Nemam posao,nemam ni pokretnu ni nepokretnu imovinu.
Kako mogu da dodju tek tako na adresu na koju se vodim i popisu stvari koje nemam?
Ево ја ћу као малом детету да вам објасним како ту стоје ствари. Елем, мешам се искључиво из разлога јер сам ја поверилац и имам оваквих случајева много а и баш ме интересује шта се налази у главама дужника. Прво да кажем да није никаква срамота задужити се, на то гледам као просту околност. Неко се разболи, некоме се дете разболи или нешто треће. Људски је помоћи и разумети човека у таквој ситуацији. Али је велика срамота понашање и постављање вас као дужника у односу на ваш дуг. Вас намерно куцам малим словом јер просто не заслужујете другачији третман јер такав и пружате. Вратите оно што вам не припада па ћете бити Ви.
Сваки човек је обележен јединственим матичним бројем, да у било ком случају не постоји могућност да буде помешан са другим човеком. Значи ви сте тај и тај јмбг. На ваш јмбг сте прикачили цифру која исказује одређени рад и улагање са туђе стране. Вама је су тај рад и то улагање предати на коришћење уз обавезу да га у једном моменту вратите, или другим речима, закупили сте га а рента је исказана камата. Што дуже користите тај рад и то улагање илити не измирујете своје дуговање већа је и цена закупа тог рада и улагања. Јер просто, стоји код вас. Нико није у обавези да ради за ваш интерес осим ако не стави свој потпис на уговор о раду.
Докле год је та цифра дуговања прикачена за ваш јмбг ви не поседујете ништа. Понављам, не поседујете ништа. Дуг поседује вас. Ви сте дужник. Ви робујете вољи дуга. Ваше располагање је сишло испод нуле и ви сте минус. Ви сте уништили одређени рад и улагање у тачно одређеном времену и простору. Ни ваша деца нису слободна да својевољно доносе било какве одлуке докле год су деца дужника. Било какво прибаљање имовинске користи са ваше стране мора бити регистровано и на то плаћен порез држави. Било какво прибављање имовинске користи са ваше стране које није регистровано и није плаћен порез држави је поступак кажњив законом.
Било који предмет који свакодневно користите за свакодневне основне потребе, значи тај и тај јмбг се не храни рукама него за то користи прибор, се по аутоматској предпоставци третира као ваш. Осим ако противно није јасно и недвосмислено дефинисано да, примера ради, виљушка којом једете, компјутер са кога пишете на форуму није ваш. Дакле, установили смо да је компјутер ваш јер га учестало користите. Из чега произилази да компјутер није ваш него треба да припадне повериоцу.
Постоје многи правни основи за одуговлачење процеса, јер јелте, нико није крив док се не утврди супротно. Свако и даље има право да уложи жалбу на било шта. Осим на камату. Камата је нераскидиви део сваког дуговања. Она се може зауставити истог момента када зауставите време. Сад, ако сте се ви прерачунали да вам је исплативије да се потрудите да зауставите време, а можда у недостатку средстава се при том и још више задужите јер, јелте, није то мали подухват желим вам пуно среће јер ће вам и требати.
Навели сте да друга страна банка не покреће икакв процоес већ пет година. Огрешио бих душу ако вас сада не бих упозорио да ће они то урадити у моменту када је то њима најисплативије. Они вас држе на оку. Они имају средства којима упошљавају људе да раде на вашем случају. Ви имате минус. Ништа се ви не брините. Знају они шта све могу да вам одузму у своју корист. Урадиће то оног момента када камата довољно нарасте, а евентуално држава крене у наплату својих потраживања јер је такав распоред у расподели колача, а са друге стране располажете са довољно ствари да у што је могуће краћем поступку вам сви редом одеру кожу са леђа.
Укратко, измирујте ваша дуговања и сперите срамоту са вашег јмбг-а, а и са јмбг-ова ваше породице. Тако то иде у свету одраслих.