Plate

Ево данас један познаник оде у БГ трбухом за крухом...каже да ови што шишају траву по Ушћу имају 100 хиљада плату (менаџер зеленила) :)) а иначе по њему су плате у БГ све по 100 хиљада и сви су менаџери,референти и имају звучна занимања...магационер=менаџер за робу...чистачица=референт хигијене...
Илузија живота...само не знам што лаже себе ако већ мора да лаже мене...арендује шпајз за 100 евра и гладује...али зато када дође дома има да буде фаца...

Poslednja izmena:
Obicni radnici u Bg u proseku imaju platu oko 25 000-50 000.
Nizi menadzeri imaju oko 100k+, ali i vece radno vreme
Sve preko toga nema pravila

Мислиш нижи хигијенски Топ менаџер тј. у преводу на Српски језик Радник у перионици који још увек не уме да држи штрафикс него само усисава???
Или мислиш на нижи Робни менаџер тј. у преводу на Српски језик Магационер који је задужио жабу а нада се Јумби једнога дана када постане виши Менаџер???

ovo za gsp vozače je tačno , moj ujak vozi u gsp-u i toliko je . A što se tiče pumpi nema pravila , ja radim na pumpi . Meni je oko 30 000 plata , ima pumpi gde su plate tu oko 22 , 23000 i to dosta , a ima i jedna slovenačka pumpa njima je oko 35 000 . a na NIS-u (gaspromu) su nekad bile ''brutalne'' plate , a sad su otpustili stare radnike , pa se ''uvatili'' sa omladinskim zadrugama i ''novajlije'' rade za minimalac. na Aerodromu takođe glavnu reč vode omladinske pa ljudi za poslove nižeg stepena zarađuju oko 25 000.

ovo za gsp vozače je tačno , moj ujak vozi u gsp-u i toliko je . A što se tiče pumpi nema pravila , ja radim na pumpi . Meni je oko 30 000 plata , ima pumpi gde su plate tu oko 22 , 23000 i to dosta , a ima i jedna slovenačka pumpa njima je oko 35 000 . a na NIS-u (gaspromu) su nekad bile ''brutalne'' plate , a sad su otpustili stare radnike , pa se ''uvatili'' sa omladinskim zadrugama i ''novajlije'' rade za minimalac. na Aerodromu takođe glavnu reč vode omladinske pa ljudi za poslove nižeg stepena zarađuju oko 25 000.
jel moze tu nesto da se ucari ne fazion baksis nego sto pricaju da sebi sipaju a tamo dodaju vodu pa nam je los benzin?

Uvek sam pravio računicu za koji novac mi se isplati da radim.
Dok uračunaš prevoz, klopu, razne sitne troškove, garderobu, a zatim i troškove koje imaš jer ti posao diktira vreme - uvek sam dolazio do računice da ispod 500 EUR nije isplativo raditi jer sam u gubitku.

Uvek sam pravio računicu za koji novac mi se isplati da radim.
Dok uračunaš prevoz, klopu, razne sitne troškove, garderobu, a zatim i troškove koje imaš jer ti posao diktira vreme - uvek sam dolazio do računice da ispod 500 EUR nije isplativo raditi jer sam u gubitku.

и док се окренеш имаш 40 година и 2 дана радног стажа...
Ја сам мишљења да треба грабити сваки посао,и никада не престати тражити боље...

и док се окренеш имаш 40 година и 2 дана радног стажа...
Ја сам мишљења да треба грабити сваки посао,и никада не престати тражити боље...

Sta vredi kada covek i zaradi ali kontroverzni bizbinsmen nece da isplati, i to po nekoliko meseci. Evo svez primer od juce u preduzecu Rudnap-Minelkotlogradnja desio se stravican slucaj. Radnici vec nekoliko meseci ne primaju platu. Jedan radnik, da mu ne pominjem ime, inace je juce slavio Arandjelovdan, i posto nije imao para za slavu direktor mu je obecao da ce nekako da mu obezbedi malo para od zaostalih plata. Ali kada je covek juce dosao kod direktora u kancelariju da trazi platu, ovaj ga je inagrdio i izbacio napolje , a radniku od nervoze pozlilo, dosla hitna pomoc i pravo u bolnicu. Ali jadnik nije ni stigao do bolnice-umro. To nece ni jedne novine da objave. Neznam dali je Nada Macura ista pomenula u svom saopstenju, jer ona izvestava koliko je puta intervenisala hitna pomoc.

Beograd: Preminuo u firmi čekajuči zaostale plate
J. D. LJUTIĆ | 23. novembar 2012. 22:05 | Komentara: 2
Porodica i kolege u šoku zbog smrti Zorana Nikolića, radnika "Minel kotlogradnje", koji je preminuo na krsnu slavu Aranđelovdan, u holu firme

Zoran Nikolić
SRODNE VESTI

PORODICA, kolege, komšije i prijatelji Zorana Nikolića, radnika "Minel kotlogradnje", koji je preminuo na svoju krsnu slavu Aranđelovdan, u holu firme, i dalje ne mogu da veruju u ono što ih je snašlo. Naročito jer je njihov sin, suprug, otac i deka, bio "zdrav ko dren", ali očigledno, njegovo predobro srce nije moglo da se izbori sa nepravdom.

- Ubila ga firma! - jedva, kroz zube i suze, progovara Zoranov stariji sin Branislav. - Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo da ga više nema... Šta da kažemo, sad kad je sve gotovo i kad se sve zna...

Zoranova supruga Zora, takođe, bez reči. Veli, imaće šta da kaže, ali tek kad se obavi sahrana i prođe malo vremena.

Porodična kuća Nikolića na Zvezdari, od trenutka kad se pročulo da je Zoran preminuo, prepuna ljudi. Dolaze rodbina, komšije, prijatelji i Zoranove kolege s posla, koji o njemu imaju samo reči hvale.

STIŽU PLATE I PRINUDNI ODMORI?
RADNIKE koji su se okupili samoinicijativno, mimo sindikata, na portirnici "Minel kotlogradnje" u petak je dočekalo pismo izvršnog odbora kompanije. U poruci se najavljuje namirivanje zaostalih zarada za septembar i oktobar, sa naknadom prevoza. Takođe, do ušiju radnika je nezvanično stigla i vest da će, od 15. decembra, zbog nedostatka posla i loših uslova rada, mnogi od njih biti poslati na prinudne odmore, a neki čak i otpušteni s posla.
- Zoranu je bila slava, Aranđelovdan - kaže D. I. Zoranov kolega iz "Minel kotlogradnje" sa Karaburme. - Međutim, ipak smo ga pozvali da mu kažemo da smo se okupili u holu firme i da tražimo plate, koje kasne dva meseca. I koje, ni on kao ni ostali, nije dobio iako ih je pošteno zaradio.

Prema priči Zoranovih kolega, baš u trenutku kad je on stigao u firmu, pristigli su i direktori.

- Pitali smo ih za plate. Onda im je prišao i Zoran da ih nešto priupita... Međutim, nešto su mu kratko odgovorili, odmahnuli rukom i otišli. Zoran se baš uzrujao, minut posle toga mu je pozlilo. Srušio se u holu... - kaže D. I.

Kolege su Zoranu odmah pritrčale u pomoć, a onda ga i prevezle u Dom zdravlja "Palilula". Nažalost, lekari su samo mogli da konstatuju smrt radnika.

Posle tragedije koja se zbila u holu firme, Zoranove kolege, njih više od 60 zaposlenih, koliko ih ima, svakog dana pale sveće za preminulog kolegu. Na ulazu su okačili Zoranovu sliku, ispod koje su sveće i gde čekaju članove poslovodstva da dođu i porazgovaraju sa radnicima.

Njih, međutim, i dalje nema ni u firmi, niti se bilo ko pojavio u Zoranovoj kući, da porodici izjavi saučešće. Jedino što je firma uradila je da je platila troškove sahrane.

VOLEO SPORT, POSAO I PORODICU

ZORAN Nikolić više od deset godina proveo je radeći kao metalostrugar u "Minel kotlogradnji". Pre toga, bio je zaposlen u preduzeću "Geokarta". Voleo je sport, naročito fudbal, koji je igrao svake nedelje s prijateljima. Za sobom je ostavio majku Ružicu, suprugu Zoru, sinove Branislava i Gorana i dve unuke, Aleksandru i Milicu, koje još ne znaju da je preminuo i traže voljenog deku.

More Sharing ServicesPostavite na Share on facebook Share on twitter Odštampaj
OceniteDopada mi se 0 Ne dopada mi se 31
NajnovijiPreporučeniNepreporučeni Komentari: 2 Pošaljite komentar
Sakrijte odgovore na komentare

z 23. novembar 2012. 22:56 #2221177
Na zalost tako odlaze svi posteni radni ljudi koji samo traze svoje zaradjeno. Srce nije izdrzalo, tako odlaze oni koji imaju srce.

Ocenite Preporučujem 28 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentar

Zoran1 23. novembar 2012. 22:46 #2221162
Samo u zemlji gde vlada mafija radnici su totalno nezasticeni i firme mogu da ih slobodno pljackaju, kao u ovom slucaju.

Ocenite Preporučujem 27 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentar

Poslednja izmena:
Dajte malo pisemo kolike su plate u nas i kako se zivi,imal ko zadovoljan i preplacen,cujem na pumpi 21 000,ocekivao sam mnogo vise,vidim oglas za nocnog cuvara dc-a 1000 din svaka druga noc,pojedes popijes prevoz ostane klinac

Beograd: Preminuo u firmi čekajuči zaostale plate
J. D. LJUTIĆ | 23. novembar 2012. 22:05 | Komentara: 2
Porodica i kolege u šoku zbog smrti Zorana Nikolića, radnika "Minel kotlogradnje", koji je preminuo na krsnu slavu Aranđelovdan, u holu firme

Zoran Nikolić
SRODNE VESTI

PORODICA, kolege, komšije i prijatelji Zorana Nikolića, radnika "Minel kotlogradnje", koji je preminuo na svoju krsnu slavu Aranđelovdan, u holu firme, i dalje ne mogu da veruju u ono što ih je snašlo. Naročito jer je njihov sin, suprug, otac i deka, bio "zdrav ko dren", ali očigledno, njegovo predobro srce nije moglo da se izbori sa nepravdom.

- Ubila ga firma! - jedva, kroz zube i suze, progovara Zoranov stariji sin Branislav. - Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo da ga više nema... Šta da kažemo, sad kad je sve gotovo i kad se sve zna...

Zoranova supruga Zora, takođe, bez reči. Veli, imaće šta da kaže, ali tek kad se obavi sahrana i prođe malo vremena.

Porodična kuća Nikolića na Zvezdari, od trenutka kad se pročulo da je Zoran preminuo, prepuna ljudi. Dolaze rodbina, komšije, prijatelji i Zoranove kolege s posla, koji o njemu imaju samo reči hvale.

STIŽU PLATE I PRINUDNI ODMORI?
RADNIKE koji su se okupili samoinicijativno, mimo sindikata, na portirnici "Minel kotlogradnje" u petak je dočekalo pismo izvršnog odbora kompanije. U poruci se najavljuje namirivanje zaostalih zarada za septembar i oktobar, sa naknadom prevoza. Takođe, do ušiju radnika je nezvanično stigla i vest da će, od 15. decembra, zbog nedostatka posla i loših uslova rada, mnogi od njih biti poslati na prinudne odmore, a neki čak i otpušteni s posla.
- Zoranu je bila slava, Aranđelovdan - kaže D. I. Zoranov kolega iz "Minel kotlogradnje" sa Karaburme. - Međutim, ipak smo ga pozvali da mu kažemo da smo se okupili u holu firme i da tražimo plate, koje kasne dva meseca. I koje, ni on kao ni ostali, nije dobio iako ih je pošteno zaradio.

Prema priči Zoranovih kolega, baš u trenutku kad je on stigao u firmu, pristigli su i direktori.

- Pitali smo ih za plate. Onda im je prišao i Zoran da ih nešto priupita... Međutim, nešto su mu kratko odgovorili, odmahnuli rukom i otišli. Zoran se baš uzrujao, minut posle toga mu je pozlilo. Srušio se u holu... - kaže D. I.

Kolege su Zoranu odmah pritrčale u pomoć, a onda ga i prevezle u Dom zdravlja "Palilula". Nažalost, lekari su samo mogli da konstatuju smrt radnika.

Posle tragedije koja se zbila u holu firme, Zoranove kolege, njih više od 60 zaposlenih, koliko ih ima, svakog dana pale sveće za preminulog kolegu. Na ulazu su okačili Zoranovu sliku, ispod koje su sveće i gde čekaju članove poslovodstva da dođu i porazgovaraju sa radnicima.

Njih, međutim, i dalje nema ni u firmi, niti se bilo ko pojavio u Zoranovoj kući, da porodici izjavi saučešće. Jedino što je firma uradila je da je platila troškove sahrane.

VOLEO SPORT, POSAO I PORODICU

ZORAN Nikolić više od deset godina proveo je radeći kao metalostrugar u "Minel kotlogradnji". Pre toga, bio je zaposlen u preduzeću "Geokarta". Voleo je sport, naročito fudbal, koji je igrao svake nedelje s prijateljima. Za sobom je ostavio majku Ružicu, suprugu Zoru, sinove Branislava i Gorana i dve unuke, Aleksandru i Milicu, koje još ne znaju da je preminuo i traže voljenog deku.

More Sharing ServicesPostavite na Share on facebook Share on twitter Odštampaj
OceniteDopada mi se 0 Ne dopada mi se 31
NajnovijiPreporučeniNepreporučeni Komentari: 2 Pošaljite komentar
Sakrijte odgovore na komentare

z 23. novembar 2012. 22:56 #2221177
Na zalost tako odlaze svi posteni radni ljudi koji samo traze svoje zaradjeno. Srce nije izdrzalo, tako odlaze oni koji imaju srce.

Ocenite Preporučujem 28 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentar

Zoran1 23. novembar 2012. 22:46 #2221162
Samo u zemlji gde vlada mafija radnici su totalno nezasticeni i firme mogu da ih slobodno pljackaju, kao u ovom slucaju.

Ocenite Preporučujem 27 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentar

Sta to bi da nema vise komentara, il smo sve rekli?

Radim kao portir u jednoj vrsackoj firmii plata mi je 22-23000.Nisam zadovoljan visinom ali sta cu kad nema druge.Zivim na selu pa uspevam da proizvedem hranu za svoje potrebe pa mi je dosta lakse. Inace kod nas u Vrscu imamo velike oscilacije kada je visina zarade u pitanju pa tako oni koji rade i Hemofarmu zaradjuju po 50-70000 u proizvodnji,sa vss i vise,takodje plate iznad proseka imaju i ostali u farmaceutskoj industriji a ukupno ih je 4-5000(zajedno sa hemofarmom),sto za gradic od 35000 stanovnika nije malo.a ostale firme.svislion,bambi banat,autoprevoz stup i sl rade za 20-30000.Najnizu platu imaju na pumpama OMV oko 16000. I sta mogu da zakljucim,kada se podeli prosek plate,ispada da je vrsac uvek medju prvih 7-8 u srbiji ali samo zahvaljujuci farmaciji u kojoj samo odabrani imaju pravo da rade!a realnost je sasvim drugacija.

-momci (i devojke) u djaku sto prodaju sportsku opremu, nacuo sam da oko 230 eura kad su pricali
-cige sto ciste ulicu sa vodom iz cisterne sam cuo da imaju oko 60 hiljada, a onaj sto vozi cisternu 80 hiljada
-drugar u jednoj drzavnoj firmi pri gradu beogradu sa srednjom ,sa nocnim smenama : 45-50hiljada
-komsinica sa ekonomskim faksom: 20i nesto hiljada ,pri tom putuje svaki dan u novi sad na posao, iz beograda
-jedna devojka sto radi u metrou ili tako nekom trgovinskom lancu, sto odlucuje koja ce roba da se naruci i tako nesto (menadzer?) : 120 hiljada
-u jednom drzavnom ministarstvu: sa srednjom (22hilj, 35hilj, 50hilj, 70hilj - zavisi od mesta i organizacione jedinice); sa visom (42hilj, 45hilj - isto zavisi od mesta) ; sa faxom (50hilj,60hilj,70hilj)
kao sto vidite od samog mesta zavisi plata; obrazovanje toliko i ne utice mnogo
--drugar se bavi programiranjem zavrsio racunarski fakulteet, radi od kuce za nekog iz amerike naseg coveka ,programira: oko 1000eura; ali nema vremena ni za sta drugo uglavnom

mada danas kao sto neko rece kod nas je super ako uopste imas posao, a fenomenalno ako ti je plata redovna

poznanik je radio u djaku za 30000 sada je pre godinu dana zapalio za australiju -oženio se tamo i bole ga djoka za ovo tamo su prosečne plate oko 5000 dolara australijskih tj blizu 4000 evrića , a ovde su plate u proseku od 18000 do 25000 koji imaju sreće da je prime a oni koji nemaju džabe i da ih računaš kada nisu redovne , a uplate uza penziono su na minimalcu pa će te se svi kada odete napenzionisati u PM.

poznanik je radio u djaku za 30000 sada je pre godinu dana zapalio za australiju -oženio se tamo i bole ga djoka za ovo tamo su prosečne plate oko 5000 dolara australijskih tj blizu 4000 evrića , a ovde su plate u proseku od 18000 do 25000 koji imaju sreće da je prime a oni koji nemaju džabe i da ih računaš kada nisu redovne , a uplate uza penziono su na minimalcu pa će te se svi kada odete napenzionisati u PM.

Eh nema se ni za kartu do australije...:bob:z:mrgreen:

Back