PLENIDBA STVARI

Drug Milosh

Početnik
Poruka
7
Pozdrav svima,

Nesto sam vec citao o problemu koji cu navesti ali moram da pitam jer me muka naterala.

Pre neki dan mi je stigao zakljucak iz suda za popis pokretne imovine.

Nemam posao,nemam ni pokretnu ni nepokretnu imovinu.

Kako mogu da dodju tek tako na adresu na koju se vodim i popisu stvari koje nemam?

U zakljucku ne stoji datum kada bi trebalo da dodju.

Dug je 96.000,00 rsd

Ako je neko,ne daj Boze,imao ovakva iskustva ili zna nesto o ovome MOLIM da mi pomogne bilo kakvim odgovorom.
Koliko imam vremena da skupim pare ili da li mogu da se izvucem jer se stvrano nista ne vodi na mene.
Hvala unapre!

Nisi objasnio po kom osnovu je nastao dug, ali uopsteno govoreci imovina koja se nalazi u domacinstvu u kom zivis se smatra tvojom pokretnom imovinom. Pretpostavljam da nemas vozilo ili nesto slicno da se vodi na tebe. Ako je situacija nastala zbog duga u vezi komunalija, to sad predaju privatnim izvrsiteljima. Gledaj sto pre da platis bar nesto, koliko mozes. Ne otvaraj vrata nikome, isto reci i ukucanima. Srecno!

Nisi objasnio po kom osnovu je nastao dug, ali uopsteno govoreci imovina koja se nalazi u domacinstvu u kom zivis se smatra tvojom pokretnom imovinom. Pretpostavljam da nemas vozilo ili nesto slicno da se vodi na tebe. Ako je situacija nastala zbog duga u vezi komunalija, to sad predaju privatnim izvrsiteljima. Gledaj sto pre da platis bar nesto, koliko mozes. Ne otvaraj vrata nikome, isto reci i ukucanima. Srecno!

U pitanju je kredit kod nekog fonda i imam dva ziranta.

U pitanju je kredit kod nekog fonda i imam dva ziranta.

Поверилац опредељује начин и средства извршења.
Ако поверилац каже пленидбом и пописом покретних ствари Извршног дужника,
а не пописом ствари или другом имовином жиранта онда ће тако и бити.

Закључана врата не решавају проблем јер ће доћи са полицијом у том случају ...

Pozdrav svima,

Nesto sam vec citao o problemu koji cu navesti ali moram da pitam jer me muka naterala.

Pre neki dan mi je stigao zakljucak iz suda za popis pokretne imovine.

Nemam posao,nemam ni pokretnu ni nepokretnu imovinu.

Kako mogu da dodju tek tako na adresu na koju se vodim i popisu stvari koje nemam?

U zakljucku ne stoji datum kada bi trebalo da dodju.

Dug je 96.000,00 rsd

Ako je neko,ne daj Boze,imao ovakva iskustva ili zna nesto o ovome MOLIM da mi pomogne bilo kakvim odgovorom.
Koliko imam vremena da skupim pare ili da li mogu da se izvucem jer se stvrano nista ne vodi na mene.
Hvala unapre!

Битно је да немаш ништа на своје име.Реци им да си пролетер и да све што имаш своје,са собом носиш.
Го се не скида...тако да могу да ти П У... но ако почнеш да радиш и да примаш плату могу да ти ставе забрану на део плате до исплате дуга...
Чак и ако имаш покретне имовине и осуде те да платиш,донеће пресуду и избациће на огласну таблу суда позив за лицитацију за тај и тај дан...итд
На пример: Попишу ти бициклу,комоду за телеизор,ДВД,столицу итд...процене неку вредност и тако у круг...

Poslednja izmena:

Da, ali covek kaze da nema nista. U tom slucaju, a s obzirom da ima zirante verovatno ce na njih krenuti.

Stvarno je glupo!
Na primer ja da se vodim na bilo kojoj adresi oni mogu u tu kucu da upadnu kao da je moja.
Svasta.
Evo ova adresa na kojoj sam sad mi jeste prebivalisna ali jos nismo preveli kucu na nas.Tako da i kuca nema nista sa mojom porodicom.
Bas mi nije jasno.
Kod jedne strane banke imam mnogo veci kredit a nisu me tuzili vec 5 godina.

dizneses sve u dvoriste polijes benzinom i kad naidju smejes im se u facu sa sibicom u ruci hihi

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Него друже. Кажи ти нама, како си направио дуг? Шта си то узео, па после ниси хтео да вратиш?

ПС. Кол'ко кошта комп са кога куцаш?

Под условом да је домаћинство његово власништво. Ако је само пријављен за боравиште, заплена не може да подразумева ствари у домаћинству у којем живи јер те ствари имају власника (који није исти као дужник).

...pa sta ce policija bez naloga, a da bi dobili nalog treba bas da si neki bas, bas teski krimos,
kod nas u zgradi tip pravi salno buku i jedan deo zgrade ne mmoze da zivi od njega, odje policija,
lupa trese se zgrada, ovaj sedi u stani i nece da otvori, ponavlja se to svaki cas i nikom nista,
lupaju, lupaju i odu....bez naloga mu ne mogu nista, dzaba dozivaju ispod terase, kriju se, svasta rade
ne bi li ga uhvatili ali mu generalno ne mogu nista...stanari pisali peticiju, predali policiji, a ovi rekli
tuzite ga...sve u svemu policija je bez naloga nemocna...

Znaci postoji sansa da se izvucem?

...postoji, ali ce da te kune onaj ko ti je potpisao kredit kao zirant, jer ce popisati njemu ako ima stan, kucu, auto, ili mu odbijati
od primanja tvoj kredit....
..pa posle budi nekom zirant, ne hvala, moj otac je tako stradao, i 20g odplacivao kredit od "najboljeg prijatelja"...umro se sa
tugom na srcu sto ga je izdao neko sa kim je delio krevet u internatu i parce hleba u menzi...:(

Жалосно је ово прочитати, неко је узео туђ новац, неће да га врати и очекује да му други(жирант) врати дуг.Дуг од 100 нак хиљада динара од пре неколико година, може износити и неколико стотина хиљада динара зависно од каматне стопе и временског периода од доспелости дуга.На то се додају трошкови судских такси, адвоката ако га је поверилац ангажовао итд.За неколико хиљада евра жиранту може отићи кућа/стан на добош за 30% вредности.То и није најгоре јер 99% судских продаја не успе, нико се не јави као купац ни за 30% вредности , па поверилац узме кућу/стан која вреди 30-40 хиљада евра за дуг од неколико хиљада евра.

Једног дана ће бити нужно да се уведе дужнички затвор да онај ко нема да плати иде лепо у затвор и то одлежи.Одреди се тарифа, на пример 100 динара за дуг, па ако дугујеш 100 000 динара идеш у затвор 1000 дана.Онда би видели како би 90 % дужника обезбедило новац у врло кратком року.

Жалосно је ово прочитати, неко је узео туђ новац, неће да га врати и очекује да му други(жирант) врати дуг.Дуг од 100 нак хиљада динара од пре неколико година, може износити и неколико стотина хиљада динара зависно од каматне стопе и временског периода од доспелости дуга.На то се додају трошкови судских такси, адвоката ако га је поверилац ангажовао итд.За неколико хиљада евра жиранту може отићи кућа/стан на добош за 30% вредности.То и није најгоре јер 99% судских продаја не успе, нико се не јави као купац ни за 30% вредности , па поверилац узме кућу/стан која вреди 30-40 хиљада евра за дуг од неколико хиљада евра.

Једног дана ће бити нужно да се уведе дужнички затвор да онај ко нема да плати иде лепо у затвор и то одлежи.Одреди се тарифа, на пример 100 динара за дуг, па ако дугујеш 100 000 динара идеш у затвор 1000 дана.Онда би видели како би 90 % дужника обезбедило новац у врло кратком року.
A nije zalostno sto u Srbiji nema posla i nema zivota?
Nije zalostno sto se egzistira svaki mesec?
I nemojte molim vas sada sa patetikom,ko hoce ,moze da zaradi.Ja sam radio mnogo usranih poslova i nikada nisam bio placen vise od 150 rsd po satu (privatnici).
Ako nekada dodjem do para,vraticu ili ako dobijem drzavni posao skidace sa administrativnom zabranom.
Niko ovde ne prica o prevari,nego o odbrani od haraclija!
Pozdrav!

A nije zalostno sto u Srbiji nema posla i nema zivota?
Nije zalostno sto se egzistira svaki mesec?
I nemojte molim vas sada sa patetikom,ko hoce ,moze da zaradi.Ja sam radio mnogo usranih poslova i nikada nisam bio placen vise od 150 rsd po satu (privatnici).
Ako nekada dodjem do para,vraticu ili ako dobijem drzavni posao skidace sa administrativnom zabranom.
Niko ovde ne prica o prevari,nego o odbrani od haraclija!
Pozdrav!
Јесте "жалостно" је што нема посла и живота, али то није разлог да друге уваљујеш у невољу .То није питање сиромаштва него људског карактера, да си у бољој финансијској ситуацији, само би износ дуга био већи.

Решење је дужнички затвор за такве, то је постојало у Краљевини Југославији а то је била озбиљна држава за ралику од данашње Србије.

Stvarno je glupo!
Na primer ja da se vodim na bilo kojoj adresi oni mogu u tu kucu da upadnu kao da je moja.
Svasta.
Evo ova adresa na kojoj sam sad mi jeste prebivalisna ali jos nismo preveli kucu na nas.Tako da i kuca nema nista sa mojom porodicom.
Bas mi nije jasno.
Kod jedne strane banke imam mnogo veci kredit a nisu me tuzili vec 5 godina.

Ne mogu da popisu imovinu koja nije Vasa. Potrebno je samo da se pojavi vlasnik imovine i da stavi primedbu na plenidbu stvari, tako sto ce se izjasniti da je imovina njegova.

Sto se tice ziranata, ukoliko imaju od cega, dug ce naplatiti njima, a potom ziran moze Vas da tuzi i trazi da ga oestetite. Ukoliko ne mogu da naplate od ziranata ni od Vas, ili se ceka kada ce moci ili otpisu dug.

У садашњем моменту, релативно је лако избећи плаћање дуга у извршном поступку.Судови нису у стању да спроводе ефикасно извршне поступке, постоји пар милиона таквих предмета.Међутим, то тренутно избегавање обавезе може се касније осветити.За 10 година главни дуг може прилично нарасти јер је код нас законска затезна камата прилично висока.100-нак хиљада динара дуга за 10 година може износити милион динара, ко зна колика ће бити стопа законске затезне камате у наредној деценији.Дужник не сме засновати легални радни однос, укњижити непокретности на себе, превести возило на себе јер то може сазнати поверилац и тражити наплату.

Уколико дужник нема имовине извршни поступак се обуставља али то не значи да се гаси дуг.Извршни поступак се може неограничено пута покретати и водити, док се дуг не наплати или док не наступи застарелост .Застарелост је 10 година од правоснажности судске пресуде или решења о извршења, ако је извршни поступак покренут на основу веродостојне исправе.Свако покретање извршног поступка прекида застарелост и овај 10-годишнњи рок почиње поново да тече од обуставе или закључења извршног поступка.Наравно све ово време тече камата на главни дуг.

Back