Plate u Norveškoj

Lekar u bolnici zaradjuje oko 700.000 kruna godisnje. Duplo vise od mene. Lekari van bolnice nekih 200.000 kruna manje. Mnogo zavisi od toga koliko se radi i koje smene. Govorim o neto zaradi. Ne znam ni jednog dermatologa.

ZAVISI KAKO TKO!!! MOJ BRAT JE U NORVESKOJ 10.G. I RADI KAO DOKTOR OPSTE PRAKSE PRIVATNO. GODISNJA ZARADA POSLE POREZA MU JE OKO 200000 EVRA, A POSTO SE NADA DA CE ZA KOJI MESEC POSTATI I SPECIJALISTA OPSTE PRAKSE NADA SE DA CE MU PRIMANJA DA SE POVECAJU OKO 20%. TJ 240-250 HILJADA EVRA.
A IMA KOLEGA KOJI NECE DA BUDU PRIVATNICI JER SE BOJE DA CE IM SVE PUKNUTI AKO PLACAJU LOKAL I SEKRETARICU I AKO SE U POCETKU ZADUZE ZA LISTU PACIJENATA( OKO 100 HILJADA PROSEK). ON TO VEC OTPLATIO POSLE 2.G. RADA.
POSTO SMATRA DA IMA DOVOLJNO NOVCA, NE ZELI DA RADI PUNO PA TAKO RADI DEZURSTVO MAKS 1-2 PUTA U 1.MESECU. SVE STO RADI ZARADI OD 08.00-16.00 RADNIM DANOM OD PONEDELJKA DO PETKA.:ok:

...bože, tisi Lidija bezdušna...hoćeš da presvisnemo od čemera i jada...
...zašto pišeš ovakve stvari...pa zar ti nije jasno da smo mi zarobljenici...
...pa ova zemlja je sigurna kuća za : ratne zločince i profitere , ubice i
njihoe čuvare političke kriminalce ... za časne, vredne i poštene ovo je
kazamat grđi od golog otoka ....bože lidija ...

- лепо, хладно и скуууупо се живи у Норвешкој -

Лепо се зарађује. :D
Хладно је, ебииии га. ;)
Скуууупо, прескупо, папренооооо. :(

Студентска собица у ближој околини Осло(а) стаје неких 1000 еврића - ладно.
За мало скромнији "станчић" од неких 100 квадрата треба одвојити најмање 4.500 евра месечно -
па сад рачунај народе колико лове мора да се одвоји за годиницу.
Животне намирнице су најмање 5 пута скупље у односу на цене код нас.
Лепо живе академски радници са надпросечним платама. Остали, како ко.
А Лекар опште праксе ако хоће може и код нас "боговски" да живи.
Поготову ако се определи да оде из Београда, Новог Сада, Суботице у неко мање место.

:bye:

Poslednja izmena:
стршљен;bt118055:
- лепо, хладно и скуууупо се живи у Норвешкој -

Лепо се зарађује. :D
Хладно је, ебииии га. ;)
Скуууупо, прескупо, папренооооо. :(

Студентска собица у ближој околини Осло(а) стаје неких 1000 еврића - ладно.
За мало скромнији "станчић" од неких 100 квадрата треба одвојити најмање 4.500 евра месечно -
па сад рачунај народе колико лове мора да се одвоји за годиницу.
Животне намирнице су најмање 5 пута скупље у односу на цене код нас.
Лепо живе академски радници са надпросечним платама. Остали, како ко.
А Лекар опште праксе ако хоће може и код нас "боговски" да живи.
Поготову ако се определи да оде из Београда, Новог Сада, Суботице у неко мање место.

:bye:

..jeli to pevaš iz Beča ono čuveno : ostajte tu , sunce tuđega neba neće vas grejat
kao što vas vaše greje, skupi su i grki tamo zalogaji hleba...........bla bla truć .....

Back