pljuni pa zapjevaj

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Kako pomotji osobi koja pati jer iz danashnje perspektive smatra da je odluka prije xx godina bila totalen pogreshna i sad pati ....uvijek se vratja u proshlost i svu sadashnjost i patnju koju osjetja vezhe za to proshlo vrijeme a buduchnost i ne vidi . Kako pomotji toj osobi ?

Sada ne pomaze da se kaje.

U takvoj situaciji, osoba treba da postavi stvari ovako:

Ja to sada mislim, ali da sam uradila kako sada mislim da je dobro,
ne zna se kako bi zaista bilo.
Mozda mnogo gore nego sto sada to sebi predstavljam.

A i ova situacija danas, koliko god da je losha,
sigurno ima i dobrih strana....
jer pozitivna strana uvek postoji.

E, kada osoba ovako razmislja-pozitivno- onda je spremna da pravi dalje pozitivne promene i menja situaciju :aha:

Kako pomotji osobi koja pati jer iz danashnje perspektive smatra da je odluka prije xx godina bila totalen pogreshna i sad pati ....uvijek se vratja u proshlost i svu sadashnjost i patnju koju osjetja vezhe za to proshlo vrijeme a buduchnost i ne vidi . Kako pomotji toj osobi ?

Znaci neka propustena sansa.
Reci mu da je propustio tu sansu, ali da ce mozda imati jos neku i da ne bi valjalo da nju propusti.

Znaci neka propustena sansa.
Reci mu da je propustio tu sansu, ali da ce mozda imati jos neku i da ne bi valjalo da nju propusti.

E to je to i vetj Sam rekla sve shto Sam mogla umjela i znala ali ne vrijedi

- - - - - - - - - -

i ti si nasla crkvu u kojoj ces da se molis :lol:

:))))

Ima ovde pametna svijeta samo shto chesto cheshkaju mooda i prave se toshe :))

Ne znam da li se ovo odnosi na mene ali je za psihologa.
Alo, bre, ta osoba PATI pa je verovatno depresivna i sta ti ja znam. Nije to nimalo naivno.
Sto uopste trazite savete kada prihvatate samo one koji vam se dopadaju?!
Da je mogla da pomogne sama sebi pomogla bi, ali ocigledno ne moze cim se konstantno vraca u proslost. Ovo znaci da joj treba strucna pomoc!

Ñ
Ne znam da li se ovo odnosi na mene ali je za psihologa.
Alo, bre, ta osoba PATI pa je verovatno depresivna i sta ti ja znam. Nije to nimalo naivno.
Sto uopste trazite savete kada prihvatate samo one koji vam se dopadaju?!
Da je mogla da pomogne sama sebi pomogla bi, ali ocigledno ne moze cim se konstantno vraca u proslost. Ovo znaci da joj treba strucna pomoc!

Mi iz medicinskog sektora strashno se plashimo psihologa ...... ima mnogo sharlatana

Jedna moja sestra je takva, za mnoge stvari "nije trebala, nije morala, a da je ovako ili onako, ne bi bilo ovoga ili onoga..." Potrosim silno vreme da joj dignam raspolozenje i moral, a onda se ona pokopa nanovo istim postupkom od tih "nikad prezaljenih". :roll:
Nema im pomoci, uzalud potroseno vreme. Pocela sam da ignorisem njene "kukajuce" teme, jer mi se cini da je naucila time da sebe drzi u centru paznje, a ja sam vec prezvakala sa njom sve moguce "varijacije na zadatu temu" i nemam vise zivaca. :(

ja sam uvek za radnu terapiju...opteretish li osobu dovoljno da ima na pameti samo kaTje da jede i legne...nema o drugo chem da misli:)))

maltretiraj je pa ce morati da se fokusira na sadasnjost

- - - - - - - - - -

dovedi je do tachke da se oseca realno ugrozeno. ili ce da te sredi ili ce da se sabere

- - - - - - - - - -

naravno to nisu dobre stvari mislim

Šta je bilo, bilo je...nikome nije uspelo da izmeni prošlost po svojoj volji i svi imamo greške...pa šta?Idemo dalje...bice tu još promašaja, takav je zivot niko se nije naučen rodio...dakle, pljuni i zapevaj:lol:

Sto vise joj pricaj o tome kako je buducnost kul, i bitna je, i obavezno je ubaci u neko folirantsko drustvo gde su svi satro pozitivni.

Back