pljuni pa zapjevaj

Sto vise joj pricaj o tome kako je buducnost kul, i bitna je, i obavezno je ubaci u neko folirantsko drustvo gde su svi satro pozitivni.

Od price nema vajde...
Nekad upali i ona-klin se klinom izbija. Kad god mi je bilo tesko, nekako sam se nasla blizu onih kojima je jos teze i pored kojih mi se moji problemi prosto smanje. Idem ulicom uzbrdo neki dan, sizim sto je vruce, sto imam kg viska, sta sve jos ima da se radi, gundjam u mislima...i vidim dva invalida, idu kolicima, pricaju, smeskaju se...e, tad se osetim kao zadnji kreten sto ne cenim ono sto imam.
Kad je covek previse usmeren na sebe, svoju patnju, dzaba sve, kineski zid okolo, gluv, slep za ostale. Treba prvo da izadje iz tog zacaranog kruga, i promeni glediste-do pola puna/prazna casa.

Od price nema vajde...
Nekad upali i ona-klin se klinom izbija. Kad god mi je bilo tesko, nekako sam se nasla blizu onih kojima je jos teze i pored kojih mi se moji problemi prosto smanje. Idem ulicom uzbrdo neki dan, sizim sto je vruce, sto imam kg viska, sta sve jos ima da se radi, gundjam u mislima...i vidim dva invalida, idu kolicima, pricaju, smeskaju se...e, tad se osetim kao zadnji kreten sto ne cenim ono sto imam.
Kad je covek previse usmeren na sebe, svoju patnju, dzaba sve, kineski zid okolo, gluv, slep za ostale. Treba prvo da izadje iz tog zacaranog kruga, i promeni glediste-do pola puna/prazna casa.

To je u stvari i najbolji savet. Samo sto, postavljacica teme nije u stanju da joj to pruzi.

Neka postane vegetarijanac/ka.
Mnogi kojima se desi pad i pucanje prestanu da jedu meso i počnu da si masiraju čakre, jer im to daje iluziju da su učinili neku važnu i pametnu odluku u pogledu kontrole svog budućeg života.
...a i Prozac se bolje apsorbuje na prazan stomak.

Od priche nema salameta ....

Dijalog, razgovor, je najbitnija stvar.

- - - - - - - - - -

E besh ga sad to je kao da pred gladan svijet iznesem svoju trpezu i sednem da jedem

Da, to im najvise pomaze, ako stvarno hoces da joj pomognes uradices to. Ako ne zelis, nego se foliras, zasto uopste i postavljas pitanje, kao satro si mnogo zabrinuta za tu osobu?

Postoje karakteri koji vole da pate,uživaju u svojoj patnji,zamotaju se unutar tog stanja,samo da bi pobegli od stvarnosti i novog pokušaja.
Strah od života je mnogo opasan i teško se iz toga izlazi.Što duže traje postaje sve udobniji i menja stvarnost.
Ako ona ne želi da to promeni,niko je na to ne može naterati.

I To je vrlo mogutje

I onda krene interpretacija mojih reci u pravcu na koji nisam ni pomislila, odjednom obicne reci dobiju takav smisao, kad ih ona izvrne u svojoj verziji kapiranja da mi jedino ostaje da kazem - ok, produzi nadalje da razgovaras sama sa sobom, jer i kad sam prisutna zakljucak se svede na to.
Sada cutim...pa sam opet kriva sto cutim.
Nemam rezervnu sebe, imam pravo da se "branim" kako sama odaberem. :(

istina, zavisi kome saopstavas nemilu istinu
ali letargija i depresija se mogu izleciti jedino ako lupis jako o zid, pa se promenis, pa te nesto trgne
jer slucaj koji Paranormalna opisuje je veoma dubok i slozen, tu slusanje i dijalog ne pomazu ic
jedino radikalne metode da se osoba zainati prema bilo kome i da je to trgne iz takve duboke depresije
inat ume da bude sjajan podsticaj, a oni koji nam nekad na taj nacin pobude nesto nisu neprijatelji, mada mnoge osobe to tako tumace
ako se neko zainati na kraju i resi da nesto uradi ili krene napred, on to i istera

Kako pomotji osobi koja pati jer iz danashnje perspektive smatra da je odluka prije xx godina bila totalen pogreshna i sad pati ....uvijek se vratja u proshlost i svu sadashnjost i patnju koju osjetja vezhe za to proshlo vrijeme a buduchnost i ne vidi . Kako pomotji toj osobi ?

jebbeno je kad živiš od uspomena, kad te guši prošlost...pogotovo ako si svestan da si puno grešio...
neam pojma...razgovor sa osobom kojoj veruje, koju poštuje, čije mišljenje uvažava

Back