PLEMENITOST BEZ ZASTITE !

Eto,svedoci smo jos jednom,kako i najplemenitiji gest,moze da se provuce kroz blato koje primitivci,bacaju
u lice,i onim ljudima,koji ucine tako velicanstveno dobro delo,koje je upravo ucinio,nas Premijer A.Vucuc.im
Dakle,Premijer je doneo Odluku,koja se skoro ne pamti.Odlucio je,da se svim penzionerima,isplati jednokratna
novcana pomoc,u iznosu od Rsd 5.OOO.-

Sa kakvim odusevljenjem,ta Odluka prihvacena od strane penzionera Srbije,moze se samo pretpostaviti.Video sam
penzionere,kako cekaju u redu pred bankama,od ranog jutra,da sto pre prime dar,kome seisti niko od njih,nije ni u snu
nadao.Po neki penzioner,primetio sam i to,krisom je brisao suze radosnice,suze koje su nadirale,od unutrasnje
radosti,zbog dobijanja pomoci.Bile su to ustvari,suze zahvalnice,namenjene Premijeru,za ucinjeno herojsko
dobrocinstvo.

E,ali kao i uvek,kada se pojavi neki covek,sa svojim dobrim delom,pojave se i oni,koji svojom zluradoscu,zele
da umanje,znacaj dobrog dela.Na prvoj strani lista "Kurir",pojavila se slika druga Mrkonjica,i njegova zla i moram
reci,prostacka izjava.U svojoj izjavi,doticni Mrkonjic,debelim slovima kaze:"Zahvaljujem Vucicu na isplati
5.OOO dinara.Sa tim parama,kupicu KURTONE.Mislim da je ovo vrhunac bezobrazluka.Vrhunac prostakluka i
zavisti,sto je Premijer,jos jednom pokazao svoje ljudsko i moralno lice,i sto je brigom za penzionere,potvrdio
svoju popularnost.:heart::heart::heart:::

b1ef4ec750079bddad664ae8788c3e37.jpeg

U sutini je najlakse obrlatiti penzionere,ono su ti koji su ga i doveli tu gde je sada.
Godinama ti skida penziju za 20%,cutis,trpis
Onda u dogovoru sa svojim saradnicima kaze"Daj da pustimo malo para medj narod,nek se zanimaju"
I puff,eto cuda,penzioneri ga opet velicaju

....kako je lako kukavni svet dovesti u zabludu , a iz nje ga uvesti u nepoštovanje , sebičnost i mržnju....to su početnički fašistički koraci......optuživati nejač.......bolesni , bespomoćni , stari i odojčad krivi su za socijalnu propast , bedu i tiraniju.....
....pa majkoviću , vi em zdravi , em pravi u najmoćnijem životnom dobu , gde ste vi kukavice bili dok su ovi bespomoćnici državu predali razbojnicima i tiranima....u kojoj ste vi mišijoj rupi junačine vrle cvokotali , sa čijih ste trpeza mrvice junački sahupljali puzeći.....

....DUHOVNI ČEMER I JAD , MOJ ANĐELE ....!

Nikoga ja nisam optuzio vec samo rekao cinjenicu...Mladi i zdravi su guraju u cosak.Mladi su uvideli da nijedna od ponudjenih opcija nece doneti stabilnu buducnost,sve dok ne dodje do promene rezima.Mladi su izgubili revolucionarni duh,mladi se nigde ne shvataju za ozbiljno,i jedino cemu bi mogli da doprinesu jeste lepljenje plakata neke od vladajucih opcija,za neku bednu crkavicu.
Srbija je sve starija,a penzioneri su zasticeni kao beli medvedi,a sta imaju mladi?

Anonymous man;bt296480:
U sutini je najlakse obrlatiti penzionere,ono su ti koji su ga i doveli tu gde je sada.
Godinama ti skida penziju za 20%,cutis,trpis
Onda u dogovoru sa svojim saradnicima kaze"Daj da pustimo malo para medj narod,nek se zanimaju"
I puff,eto cuda,penzioneri ga opet velicaju

Mda, samo nisam sigurna da su moji roditelji (koji su njegovi glasači) otupeli baš do te mere da će 5000 dinara da učini da zaborave da su svojim glasanjem oterali i sina i ćerku iz zemlje. Pa sad kukaju jer shvataju da i brat i ja radimo na tome da obezbedimo uslove da i decu prevedemo.

Možda će se Vučić ponuditi da penzioneri kojima su deca pobegla u inostranstvo usvoje njega kao sina :mrgreen:

......malkice činjenice ne stoje tako kako se priča....tvrdim da je to u vezi penzionera i glasačke mašinerije bila podla i ništačka podvala slobista , kako bi napravili razdor unutar porodice....to nikako ne znači da jedan broj matoraca ne glasa po programu sa zvaničnog mesta - ali , penzioneri ne jure burek i jogurt ; ne jure radna mesta u državnoj upravi ; ne jure poltronski , šalterski i partijski egzistenciju......konačno , sve da penzioneri i daju vlast glasačkim listićima - pa gdeje ta mladež junačka i časna , što je ne otme revolucionarnim poduhvatima.....
...sve revolucije bile su međunarodno priznate , tako da nema frke za kukavice , miševe i ostali junačko pravedni svet.....lako je podviti rep ispod guzice i ujedati nejač sleđa.......sloboda , pravda , poštenje i dostojanstvo ne pada sneba , ne kupuje se na buvljacima i pokomisionima - ona dolazi iz čovekova karaktera......
....ovi ovdašnji / sadašnji penzioneri , imali su nešto od te nekakve revolucionarnosti......jesu veliki gubitnici , ali su se nešto i koprcali u svoj svojoj mladalačkoj gluposti , pohlepi i ništavilu ---ali ove današnje junačine , neće nikad , ama baš nikad moći išta da kažu da su imali od ljudskosti , čak ni ideju....jednostavno bezidejan svet , kukavan , plačipi'kast i ništa više....penzioneri ovo , penzioneri zaštićeni....pa ti penzioneri nisu ni pod razno nosili melni ondašnje gaće , kao ove današnje junačine što nose pampers i upišavaju se usred bela dana !

....ljudi , bolje da ćutimo kad nismo spremni da stanemo ispred ogledala koje će nam odslikati dušu i karakter....kad već puzimo ne krivimo za to očeve i majke !

Ljudi,molim vas,budimo objektivni.Da li je,pitam ja Vas:Da li je beograd,ikada od kada svi mi pamtimo,bio lepse okicen i osvetljen,nego ove
godine.Pa zaista,ne moze se u bolji zivot,preci preko noci.Niko nema caroban stapic,pa da mahne i... sve je bogato,sve je lepo.Znam,mi smo
uvek bili nestrpljiv narod.Mi zelimo sve i...odmah.Na zalost,to ne moze.Hajde zadovoljimo se ove godine,raskosno osvetljenim ulicama.
Iduce godine,dobicemo nesto drugo,a lepo i korisno.Ali mi,svi mi,moramo da se napregnemo,da izvojujemo kroz rad,kroz ulozeni napor,boljitak
nasega zivota.Nista ne pada s neba,pa ni bolji zivot.Uzmimo zivot u svoje ruke,i...uspeh nece izostati.

Ne draga moja Sanja.Niste ni ti,ni tvoj brt,imali razloga,da napustite svoju otadzbinu.Ne znam,da li su ti poznati stihovi pesnika,koji kroz
stihove porucuje mladima:"Ostajte ovde,sunce tudjeg neba,nece vas grejat,ko sto ovde greje." Sta kazes na ove stihove.Ti i tvoj brat,pribegli
ste opciji malodusnosti i nedostatku hrabrosti,da u svojoj zemlji,izvojujete bolji zivot.

....u kapitalističkom društvu biloška mašina / argator / čovek radnik ili slično biće na dve noge u ljudskoj koži , svoj biološki opstanak može da bazita samo na prodaji zdravlja , veština , umeća i znanja.....( znanje je na poslednjem mestu , jer u celoj trgovini najmanje učestvuje , dok je zdravlje na prvom mestu , jer procentualno najviše učestvuje i vremenom se brzo runira , opadaju mu potencijali - dok veštine , umeća i znanja se razvijaju i potencijalno rastu)....sledstveno tome , čovek radnik , treba svoju takozvanu cenu rada da maksimizira....tu u kapitalizmu nema patriotizma....čak u kapitalističkom društvu poželjniji su oni koji više zarađuju , od onih koji manje zarađuju ( više troše , veće poreze plaćaju - čak i veću milostinju daju sirotinji )......sve u svemu , bezgranična je jurnjava za za što većom cenom rada.....hoću da kažem , da u toj trci sa vremenom i novcem , državne granice samo smetaju onome koji prodaje svoj rad , da tako kažem.....onda takav čovek radnik treba da odbaci ne samo ideju već i svako osećanje domoljubivosti - lokal ptriotizam , tradicionalan i da prihvati svetski kosmopolitizam i internacionalizam....kako bi se na tržištu rada što više unovčio , a samim tim i bolje živeo ( bez ekonomskih patriotskih ograničenja )......
...hoću da kažem da domoljubivost sa nacional lokal patritimom , svakog čoveka radnika porobljavaju i pretvaraju u lakog ekploatacionog argatora - rob , postaje od čoveka radna biološka mašina....

......sve u svemu , naš rodoljubivi pesnički idealizam pripada korpusu palanačkog intelektualizma - koji bi stanovništvo da pretvori u narod pčela iz koga bi oni da cede med.....dosad je to pilo vodu....ako narod pčela ne izrodi maticu , koja će im prepustiti sve životne moći i slobode , izčileće !

Back