plodni/ne plodni dani

Prica o 2 jajne celije nije legenda,vec pouzdano znam od zena koje svoj ciklus prate kod lekara,zeleci da ostanu trudne!e,cesto te 2 jajne celije(sa 2 jajnika)krenu u isto vreme,pa tada verovatno nastaju dvojajcani blizanci.
Ne znam da li mogu nastati 2 ploda ukoliko je ovulacja u razlicito vreme-tj da li uopste ima druge ovulacije,ako je prva oplodjena!

jelena1974:
Prica o 2 jajne celije nije legenda,vec pouzdano znam od zena koje svoj ciklus prate kod lekara,zeleci da ostanu trudne!e,cesto te 2 jajne celije(sa 2 jajnika)krenu u isto vreme,pa tada verovatno nastaju dvojajcani blizanci.
Ne znam da li mogu nastati 2 ploda ukoliko je ovulacja u razlicito vreme-tj da li uopste ima druge ovulacije,ako je prva oplodjena!
Moguce je,postoje takvi slucajevi,cak od razlicitih oceva i razlicite boje koze.A dvojajcani blizanci su.

jelena1974:

Priznajem da mi to nikada nije palo na pamet: dva jajeta... Glup. Priznajem.

kristalasti sekret jeste u stvari cervikalni sekret koji se javlja tokom ovulacije, dr ispravi me ako gresim, tako mi je rekla doktorka na jednom od pregleda i zauvek uklonila sve sumnje kada mi je ovulacija. ponekada se desi i dva puta u toku ciklusa, ne cesto ,jako retko se to desava ali eto i toga ima...

Cim dodje do oplodjena pocinje da se sintetise i luci b-hcg, hormon cije prisustvo pokazuje trudnocu, a noviji testovi su sve osetljiviji i reaguju na sve nize doze tog hormona tako da je moguce vrlo rano dokazati trudnocu.

jagodica:
bems:
Koristim pilule za kontracepciju, racunicu ne.

a tumori negde sam citala da su kancerogene
mada. shta danas nije

Kod upotebe visoko doznih pilula u duzem periodu, potvrdjena je manja ucestalost raka materice i jajnika..
Prekucavam: Rak dojke se samo neznatno cesce tkriva kod zena koje koriste pilulu u odnosu na zene istih godina koje ne koriste pilulu. Ova blago veca ucestalost nestaje u toku 10 godina posle zavrsetka sa uzimanjem pilule. Ne zna se pouzdano da li je ova razlika prouzrokovana pilulom. Razlog bi mogao biti i cinjenica da se zene koje uzimaju pilulu cesce pregledaju, tako da se rak dojke otkriva ranije.

Ove koje ja pijem su nisko dozne, mada, kada su tumori u pitanju, pravila ne postoje...

Back