- Poruka
- 32.028
Sve moje prave ljubavi su platonske. I tuzne, da.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da vas podsetim šta je to, zapravo, platonska ljubav.
Dakle, ona se definiše kao neostvarena ljubav, a ovo ,,neostvareno'' se osnosi na na fizički kontakt ili ti bez želje za seksulanim odnosom.
Da li je moguce iskreno, duboko, voleti nekoga u potaji?
Da li vam se vec dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom nikada niste imali fizicki kontakt?
Zapravo, i nije baš tako.
Verovali ili ne platonska ljubav potiče od, menje-više, nastranih Grka.
Stari Grci su bili intelektualci, dok njihove žene i supruge to nisu bile.
Kako bi zadovoljili svoju želju i potrebu da s nekim pričaju o pametnim temama, stariji Grci su među mlađima nalazili svoje miljenike koji su, takođe, bili učeni, a s njima su upražnjavali razgovor na murde i pametne teme.
Dakle, ta njihova ljubav se naziva platonska, jer je bila neostvarena i lišena seksualnosti.
Danas ovaj pojam podrazumeva ono što sam u uvodnom postu navela.
... inače, tvoja definicija, koja bar po meni važi za platonsku ljubav, je predivna ...![]()
Dakle, ona se definiše kao neostvarena ljubav, a ovo ,,neostvareno'' se osnosi na na fizički kontakt ili ti bez želje za seksulanim odnosom.
Da li vam se vec dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom nikada niste imali fizicki kontakt?