Plaže u Sloveniji

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.220
Idemo porodično, sa nama jedno dete od 2 godine, i jedno mnogo starije, bićemo smešteni u Ljubljani ali planiramo da idemo na more nekoliko puta.
Molim za predloge koje plaže su pitome, sa sitnim kamenčićima ili peskom, postepeni ulazak u vodu, po mogućstvu hladovina u blizini.
Ako može, postavite i neke slike.

Slovenija i plaže...:lol:
...isto kao Istra i plaže...tamo ne postoje klasične plaže...ili ako postoje, to je šljunak, sitno kamenje...a to je puno ježeva...
takođe, gore je voda vrlo hladna...a i klima nije neka...blizu su Alpi...

...Slovenačko i Hrvatsko primorje je za provod, a ne za kupanje...to je odavno poznata stvar...
...ako oćeš plažu, sunce, brčkanje...zna se...Grčka, Turska...

Sto ste bre takvi, zena ima odredjenu destinaciju, treba joj plaza.
Probaj Porec, zelena i plava laguna su ranije postojale sa hotelima i pescanom plazom sa plicakom, al izguglaj malo, ja sam tamo bila pre bezbroj godina. Mada to je hrvatska, ne znam koliko ti to dodje daleko. Tebi su verovatno blize Umag, Portoroz, Kopar. Za Kopar sam cula da ima gradska i to sljunkovita plaza. A ono oko Trsta?

Evo slike Ulike kod Poreča. (to je inače nudistički kamp, ali mogu se naći takve plaže)
"Plaže" su uglavnom nazubljene kamene hridi, pa moraš potražiti dobro mesto.

54404810150769862164673.jpg

A ako hoćeš baš pesak i da ulaziš 100 metara u vodu - onda sever Italije, recimo Caorle.
Tamo je ceo pesak Jadrana završio... Meni lično se to ne sviđa, mutno i hladno.

Poslednja izmena:
kopar, portoroz, ankaran. koliko se secam.
ali u blizini su umag, porec i naravno rovinj. nekada beogradsko mesto (ja ponekad sanjam rovinj). ima tu i niz manjih mesta za odmor
znace slovenci da te upute, znaju oni sve o tim lokacijama

U ljubljani mi živi rođeni brat, od pre desetak godina, ali on je skroz poslovni tip i njega takve avanture ne zanimaju. Prošle godine je rekao da ga pratimo kolima, i tako smo duuuuboko zašli u Italiju, na neku prosečnu plažu sa žestokim cenama, pa sam sada htela ja da organizujem ono što nama odgovara.
Gledam nešto slike Simonovog zaliva, to mi deluje ok, jel bio neko tamo ?

Back