Pluca? Srce? Poludecu vise..

Ok, ljudi..odradicu tih par pregleda cisto i nevezano za ovo sto mi se desava..cisto sebe radi..kao deo onog vec pomenutog sistematskog pregleda..
OK, mozda sam stvarno sve uvrteo u glavu, a sve mi se desava od onda kada sam imao onu uzasnu malaksalost,lupanje srca i preznojavanje kada se po nalazima ustanovilo da je koksaki protrcao kroz mene..moguce da sam se tada uplasio (desilo mi se dok sam bio sam sa detetom kod kuce) i sada mi i nesto slicno deluje na taj tadasnji napad.
Pulmologa cu da odradim cisto eto, reda radi i necu se vise mlatiti po lekarima pa sta bude..
Danas smo vozili bajs po Adi i normalno sam disao medjutim posle voznje sam opet imao taj neki glupi osecaj u grudima da to nije to, da mi daha ponestane dok pricam A NISAM ZADIHAN!!! Tako da..bzvz..videcemo..
Da, znam da delujem kilavo mada nisam takav BAS BAS!!! ALi dobro, anksioznost ili ne - we shall se!!!!:hvala:

Pozdrav svima!
Imam problem koji me vec duze vreme cini vrlo nervoznim. Naime, plitko disem, tj ne mogu da udahnem vazduh punim plucima. Cesto zevam i ne znam da li i to mogu dodati da ima veze sa tim disanjem. Imam cestu potrebu da duboko uzdahnem i nekada mi nedostaje ono malo da bi pluca potpuno primila kiseonik..sve to strasno nervira. Imam i utisak kao da me nesto u grlu kao steze mada nista posebno. POred toga, ponekad imam i ubrzan rad srca koji osecam u grlu. Uzas!! :eek:
Bio sam skoro na sistematskom samoinicijativnom pregledu, i izmedju ostalog kod interniste. Uradjen EKG (uredan, samo imam malo vise otkucaja), pluca su mi poslusana i u redu su. I tada sam imao problema sa tim udisajima, medjutim dr mi rece da nema razloga za tim i da ne osluskujem svoje telo previse. Da je disanje automatska radnja i da se ne opeterecujem previse. I tako ispade da sam sve uvrteo i izmislio..ali ja ipak sumnjam u to. Tako da sada ne znam sta i gde? Svi me gledaju bledo, a meni je ovaj osecaj u grudim neprijatan.
Isao bih kod pulmologa ali na netu ne mogu da nadjem nekog privatnog. Ne znam zasto ali nemam poverenja u drzavne. Uradio bih spirometriju i sta se vec radi. Ne znam..nisam pametan.
Hvala na citanju i izvinjavam se ako sam smorio!!!!:roll:
Стрес, нервоза...уради ти спирометрију и нек' те погледа и пулмолог, али ја бих отишла и код психијатра или психолога.

Као што рекох, нек' те прегледа пулмолог, није на одмет...а упут за психолога (ја бих пре за психијатра, при чему избор психијатра нема везе с тим да л' си мање или више болестан, једноставно преферирам психијатре јер сматрам да су обученији и да имају више знања), узмеш код др-а опште праксе.
Кад одеш код психијатра репричаш му своје тегобе и кажеш му да не знаш узрок....не мора узрок увек бити у свести пацијента. ;)
Психијатар ће знати шта да те пита.:)

За конкретно питање се даје конкретан одговор, а не тема са 10 хиљада одговора

И ја мислим да је психијатар боља адреса, али онај који има искуства у таквој симптоматологији

Pozdrav svima!
Imam problem koji me vec duze vreme cini vrlo nervoznim. Naime, plitko disem, tj ne mogu da udahnem vazduh punim plucima. Cesto zevam i ne znam da li i to mogu dodati da ima veze sa tim disanjem. Imam cestu potrebu da duboko uzdahnem i nekada mi nedostaje ono malo da bi pluca potpuno primila kiseonik..sve to strasno nervira. Imam i utisak kao da me nesto u grlu kao steze mada nista posebno. POred toga, ponekad imam i ubrzan rad srca koji osecam u grlu. Uzas!! :eek:
Bio sam skoro na sistematskom samoinicijativnom pregledu, i izmedju ostalog kod interniste. Uradjen EKG (uredan, samo imam malo vise otkucaja), pluca su mi poslusana i u redu su. I tada sam imao problema sa tim udisajima, medjutim dr mi rece da nema razloga za tim i da ne osluskujem svoje telo previse. Da je disanje automatska radnja i da se ne opeterecujem previse. I tako ispade da sam sve uvrteo i izmislio..ali ja ipak sumnjam u to. Tako da sada ne znam sta i gde? Svi me gledaju bledo, a meni je ovaj osecaj u grudim neprijatan.
Isao bih kod pulmologa ali na netu ne mogu da nadjem nekog privatnog. Ne znam zasto ali nemam poverenja u drzavne. Uradio bih spirometriju i sta se vec radi. Ne znam..nisam pametan.
Hvala na citanju i izvinjavam se ako sam smorio!!!!:roll:

...da, treba da se javiš pulmologu. On će znati koje testove treba da ti uradi i koju završnu dijagnozu da stavi.
Ja bih ovako:
Sine morbo pulm. Neurastenia psihoorganucum
Th: nihil
Potrebna je konsultacija prihijatra.

Sve najbolje ti želim.:bye:

За конкретно питање се даје конкретан одговор, а не тема са 10 хиљада одговора

И ја мислим да је психијатар боља адреса, али онај који има искуства у таквој симптоматологији

Pa moze preko pretrage da pretrazi doticnu temu, pobogu :roll:

Svaki psihijatar moze da prepozna o cemu je rec a ne ''онај који има искуства у таквој симптоматологији''
Ako ne zna da prepozna simpt. anksioznosti onda..

Pa moze preko pretrage da pretrazi doticnu temu, pobogu :roll:

Svaki psihijatar moze da prepozna o cemu je rec a ne ''онај који има искуства у таквој симптоматологији''
Ako ne zna da prepozna simpt. anksioznosti onda..
Мала, не мораш више да се трудиш! Већ сам те примио на дошколовавање...:cmok:

Back