PLES

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

PLES

Volim ples jer govori...
Fenomenalni su...uživala sam.....jako kreativan spoj raznih umetnosti, talenta...koliko rada da budu sinhronizovani…da se osećaju. Oduvek me je fasciniralo to kod umetnika da mogu da se časkom prebace. Evo, njih dvoje...koliko puta su izveli ovu predstavu....koliko meseci vežbali iz dana u dan, koliko povreda, svadja, dokazivanja...to bi kod većine ljudi izazvalo običnost….gubitak osećaja i tog nekog seksipiliteta koji nosi…gubitak želje i dosadu pa bi dodir postao neuzbudjujuć bez te energije koja nosi a predstava samo otaljavanje….ali oni ne…I dalje na sceni izgledaju kao da vode
ljubav….kao da su zaljubljeni….pogledajte im lica…njene oči kada joj zumiraju lice….a opet, svaki pokret hiruški precizan i skoncentrisan… pogledajte joj na samom početku stomak, pre nego je krenula muzika.....ubrzano diše jer je otišla u pravi, realan osećaj neophodan da izvede maestralno predstavu.....da je mirna, bez osećaja koji je nosi stomak bi se lagano spuštao i dizao....verujem da je i sa muškarcem isti slučaj....
I svo to poverenja koje imaju jedno u drugo....jedna grupa ljudi, oba pola, će reći on je tu da joj pomogne da izvede predstavu, da otpleše svoj ples, jer je zapravo ona glavna atrakcija zbog lepog tela, senzibiliteta, te snage u ženskoj nežnosti koja daje notu svemu akrobatskom u životu, svemu lepom...druga grupa, oba pola, bi rekla da je on nosilac plesa zbog fizičke snage, muškog seksipiliteta što sve zajedno sigurnošću zrači.....ne bih ja to tako baš rekla ...da nije njega, ona ne bi plesala ovako ili bi cupkala u svom životu pored lošeg partnera sva izgažena i izubijana...isto važi i za njega jer i on uživa, i on je sav sebe dao zajedničkom plesu...energije koje su se našle....sudbine koje su se našle....pogledajte koliko mu veruje.....sa osmehom se baca apsolutno sigurna u njega, da je tu, da će je uhvatiti. On je sa sigurnim osmehom baca u vis kao igračku ali skupu, najskuplju, najvoljeniju i najmiliju....jer samo tako može biti siguran da će je dočekati...samo ako mu je stalo....posle toliko rada i vremena zajedno neverovatno je kako isijavaju....sve je tu....ljubav, strast, svadja, pomirenje, praćenje i poverenje...kvalitetno trajanje samo ako oboje ulažu u njega....umetnost života u dvoje iskazana plesom.

attachment.php

PS Dobro vam ovo kišno subotnje jutro....:kafa:...ko ne radi ima šanse da zapleše dok dobuje kiša....ja ću popodne, kad me ova opajdara pusti :aha:

Nedavno sam zaplesao s ćerkom kostolomkom neku latino salsu...Ubi me...
Ona inače "razbija"latino plesove...Covi samo Radlere...
Mada,kad se setim kako to znalo seksi biti-dođe mi da dograbim vecu i zaplešemo...
(Da,posle bi me sinovi tovarili da im "diram"mamu...:mrgreen:)
Lepo ti, jutros,ovo oko plesa-valjda će na kafi da razotkriju odakle ti ta ideja jutros...Šta ti se izdešavalo da si...:cvet::cvet::cvet:

coviax1;bt186573:
Nedavno sam zaplesao s ćerkom kostolomkom neku latino salsu...Ubi me...
Ona inače "razbija"latino plesove...Covi samo Radlere...
Mada,kad se setim kako to znalo seksi biti-dođe mi da dograbim vecu i zaplešemo...
(Da,posle bi me sinovi tovarili da im "diram"mamu...:mrgreen:)
Lepo ti, jutros,ovo oko plesa-valjda će na kafi da razotkriju odakle ti ta ideja jutros...Šta ti se izdešavalo da si...:cvet::cvet::cvet:

Hahahah ništa mi se nije izdešavalo...ama baš ništa :lol:...do 20 u kancelariji, posle kući potpuno sama tj. sa odeljencem malo pa u krevet....momci nisu bili tu....al ću da otplešem sa Macom onako amaterski predveče...dok senzualno ljupimo bob da skuvam za slavu....ima bre to da bude ...kvalitetan ples :lol: pa tolke godine vežbasmo hahahaaha
Ovo je tekst od ranije još koji napisah videći u ovom plesu sve gore pobrojano....kao i dosta mojih tekstova ....samo zapis misli onoga što vidim, prepoznam i naravno, onoga što osetim.
Latinoamerički ples...svaka čast i ćeri i tati.

Dobro si osetila ovo sa plesom, mislim:manikir:
Nego, čini mi se to uvertira za neka druga dogadjanja
i susretanja....Kiša a njoj se pleše. Ja ništa, evo perem
ribu i kuvam bob za pihtije:whistling:

mari47;bt186578:
Dobro si osetila ovo sa plesom, mislim:manikir:
Nego, čini mi se to uvertira za neka druga dogadjanja
i susretanja....Kiša a njoj se pleše. Ja ništa, evo perem
ribu i kuvam bob za pihtije:whistling:

hahahaha pa opisah bre susretanja i dogadjanja...već...dokle bi vi a? neću se ponavljam :manikir: mada večeras...uz bob....će bude šta bude ako bude a će bude ako oćemo da bude...:brus::gace:
I ti kuvaš bob? Ja ću večeras...prva slava...samo deca i mi...preuzesmo je sad i...prvi slavski kolač...Cic će da ga zamesi a ja ću dalje...i pihtije od boba...majka je uvek pravila za slavu....pa da nastavim tradiciju...

LJILJA MMM;bt186579:
hahahaha pa opisah bre susretanja i dogadjanja...već...dokle bi vi a? neću se ponavljam :manikir: mada večeras...uz bob....će bude šta bude ako bude a će bude ako oćemo da bude...:brus::gace:
I ti kuvaš bob? Ja ću večeras...prva slava...samo deca i mi...preuzesmo je sad i...prvi slavski kolač...Cic će da ga zamesi a ja ću dalje...i pihtije od boba...majka je uvek pravila za slavu....pa da nastavim tradiciju...

Ccccc, jedva čekaš da se smrkne pa da polegate:gace::brus:
Da, pihtije od boba su zakon. Ne zaboravi da ih preliješ zejtinom i alevom paprikom:manikir:
Ja čekam da ustane Taca, da skuva rakiju,pa da se prekrstim i počnem...kuva mi se žito evo:whistling:

mari47;bt186580:
Ccccc, jedva čekaš da se smrkne pa da polegate:gace::brus:
Da, pihtije od boba su zakon. Ne zaboravi da ih preliješ zejtinom i alevom paprikom:manikir:
Ja čekam da ustane Taca, da skuva rakiju,pa da se prekrstim i počnem...kuva mi se žito evo:whistling:

Pa sad baš....usled neobičnosti naših radnih vremena morasmo da se prešaltujemo i prilagodimo...tako da je leganje za spavanje....uglavnom..mada zaplešemo i tad ponekad....kad se sudarimo pri leganju :zper::per::zcepanje:
Aaaa to pred služenje....isečem u tanjiru na kockice pa prelijem vrelim uljem i tucanom paprikom...znam...i oblande ću da napravim...majka je pravila...

zxy;bt186586:
Haha baš si subjektivna
al takva si ti sva,ne zvala se ti Ljiljka
takvu te majka rodila ;):D

Misliš? :eek:
pa vala moja subjektivnost subjektivno piše
a vi izgleda da tako i čitate
posebno neki koji ostave i trag o svom...čitanju ;)
i jes vala....taku me majka rodila :manikir:

Ja tebe uvijek čitam ko otvorenu knjigu;)...a tragove....ostavljam....ovisno o utisku...a utisaka ima raznih...ovakvih:heart:,pa onda ovakvih:D,pa onda ovakvih:(
i umalo da zaboravim ovakvih:zper: hahaha
a za jutrošnji ples, ostavljam ti buket cvijeća....hvataj plesačice:cvet:

RiadaT.;bt186595:
Ja tebe uvijek čitam ko otvorenu knjigu;)...a tragove....ostavljam....ovisno o utisku...a utisaka ima raznih...ovakvih:heart:,pa onda ovakvih:D,pa onda ovakvih:(
i umalo da zaboravim ovakvih:zper: hahaha
a za jutrošnji ples, ostavljam ti buket cvijeća....hvataj plesačice:cvet:

Ako dušo čitaj....po tragovima vidim koje si pročitala :manikir:
i ovaj :cvet: je pravi trag za jutrošnji ples ....za pravilno čitanje :heart:

ljiljo ljiljo...
zaplese mi dusa svaki put, kad osetim dubine tvoje duse:)
hvala ti.
evo me na poslu, posle visesatnog sastanka..stampam nesto..i uzivam..na tren odvojena od ovog banalnog dana, i zivota..
da, draga moja drugarice..
mozemo sami, uvek i sve..
ali ples zivota moze se igrati punim srcem i intenzitetom samo ako imamo to, sto su ovo dvoje nasli jedno u drugom.
i to je to sto trazim.
i ne pristajem na manje:)

koto;bt186609:
ljiljo ljiljo...
zaplese mi dusa svaki put, kad osetim dubine tvoje duse:)
hvala ti.
evo me na poslu, posle visesatnog sastanka..stampam nesto..i uzivam..na tren odvojena od ovog banalnog dana, i zivota..
da, draga moja drugarice..
mozemo sami, uvek i sve..
ali ples zivota moze se igrati punim srcem i intenzitetom samo ako imamo to, sto su ovo dvoje nasli jedno u drugom.
i to je to sto trazim.
i ne pristajem na manje:)

I ne pristaj
Hahaah ništa nisam znala o tom plesu tada...niko i ne zna jer znanje ide sa godinama i onim što nam život donese. To nas i formira da vidimo vrednost ili nevrednost. Iskustvom gledamo, osećamo i procenjujemo i odluke donosimo. Bogu hvala i sudbi te sam imala sreće u ovom plesu...što i tebi želim od srca :)
Idem kući.....da spremam slavu :cao:

....pjes je
kad nam suze
odredjuju korake
...ples je
kad nas napustaju
najdrazi vucjaci
i mirisi
...ples je kad noc
hoce svoj mir
a u nama se
svi nemiri bude
...ali
neka plesa
bude...

P.S.
Ples je najstariji ritual
koji prati svako dogadjanje
i oduyima snagu
koja nagoni nagone
na svadjanje...

Ljiljo 3xM,-pozdravljam te...

faraonn;bt186647:
....pjes je
kad nam suze
odredjuju korake
...ples je
kad nas napustaju
najdrazi vucjaci
i mirisi
...ples je kad noc
hoce svoj mir
a u nama se
svi nemiri bude
...ali
neka plesa
bude...

P.S.
Ples je najstariji ritual
koji prati svako dogadjanje
i oduyima snagu
koja nagoni nagone
na svadjanje...

Ljiljo 3xM,-pozdravljam te...

Hvala faraonne na lepim stihovima.....:)

Back