Plate u srednjim skolama

Znam da je 20.000 malo za život. I 40.000 je malo za nekog ko ima završen fax. Jedino želim da te podsetim da se devedesetih, sa fakultetskom diplomom, zarađivalo mnogo manje. Moja januarska zarada '94. u Ei, i to kao šef sektora, je bila oko 10DM. Plata moje žene, profesora u školi, do oktobra 2000. je bila oko 40 DM. U to vreme su svi pričali da bi bili zadovoljni sa nekih 500 DM. Eto, danas je profesorska plata oko 1.000 DM. Ne kažem da je dovoljno, ali za relativno kratko vreme smo se podigli iz blata u kom smo bili.

Reci ti meni koliko je tebi tada trebalo za zivot. Nije bitno koliko zaradjujes vec sta s tim novcem mozes da kupis.

Reci ti meni koliko je tebi tada trebalo za zivot. Nije bitno koliko zaradjujes vec sta s tim novcem mozes da kupis.

Ušli bi u mnogo duboku polemiku. Argument da je bilo sve jeftino ne pije vodu jer nije sve tako. Benzin smo plaćali 3-4 DM litar na flaše sa velikom verovatnoćom da je pola voda. Ženu koja mi je čuvala dete sam plaćao 100 DM. Podstanarski stan sam plaćao od 100- 200DM u zavisnosti od trenutka. Auto ti je koštao kao i sad, bela tehnika je bila daleko skuplja. O kupovini stana ili gradnji kuće nisi mogao ni da sanjaš.
Daleko od toga da je sada dobro, ali da nam je bilo bolje tada nego sada, to ne stoji. Najobičnije dijazepan klizme za dete i pampers su morali da mi šalju rođaci iz Nemačke. Bilo, ne povratilo se.

Back