Platonska ljubav

Da vas podsetim šta je to, zapravo, platonska ljubav. :kafa:
Dakle, ona se definiše kao neostvarena ljubav, a ovo ,,neostvareno'' se osnosi na na fizički kontakt ili ti bez želje za seksulanim odnosom.

Da li je moguce iskreno, duboko, voleti nekoga u potaji?
Da li vam se vec dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom nikada niste imali fizicki kontakt?

Da, da, da, da, da, da, da, da, da i da..
Planktonska....:lol:

Zapravo, i nije baš tako. ;)
Verovali ili ne platonska ljubav potiče od, menje-više, nastranih Grka. :lol:
Stari Grci su bili intelektualci, dok njihove žene i supruge to nisu bile.
Kako bi zadovoljili svoju želju i potrebu da s nekim pričaju o pametnim temama, stariji Grci su među mlađima nalazili svoje miljenike koji su, takođe, bili učeni, a s njima su upražnjavali razgovor na murde i pametne teme.
Dakle, ta njihova ljubav se naziva platonska, jer je bila neostvarena i lišena seksualnosti.
Danas ovaj pojam podrazumeva ono što sam u uvodnom postu navela.

... inače, tvoja definicija, koja bar po meni važi za platonsku ljubav, je predivna ... :ok:

E, kad smo kod nastranih Grka, kako se zvao onaj Sokratov učenik
što mu se jednom ušunjao u krevet...? :zcepanje::zcepanje:

Dakle, ona se definiše kao neostvarena ljubav, a ovo ,,neostvareno'' se osnosi na na fizički kontakt ili ti bez želje za seksulanim odnosom.

Da li vam se vec dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom nikada niste imali fizicki kontakt?

Pricaj mi o tome...:mrgreen:

Oh yes..i od tada se nikad vise nisam tako zaljubila...:sad2:

Mislim da platonska ljubav ima veze sa samocom...Kad je covek nezadovoljan svojim ljubavnim zivotom,kad se oseca odbacenim,on nalazi utehu u svoju `neostvarenu` ljubav...vraca joj se,idealizuje je...i to mu dodje kao zelja za ljubavlju,a ne ljubav :)

Moguce...
Desilo mi se u 6. razredu sa devojcicom sa odbojke (mesoviti musko-zenski treninzi, trener spojio nju i mene kao par za vezbanje, ona kao prevrnula ochima "gde ovaj da me zapadne.." od tad recimo...
Pa ceo sedmi i osmi razred osnovne...
Bili smo 2 godine ista smena... kabineti matematike i srpskog jedan do drugog... tako da semo se samo gledali...
Zadnji dan osmog joj napishem par pateticnih recenica... anonimno, naravno, i ubacim koverat kroz prozor u svlacionici (svakakve sam 3pove im'o tad :mrgreen: )...
I to je bilo to... pola dnevnika je o njoj, imam 3 pesme o njoj... bas sam bio zagrejan, a bez muda da joj to kazem... klinacki, skroz.
Danas je prelepa... ove god. je upisala pravo... tad se i ugasila neka potajna zelja da jednom budemo kolege i ponovo se gledamo na hodnicima... jeeebiga... mozda sudskim, ako zabrljam neshto.
Go, Jelena :ok:

Back