Pliz vasa pomoc,i vas savet oko srednje?

Za tako važnu stvar kao što je biranje životnog poziva, forumi i drugari nisu baš najbolje masto za početak traganja. Niko ovde te ne poznaje da bi sagledao tvoje mogućnosti ne samo za vojnu školu koja je jako specifična već i za bilo koju drugu. Upis u nju ne zavisi samo od tebe da kažeš hoću ili neću. Treba ispuniti, osim školskog uspeha i druge posebne psihofizičke uslove. Vojna škola podrazumeva i život u internatu i odvojenost od kuće što za nekog od 14 godina može biti velika teškoća. ima tu dosta stvari koje treba razmotriti. Šta je tebe privuklo vojnoj školi?

Za tako važnu stvar kao što je biranje životnog poziva, forumi i drugari nisu baš najbolje masto za početak traganja. Niko ovde te ne poznaje da bi sagledao tvoje mogućnosti ne samo za vojnu školu koja je jako specifična već i za bilo koju drugu. Upis u nju ne zavisi samo od tebe da kažeš hoću ili neću. Treba ispuniti, osim školskog uspeha i druge posebne psihofizičke uslove. Vojna škola podrazumeva i život u internatu i odvojenost od kuće što za nekog od 14 godina može biti velika teškoća. ima tu dosta stvari koje treba razmotriti. Šta je tebe privuklo vojnoj školi?

Kapiram ja to sve.Imam odlican uspeh,poceo sam da se spremam za prijemni,srpski mata i fizicko,zdrav sam,nosim nnaocare ali veoma mala dioptrija...KApiram da je teska skola,da se dosta uci,da nisam kuci.JA sam odlucio,sagledao sve stvari,i dobre i lose,apsolutno sam upoznat sa svime,i doneo odluku da cu konkurisati...Sad samo da vidim druga misljenja,jer mozete da pisete sta hocete,ja cu upisati,siguran sam u sebe...Privuklo me je to sto volim vojsku,izazove,srbiju,oruzje,posao vojnika..Sve volim..I da,nisam gledao seriju Vojna akademija,p-a zbog toga odlucio ;)

Ako hoces da ti neko ispira mozak i da te maltretira svaki dan 4 godine onda samo napred. Samo pazi da ce ti takav biti citav zivot.
Ustajanje u 5,lezanje u 10,napolju i po kisi i po vrucini i po snegu,glava ponekad u torbi.
Dok tvoji drugari budu pikali igrice,jebavali ribe,izlazili u grad ti ces biti u skoli. :super:

Divno je videti da tako mlad čovek ima čvrsto izgrađen stav o svojoj budućnosti. To što te ipak interesuju tuđa mišljenja znači da si pomalo nesiguran u svoj izbor. Ne dozvoli da te bilo kakvi maliciozni komentari obeshrabre u tvojoj nameri. Ako si odlučio, samo napred, ništa ti neće biti teško. Ne brini, nije ta škola ništa teža od civilne gimnazije samo je radna atmosfera drugačija. Ako si vredan i radan i ako nemaš problema sa disciplinom prošetaćeš se kroz nju a svakako ćeš imati vremena i za zabavu, nije to nikakav zatvor.

Ako hoces da ti neko ispira mozak i da te maltretira svaki dan 4 godine onda samo napred. Samo pazi da ce ti takav biti citav zivot.
Ustajanje u 5,lezanje u 10,napolju i po kisi i po vrucini i po snegu,glava ponekad u torbi.
Dok tvoji drugari budu pikali igrice,jebavali ribe,izlazili u grad ti ces biti u skoli. :super:

Jbg,ako tako mora,navicicu se...Jer ipak,JA TO VOLIM

Divno je videti da tako mlad čovek ima čvrsto izgrađen stav o svojoj budućnosti. To što te ipak interesuju tuđa mišljenja znači da si pomalo nesiguran u svoj izbor. Ne dozvoli da te bilo kakvi maliciozni komentari obeshrabre u tvojoj nameri. Ako si odlučio, samo napred, ništa ti neće biti teško. Ne brini, nije ta škola ništa teža od civilne gimnazije samo je radna atmosfera drugačija. Ako si vredan i radan i ako nemaš problema sa disciplinom prošetaćeš se kroz nju a svakako ćeš imati vremena i za zabavu, nije to nikakav zatvor.[/QUOTE

Ne znam,mozda sam negde duboko nesiguran,ali imam osecaj da sam 100 posto odlucio....Znam ja da nije sve kao sto kaze ovaj gore,znam da cu imati vreme za zabavu svaki dan,ali ja tamo idem da bih ucio,imao disciplinu,postao zreliji i casniji covek....Upoznat sam sa svim oko vojne :D

Vojska Srbije ima najmanje veze sa odbranom naroda i suvereniteta države. Sada je plaćenička i u službi korporacija. Ideš tamo gde te šalju, na svoj narod, na tuđ narod... negde u Aziji, Africi. U poslednjih 100 godina sada najgore biti vojnik ne zato što možeš da pogineš nego za čega i koga ćeš da ostaneš negde u prašini. Ja sam bio vojnik pre 10 godina, vojska je još uvek bila narodna ali na rubu propasti. Sada se svela na lovačko društvo.

Poslednja izmena:
Ja sam pravilno odredio šta bi bilo pametno ali jedino nisam računao u kakvoj zemlji živim
a i to što sam čuo smatrao sam da su ekstremni seljački slučajevi u manjini...

medjutim...

ako misliš da radiš u državnom sektoru
za mt:s je potrebno da si izBosne a za EPS ili EDB da si sa Kosova
ovde škola nije važna sem seoskog poznanstva sa Blagojem ili Ljubišom

a ako misliš da radiš u privatnom sektoru izaberi školu za sledeći udarni profil:
1) radnik u menjačnici
2) radnik u box-mart (tajkunske prodavnice)
3) radnik na roštilju i testu
4) radnik u banci ili na pumpi
5) radnik u apoteci
6) radnik u sportbet kompaniji

dakle neke od ovih 6 škola...

Back