Plavi ekran smrti : (

~Kiki~

BUNTOVNA S RAZLOGOM
VIP
Poruka
545.591
Malopre mi se ponovo prikazao ovaj ekran i lap se sam restartovao. Prvi put je bilo pre par dana.
Ništa novo na njemu nisam instalirala odavno.
Šta da radim, predlozi, saveti?

Screenshot_20211107-010824_Gallery.jpg

Ne znam čemu da se nadam uopšte, znam samo da je ovo kao nešto opasno, a prvi put ga vidim na nekom od svojih što desktopa što laptopova---
Prvo probaj sta ti je OS rekao, obavezno kopiraj sve sta hoces da sacuvas sa lapa... Reinstaliraj OS i prati, najbezbolnija je varijanta da su drajveri, ili sam OS kako rece BmaXaЧП. Moze da bude i HDD (SSD, zavisi sta imas u njemu), najredji kvar je maticna ploca, mislim da ne bi trebalo da je ona.

Tehnologija nam je stigla do nivoa da BSOD nije opasna stvar, a reseti su zdravi za rad kompjutera....
Bez nekog virusa si kao bez gaca, a podrazumeva se da imas adware i spyware kao dobar gradjanin.

U realu isto...
Zakoni termodinamike ne vaze u Srbiji po misljenju svih, fizika jel to bese fizicka sila, a hemija jel to bese seks...

Tehnologija nam je stigla do nivoa da BSOD nije opasna stvar, a reseti su zdravi za rad kompjutera....
Bez nekog virusa si kao bez gaca, a podrazumeva se da imas adware i spyware kao dobar gradjanin.

U realu isto...
Zakoni termodinamike ne vaze u Srbiji po misljenju svih, fizika jel to bese fizicka sila, a hemija jel to bese seks...
Pa ono na oruk hardware, ide oruk software ČP
Zato uzmeš Maca i ne misliš ČP

Nije opasno, možda je samo u pitanju neki drajver koji si instalirala, no može biti i da hardver pravi problem...

Prvo probaj sta ti je OS rekao, obavezno kopiraj sve sta hoces da sacuvas sa lapa... Reinstaliraj OS i prati, najbezbolnija je varijanta da su drajveri, ili sam OS kako rece BmaXaЧП. Moze da bude i HDD (SSD, zavisi sta imas u njemu), najredji kvar je maticna ploca, mislim da ne bi trebalo da je ona.

Hvala vam :D

To je nekada bio plavi ekran smrti, kako se pojavio Windows 10 postao je samo plavi ekran. 😁

Mnogo češće je nešto bezazleno nego ozbiljno...

Možeš da vidiš log, da proveriš koju je grešku Windows signalizirao.

Uđi u Event Viewer (Control Panel > System & Security > Administrative Tools > View Event Logs) Pa tu na padajućoj listi klikni na Critical, tu će biti označena greška kada se pojavio BSOD, pa napiši šta ti piše

хајде да кажем и ја коју, иако нисам неки зналац. Очигледно ниси била овде пре годину и мало више, када сам се ја жалио на исти тај плави екран. Појављивало се често. Само, ја сам тада имао Виндоус 8, који се сам апдејтовао у десетку, али нешто шкрипало.
Чак понекад није могао да се упали, по пар сат вртело, па сам морао да га гасим присилно. А тражио је да се апдејтује сваких пара дана.
И, шта је било у мом случају? Од тих силних покушаја апдејтовања, накупило се свашта на партицији Ц. Готово 20 ГБ тих "темпорари фајлс" и остатака неуспелих апдејтовања. Када сам то очистио, било је лакше.
Можда ти неће решити проблем, али никад се не зна...Обавезно уради disc cleanup то ионако треба повремено да се уради. Знаш процедуру:
PC- Local disk C- Priperties - General па доле десно Disk cleanup
Па видиш има ли ставки које броје стотине МБ.
Код мене нема нита јер сам управо малопре урадио чишћење, али ће ти се појавити разне ставке "опитмизација" "темпорари фајлови" итд...па то све штиклираш и кликнеш Clean up system files

To je nekada bio plavi ekran smrti, kako se pojavio Windows 10 postao je samo plavi ekran. 😁

Mnogo češće je nešto bezazleno nego ozbiljno...

Možeš da vidiš log, da proveriš koju je grešku Windows signalizirao.

Uđi u Event Viewer (Control Panel > System & Security > Administrative Tools > View Event Logs) Pa tu na padajućoj listi klikni na Critical, tu će biti označena greška kada se pojavio BSOD, pa napiši šta ti piše

Ne znam je li to to ovo, jer nemam View Event Log, već Event Viewer, niti critical na padajućoj listi
već kad kliknem na CUSTOM VIEWS, pokaže se ovo
1636277244056.jpg

Kad kliknem na to pokaže se ovo

1636276490042.jpg

Back