Čekaj... hajde sad polako i smireno. Pišeš da nisam ovde napisao kao turista ni kao čovek? Hoćeš da kažeš da nisam čovek? Iz kog to razloga?
Da, ogorčeni sam Srbin koji vidi u Hrvatskoj negativno i loše. A znaš šta je to negativno i loše? To što niko od Hrvata nema snage da prizna istinu i stalno pokušava da je izvrne.
Ovo je podforum putovanja i ovde o tome treba da pišemo. Nadam se da će Vanda da reaguje kako bi trebao moderator na ovom pdf. To uključuje i moje pitanje, zašto me jedan forumaš naziva "nečovekom". Daj neki citat, da vidimo šta je to neljudsko u mom pisanju. Ukoliko ima takvog mog pisanja, očekujem određene sankcija od moderatora prema meni. Ukoliko ih nema, očekujem te iste sankcije prema tebi.
Kao turista koji je više od pola svog života proveo na Hrvatskom moru i imam više nego odovoljno iskustva sa drugim destinacijama, pišem da Hrvatska nije kvalitetno mesto za odmor. Ni po pitanju cena, niti po pitanju bezbednosti turista. Lepote ima, to niko ne spori, ali to nije dovoljno da bi se neko iz ovih krajeva odlučio da tamo putuje. I kao što sam ranije napisao, odnos meštana prema gostima iz Srbije je posebno opterećen istorijom i politikom i od toga se ne može pobeći, koliko god vi to želili da gurate pod tepih u toko sezone.
Onaj ko nema problema sa tim opterećenujm može da izabere Hrvatsku kao destinaciju. Što se tiče mora i plaža, siguran sam da će naći zadovoljavajuće. Što se tiče atmosfere, za to već nisam siguran, kao ni usluge i cena. O bezbednosti ne bih ni da pišem. Kad se sve to sabere, druge destinacije su daleko privlačnije za goste iz Srbije.