Plus size

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.710
Razmišljam nešto... Svi znamo nekog ko je plus size, neki su praktično ceo život takvi, neki u određenom periodu života, nevažno, ali šta po vama treba da rade plus size ljudi? Da se zavuku u svoja četiri zida dok ne smršaju, pa makar trajalo ceo život? Ili možda vidite i nešto ispod predimenzioniranog tela? Pritom ne mislim na ekstremne slučajeve koji ne mogu sami sebe da služe. Već na pokretne, punije ljude... Da čujem šta mislite o toj pojavi? Bez vređanja, ofc.

plus-size-online-fashion-stores.jpg

GettyImages-1220404858.jpg

Nikom normalnom ne smetaju gojazni ljudi na ulici, ono što meni smeta je kada počnu da nas ubeđuju da je to savršeno stanje za ljudski organizam. Podjednako dobro kao i normalna telesna težina. To što svako sebi daje za pravo da nekome kaže da je po njegovom mišljenju mršav, a kada se o gojaznosti piše i govori kao o problemu oni se nađu uvređenim.

U medicini se gojaznost tretira kao bolest, leči se. Isto kao i anoreksija.

A normalna, poželjna težina, je između te dve krajnosti.

Ја сам већ писала о мојој тетки, да се не понављам.
У њој су сви видели само једно бескрајно духовито и позитивно спадало, нисам чула да неко коментарише њену тежину.
Иначе, приметила сам да су пуначки људи позитивни, насмејани, ведри. Не сви, али већина.
Не волим кад људи размишљају само о храни и када им она постане смисао живота, не волим кад су екстра дебели, сматрам да је дебљина и нека ствар пристојности, односно непристојности.
Види се ко је тако грађен, а ко се тови преко сваке мере.

zavisi oni malo puniji ok ako njima ne smeta a ovi ekstremno puniji su tempirana bomba pre svega za sebe i svoje zdravlje,a i nisu baš za gledanje morali bi da preduzmu nešto

Две су већ претерале, трећа је на добром путу, остале су ок.
По мени.

• Podržavam
Reactions: Red
Не, то не може да се одглуми и научи, просто су такви.
Ne da se odglumi, ali da se neguje i jača ta pozitivna strana, mislim. Ja sam to sretala kod ljudi koji su oduvek puniji. Jasno je da njima sve to potiče iz detinjstva jer utehu ili zamenu za ono što im nedostaje nauče da traže u hrani.

Za pocetak da prestanu da skini shejmuju - kost i koza si, zar nemate za leba, gde su ti dupe i syse...i tako to.

Zasto je ok skini shejmovati, a fet shejmovanje je diskriminacija?!
Nije ok nijedna vrsta diskiriminacije. Možda ljubomora izaziva takvo ponašanje? Ili zavist?

Ne da se odglumi, ali da se neguje i jača ta pozitivna strana, mislim. Ja sam to sretala kod ljudi koji su oduvek puniji. Jasno je da njima sve to potiče iz detinjstva jer utehu ili zamenu za ono što im nedostaje nauče da traže u hrani.
Не мислим да неко целог живота може да негује позитивност, негде мора да излети и та несрећна страна.
Пре бих рекла да им је такав ментални склоп, можда су само дебели и срећни...

Šta misliš, zašto je to tako?
Idu linijom manjeg otpora, pokušavaju da promene druge, a ne sebe. Da ih ubede da loše znaju i loše vide. Niti je gojaznost štetna, niti su oni gojazni.

Time nisu rešili svoj problem, samo su nabili na nos ružičaste naočare. Njihovo pravo šta će da nose, samo neka ne traže da ja skinem ove moje sa dioptrijom.

Razmišljam nešto... Svi znamo nekog ko je plus size, neki su praktično ceo život takvi, neki u određenom periodu života, nevažno, ali šta po vama treba da rade plus size ljudi? Da se zavuku u svoja četiri zida dok ne smršaju, pa makar trajalo ceo život? Ili možda vidite i nešto ispod predimenzioniranog tela? Pritom ne mislim na ekstremne slučajeve koji ne mogu sami sebe da služe. Već na pokretne, punije ljude... Da čujem šta mislite o toj pojavi? Bez vređanja, ofc.

plus-size-online-fashion-stores.jpg

GettyImages-1220404858.jpg

Nisu svi gabaritniji iz istog razloga.
Na to uticaj imaju genetika i nacin zivota.

Licni rekord mi je 127 kg.

• Podržavam
Reactions: Red
Nije ok nijedna vrsta diskiriminacije. Možda ljubomora izaziva takvo ponašanje? Ili zavist?
Како да гајиш завист према мршавцима и дебелима?
Говорим о екстремима, мени мршавост чак и више смета оку.

Problem se ne rešava negiranjem, nego suočavanjem sa njim.
Ем, није исто да ми скинемо наших пар кг вишка, они себи дозволе десетине кг вишка... замисли кад крену са дијетом, ми својих 5 кг скинемо и изгледамо топ, они скину 10 и ништа се не види.
Треба бити баш психички јак да наставиш, већина поклекне и врати се уживању у храни.

Ем, није исто да ми скинемо наших пар кг вишка, они себи дозволе десетине кг вишка... замисли кад крену са дијетом, ми својих 5 кг скинемо и изгледамо топ, они скину 10 и ништа се не види.
Треба бити баш психички јак да наставиш, већина поклекне и врати се уживању у храни.
Ne kažem da je lako, pričam o negiranju postojanja problema.

Back