvo sto mislim da nisu nikakvi fakulteti,a drugo sto ne bih da se neko bogati na meni.Radije cu ja osnovati privatni faks i uzimati lovu od takvih kojima ne ide matematika,a ni bilo sta drugo. :)
Nemam vremena sada da učim matematiku za prijemni.Moj plan je da upišem neki privatni fakultet sada pa da krenem od početka matematiku da obnavljam i učim do oktobra ( jer nisam imao matematiku u srednjoj).U oktobru krećem na studije i uporedo spremam matematiku, očistim godinu i sledeće godine upišem državni.Matematiku imam u jednoj godini i to jedan semestar (prva ili druga u zavisnosti od faksa).Ja ne vidim druge opcije u mojoj situaciji. Šta bi ti uradila na mom mestu?Ja ne mogu upisati državni sada jer se prijemni sastoji od 20 zadataka (10 matematika i 10 informatika).
Cenim svaki savet.
P.S. hvala na odgovoru, znači mi puno

Kao neko ko je ucio matematiku godinama i isao u matem.gimnaziju,mogu samo da ti kazem da ako nemas osnove iz osnovne,a posle i iz srednje skole,tesko da ces matematiku savladati za godinu dana,ako nisi bas neki genije.Ali,naravno,nista nije nemoguce,ako ulozus trud i ako imas dobrog profesora.
Ne znam,iskreno,sta bih ti savjetovala,jer danas faks imaju i oni koji ne znaju sabrati dva i dva.
I uopste se ne sekiraju.🙂
Ali vidim da ti planiras ozbiljno uciti i onda ti je mozda najpametnije da se raspitas konkretno na tom drzavnom na koji se planiras prebaciti kakvi su uslovi oko prebacivanja sa privatnog,da li se priznaju ispiti,da li se uopste mozes prebaciti bez placanja i polaganja opet matematike.
Sve to se raspitaj prije nego sto das pare za ovaj privatni.
Ja sam malo matora,tako da ne znam konkretno ove danasnje uslove,nadam se da ce ti se javiti neko mladji koji je u toku.
U svakom slucaju,srecno,zelim ti da uspijes.🙂

Još jednom, hvala ti puno na odgovoru i izdvojenom vremenu!U osnovnoj sam bio ok iz matematike, nisam se previše isticao ali nisam bio ni loš (četvorke i petice ali četvorke uglavnom) nakon toga, kao što pomenuh ranije, nisam imao matematiku u srednjoj školi ali verujem da ću to dve srediti u periodu od godinu dana. :) Uradiću kako si napisala.

Са 18 година су људи пуно озбиљнији те не видим као недостижно да за годину дана надокнадиш те 4 године математике, ако ти већ није била проблем у основној.

А што каже Лимунада, распитај се добро да ли се и који испити признају у случају пребацивања. Ако нема преклапања предмета и признавања, онда џабе уписујеш и полажеш. Онда је боље да годину дана само спремаш пријемни. Рачунај као да имаш радно време, сваки дан 5 сати.

Back