Plavi Kit igrica stigla i u Srbiju RODITELJI OPREZ!!!!

Andrija28

Ističe se
Banovan
Poruka
2.256
U odeljenju za visoko tehnološki kriminal u Bečeju zabeležen je prvi slučaj koji ima veze sa video-igricom "Plavi kit".

Dvanaestogodišnja devojčica iz Bečeja stigla je do trećeg nivoa u igri "Plavi kit" i na njenom telu uočen je crtež u obliku kita koji učesnici u ozloglašenoj igri izazova crtaju. Na njenom telu nema vidljivih povreda.

Devojčica je rekla da je igricu instalirala na "Gugl" aplikaciji na mobilnom telefonu svoje majke.

Apeluje se na roditelje da proveravaju aplikacije na mobilnim telefonima i tabletima svoje dece i da ako primete aplikaciju te igrice odmah obaveste policiju.

Podestimo, igra "Plavi kit" kruži internetom u zemljama u okruženju. U njoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo.

http://www.021.rs/story/Info/Vojvod...kit-stigla-u-Srbiju-prvi-slucaj-u-Beceju.html

Igrica deluje jako zanimljivo, šteta što nisam tinejdžer pa neće da me puste da igram. Pogotovu mi je zanimljivo koji stepen kontrole tvorci igrice ostvaruju nad osobom koja igra, to su neki profesionalni špijuni, sve znaju, gde se kreće, gde spava, šta jede... zanimljivo vrlo. I zadaci su zanimljivi, tipa daju ti zadatak da uhodiš neku rendom osobu, da stojiš na ivici solitera nekoliko minuta itd.

Igrica deluje jako zanimljivo, šteta što nisam tinejdžer pa neće da me puste da igram. Pogotovu mi je zanimljivo koji stepen kontrole tvorci igrice ostvaruju nad osobom koja igra, to su neki profesionalni špijuni, sve znaju, gde se kreće, gde spava, šta jede... zanimljivo vrlo. I zadaci su zanimljivi, tipa daju ti zadatak da uhodiš neku rendom osobu, da stojiš na ivici solitera nekoliko minuta itd.

Ne moraš biti špijun da bi saznao takve stvari o osobi. Ljudi danas ne mogu ni da ručaju a da pritom ne podele sliku jela sa celim svetom. O kretanju bolje da i ne govorim.

gde su ovi nasi pametni programeri?

skines igricu, proveris source code, napravis virus posebno da unisti ovu igricu i lepo telekom dobije naredjenje da skine na sve telefone taj virus preko svoje mreze i na silu unisti igricu ako postoji na nekom telefonu.
a mogu telekomunikacione kompanije i da hvataju signal na mrezi kada neko koristi ovu igricu da dobije naredjenja od ovih sto su napravili igricu. softver za nadgledanje komunikacije moze tacno da primeti i izdvoji programske pakete koji putuju kroz mrezu.
mogu i da blokiraju skidanje ove igrice na svim mobilnim i internet operaterima u srbiji, kad je mogao erdogan da zabrani youtube u celoj turskoj, mogu i oni ovo u srbiji, samo nece da se cimaju nego prave paranoju.

Back